Газовата трещи в аспуха, сякаш бомба гърми!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
siti65
Автомобил:
Двигател:

Газовата трещи в аспуха, сякаш бомба гърми!

Мнениеот siti65 » Пон 20 дек 2010 21:24

Привет приятели!
Карам Голф 4 АКL 1999г. От близо месец се сдобих с ГИ "Старгаз".Майсторчето я монтира читаво!Направи и необходимите настройки на компа и готово! Д, ама не! Както се казва, направо онемях, когато набрах да изпреварвам от трета с пълна газ и да превключа на четвърта скорост, се чу "взрив" в ауспуха! Спрях, поогледах и не открих повреда. Запалих отново и потеглих.Опитах пак да набера и от трета на четвърта при затихване на мотора се чу отново гръм. И обратно при майстора.Закачи я на компа и не откри никакви грешки или причини. Предположи, че е или от свещи или от кабелите. Смених ги, разбирасе с качествени от АУТОХЕЛП и се надявах проблема да се разреши. Да, ама не! Продължава да си трещи и то от трета на четвърта и от четвърта на трета, когато наемам по боир.Гърми през ауспуха, та се не трае!Ще го сцепи направо!Ходих и при други майстори и нищо. На бензин нямам такива проблеми, само на газ гърми като от гаубица.Проверихме свързванията отново, елементите, ровихме из параметрите на компа.............. и пак гърми!Смених с чисто нов въздушен филтър /стария беше на 3 хил. км и пак тая.Та питам знаещите, от къде е вероятно да иде тава чудо невиждано, при положение, че всички параметри са ОК???

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Газовата трещи в аспуха, сякаш бомба гърми!

Мнениеот stefan4o » Пон 20 дек 2010 21:54

Тоя мастор, при който ходиш, случайно знае ли, че в такива случаи е най-добре да се качи до тебе на колата, да закачите компира и да гледате какво и как пука. Щото така на место само като си давате газ нали се сещаш на колко процента товарите мотора ?

Потребителски аватар
veso-golfa
Автомобил: Golf 3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veso-golfa » Пон 20 дек 2010 22:00

Гърми ли в изпускателната система значи богата смес гърми ли в смукателната бедна смес

Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Disturbed » Вто 21 дек 2010 1:45

Аз имах същия проблем на голф 3 моно гърмеше яко на газ. Беше ми спукана пластмасата на въздушния филтър там където влиза в моноинженцията(незнам как се казва тая част) и част от тръбата се беше пукнала, от там ми влизаше прекалено много въздух и правеше взривове направо. смених/залепих и сичко е ок.

siti65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siti65 » Вто 21 дек 2010 7:03

Хм, имаше една чалга песен "Все попадам на неподходящи, в това ми е таланта.....................",то "майстори" бол, ама на жигулита и трактори. :banghead: Четири сервиза смених за седмица, четири различни мнения, направо ще се побъркам!Ако ви опиша, какво ме карат да сменям, ще паднете под масата! Почти целия двигател! Последния каза,че имам заседнал клапан :D Оказа се,че в Кърджали няма истински разбирачи! Качваха колата на различни компове,дзверят се, цъкат, и като ги попиташ кво става........нищо, готово е, няма грешки никъде, пък пак си трещи и то пак между трета и четвърта скорост! При един се проверяваха колекторите, въздухопроводи, даже и гърнетата ме съветваха да сменям :D Явно,че е от горивната смес, но никой не знае явно, къде да бръкне и да оправи проблема. Ако някой има идея, да казва,че да ограмотя и аз някой "разбирач". Имам възможност да отида и до съседен град, но........, със сигурност ще попадна на "гениален". Днес ще търся връзка с Хасковските авери, дано някой познава читав газаджия! Благодаря за Вашите мнения! :beer

Върни се в “Автогазови уредби”