Странен проблем - Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем - Голф 3

Мнениеот SobieskIm » Вто 21 дек 2010 13:32

Така на скоро бях пуснал една тема че колата стои студена и си мислех че е термостат, като последните 2 дни сутрин беше много студено и чистачките и парното не започваха да работят докато колата не загрее, мислех си че е заради термостата проявен този дефект, вчера ходих на майстор той погледна и каза че проблема не е в термостата ми някакви кабелни обувчици на датчика - та смени ги и вече всичко е наред с температурата.Казах му за чистачките и парното, той погледна и смени 2 бушона при което колата беше топла и си работеха, тази сутрин тръгвам сутринта рано и отново чистачките и парното не работеха, а сега вече и късите ми светлини не работеха, като пусна фаровете само габарити, без къси?! Като загря колата всичко се оправи :banghead: :banghead:

ДА кажа че като не работят сутрин чистачките, като бутна лостчето за включване чувам едно щракане, но не мърдат, а не са замръзнали за самия прозорец...

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем - Голф 3

Мнениеот i.e.i » Вто 21 дек 2010 17:48

Нещо хлабаво (лоша връзка).И 2 те работят след контакт.Тръгни от там.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 21 дек 2010 17:57

И аз имам подобен проблем, както си карам и ми изчезват "Късите светлини" и работят само Дългите, после изчезваха напълно всички, оставаха само гъбаритите да работят, и я откарах на майстор и се оказа че някакъв кабел за фаровете беше прекъснат, оправиха го и за сега няма проблем
За парното явно дава късо някаде, закарай я на жичкаджия, който знае какво прави! Проблема ти едва ли е от бушони :да:

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Вто 21 дек 2010 18:23

в самото мотор4е на чистачките има едно пластмасово зъбно колело и според мен са му се изронели зъбите (сменя се цялото мотор4е)ако е в него проблема.

Потребителски аватар
SobieskIm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SobieskIm » Сря 22 дек 2010 15:35

Проблема е решен, наистина се оказа от контактния ключ, явно не трябва да се престаравам във вртенето на ключалката, когато завъртя ключа надясно и стигна до крайно положение после се ръща точно 1-2 мм обратно и всичко си е 6 :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”