Pencp написа:Да,този мотор 101 к.с. е конструкция и замисъл на 1,8 моторите на VW и затова може да се смята за добър!Вярно е също така,че 1,8 90 к.с. е добър мотор,но вече е "изпята песен"-стара работа и скучен мотор!
Четвърто поколение на бензиновите мотори на VW са стъпили на база на 101 к.с. мотора!Визирам AFT мотора - III поколение и SR мотора-IV поколение в случая!
stypkata написа:На мен пък ми е много интересно кое му е толкова лошото на 101 к.с.? Такива мнения не е хубав остави го вземи си 1,8 защото е по-хубав ми звучат много несериозно казани.Карам 1,6 101к.с. от 2 години и половина.Не казвам,че е по-хубав от 1,8 ,нито по-лош,но не съм съгласен,че като цяло мотора е несполучлив или проблемен.Преди 3 дена карах Бургас-София-Бургас при -8 градуса и ми даде разход 6,1л/100км.На магистралата под 120 не съм падал,а на второстепенните пътища 80-100.Колата без проблеми вдига 190км/ч -мощ не и липсва.За 30 000км съм сменил термостат и съединител,което не прави двигателя проблемен.Автора - която и да избереш няма да сгрешиш само ако е в добро състояние.Съветвам те да се насочиш към избирането на по-запазена и здрава кола,от колкото към кой двигател да избереш
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 93 госта