Течност за чистачки?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ronita
Автомобил:
Двигател:

Re: Течност за чистачки?

Мнениеот ronita » Вто 21 дек 2010 20:19

IceHeart написа:Колеги внимавайте какви течности взимате, преди 2 седмици взех течност за чистачки от Лидъл, в комплект със други боклуци, и стъргалка за прозорци! До вчера не я бях пробвал течността, но днес когато пръснах сутринта, направо зе да замръзва на прозореца, и мирише на спирт, направо нямам думи!
Прости внимавайте за какво си давате парите!

:banghead: И аз купих от Лидл не замръзва ама как зверски мирише :horror: направо ми иде да избягам от колата.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 21 дек 2010 20:27

ronita написа:
IceHeart написа:Колеги внимавайте какви течности взимате, преди 2 седмици взех течност за чистачки от Лидъл, в комплект със други боклуци, и стъргалка за прозорци! До вчера не я бях пробвал течността, но днес когато пръснах сутринта, направо зе да замръзва на прозореца, и мирише на спирт, направо нямам думи!

:banghead: И аз купих от Лидл не замръзва ама как зверски мирише :horror: направо ми иде да избягам от колата.

Сега не замръзва, когато паднат температурите -4 и по колата има слана, пръсни със нея и да видиш как стъклото ти след 1 секунда се самоЗамразява! Направо се чудя как се прецаках да си купя такава Моч! :banghead:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 21 дек 2010 20:31

IceHeart написа:
ronita написа:

Сега не замръзва, когато паднат температурите -4 и по колата има слана, пръсни със нея и да видиш как стъклото ти след 1 секунда се самоЗамразява! Направо се чудя как се прецаках да си купя такава Моч! :banghead:

Те са го казали хората. Евтиното излиза скъпо, вие май се опитвате да откриете топлата вода mhihi

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 21 дек 2010 21:23

Аз ползвам някаква на MA FRA, концентрат. Работя с вносителите по друга линия и си взимам тънко течност и шампоани за кола. Взимам си направо туба 5 литра, става и за лятото:
http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product
Преди купувах една течност на Петрол. Не е чак толкова скъпо че да сипвам спирт, водка, бензин и др. Аз със едно казанче от 5 литра карам почти месец градско.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 21 дек 2010 21:25

bnick написа:
IceHeart написа:
ronita написа:
IceHeart написа:

:banghead:

Те са го казали хората. Евтиното излиза скъпо, вие май се опитвате да откриете топлата вода mhihi

Аз я открих днес топлата вода, взех си течност за миене на прозорци, хем не мерише много лошо, хем не замръзва само за 1,99 лева! :да:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 21 дек 2010 21:29

Сега направо ме накара да отида да я пъхна във фризера! :D Все си мисля че ще замръзне.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 22 дек 2010 8:15

Пробвах-замръзва.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 22 дек 2010 9:32

за 2ра година ползвам течността на ВЕКО - http://www.veko-products.com/Pages%20BG ... tz_BG.html

туба 4 литра няма в магазина, от който пазаря. 1-литровата е 4 лв, по схемата всеки може да си прецени как да разрежда. Течността е перфектна и в колата не се усеща абсолютно никакъв мирис, ама никакъв! Преди бях с вюрт, тази я конкурира напълно. Мисля, че в бриколаж се продава сега...

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 22 дек 2010 10:08

mely написа:Пробвах-замръзва.

Моята стоя цяла вечер, но НЕ е замръзнала цялата, все пак във фризера ще е около -20, но то ако се разреди поне 1:1 с вода пак нищо няма да стане! Може да пробвам да я разредя с вода и подсиля с чист мед. спирт, той не мирише много и аромата от препарата за стъкла ще убие миризмата напълно.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 22 дек 2010 11:36

ползвам само SONAX 1:1, няма грижа :D

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 22 дек 2010 12:07

аз съм взел на една българска мирише хубаво не е замръзвала и по спомен не беше скъпа така изглежда етикета

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 22 дек 2010 12:16

Има едни течности за чистачки от Кауфланд, дето смърдят на водка!!! Ако я използваш по-активно, можеш от изпаренията да се омаеш :drinking:

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Сря 22 дек 2010 15:51

можете да ароматизирате закупената течност за чистачки като добавите един ароматизатор от тези дървените.Изливате го целия вътре и няма да мирише на спиртове,ракии водки и тем подобни алкохоли

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Сря 22 дек 2010 15:57

Дашо написа:Има едни течности за чистачки от Кауфланд, дето смърдят на водка!!! Ако я използваш по-активно, можеш от изпаренията да се омаеш :drinking:

да ужас,особено като си пуснеш парното на макс.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 23 дек 2010 8:41

ivo_555 написа:
mely написа:Пробвах-замръзва.

Моята стоя цяла вечер, но НЕ е замръзнала цялата, все пак във фризера ще е около -20, но то ако се разреди поне 1:1 с вода пак нищо няма да стане! Може да пробвам да я разредя с вода и подсиля с чист мед. спирт, той не мирише много и аромата от препарата за стъкла ще убие миризмата напълно.

Имам термометър на фризера и е -12 гр. и замръзна юнашки.Медикс безцветен пробвах.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”