Нека хората запознати със ЗДП да помогнат

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
katmai
Автомобил: VW Passat B8 Alltrack
Двигател: 2000 BiTDI CUAA

Нека хората запознати със ЗДП да помогнат

Мнениеот katmai » Сря 22 дек 2010 19:09

Здравейте, онзи ден трябваше да платя глоба,че съм паркирал неправилно. Улицата беше без изход и на влизане в нея има знак за Паяче. На въпроса ми, защо като бях спрял от другата страна на знака вие ме глобихте те казаха ,че на улица без изход знака важи и от двете страни. Питането ми е има ли такова нещо, защото аз не си спомням в книгата,с която съм изкарал изпита за 2 минути без грешка на листовките да пишеше такова нещо.Търсих в интернет и не намерих такава разпоредба. Не че не е логично, но все пак за да те глобят трябва да видиш черно на бяло ЗАЩО. Благодаря на съдействащите.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Re: Нека хората запознати със ЗДП да помогнат

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 22 дек 2010 19:41

Какво пише точно във фиша или акта-цитирай алинея и точка.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 22 дек 2010 19:43

Щом е имало "Паяче" още при влизането в улицата, е трябвало да се досетиш че и за 2-те страни става на въпрос, така в господари на ефира имаше специален случай! И накрая се оказа че глобеният си плати, и тея с паяка казаха че няма да се повтаря! Бре България.
Според мен не е трябвало да те глобяваТ! :!:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 22 дек 2010 19:51

Да не е била еднопосочна,понеже и три ленти да има,ако е еднопосочна няма как да не те глобят :?:

Потребителски аватар
katmai

Мнениеот katmai » Сря 22 дек 2010 19:56

чл12 т. 13а . Улицата е двупосочна, знака е сложен на влизане отдясно. Аз бях спрял отляво, което се пада отдясно след като обърнах в края. Спрях между две коли а имаше и други. Как пък точно мен избраха. Кажете как да си търся правата ако те са грешили и се извинявам ако аз съм невежа, но не си спомням да е имало такова обеснение в Закона, когато аз кандидатствах.

Потребителски аватар
mirkata 4020

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 22 дек 2010 20:42

godfadar написа:Да не е била еднопосочна,понеже и три ленти да има,ако е еднопосочна няма как да не те глобят :?:

Ти виждал ли си улица без изход,която да е двупосочна :banghead:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 22 дек 2010 21:19

mirkata 4020 написа:Ти виждал ли си улица без изход,която да е двупосочна :banghead:

Всички улици без изход са двупосочни, влизаш в едната посока и излизаш в другата. Ако бяха еднопосочни голяма навалица щеше да стане в края на улицата. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
katmai

Мнениеот katmai » Сря 22 дек 2010 22:27

Вече 144 преглеждания на темата и нито един конкретен отговор, което ме води на мисълта, че или всички сме глупави или такава наредба няма!

Потребителски аватар
mirkata 4020

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 22 дек 2010 22:43

katmai написа:Вече 144 преглеждания на темата и нито един конкретен отговор, което ме води на мисълта, че или всички сме глупави или такава наредба няма!

каква наредба?За какво точно ти е глобата?Цитирай ги?

pepino74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino74 » Сря 22 дек 2010 22:50

Kолега katmai,
за да ти помогнат хората, моля уточни коя е улицата и приложи снимки, ако е възможно.
Иначе, защо точно теб... ми днес си ти утре е другия.На всеки му казват :.. Че няма да се повтаря... и понеже никой не си търси правата акта е малко афив работа.
Улица касичка ми намирисва.
:evil:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 22 дек 2010 22:52

колега, платил си си глобата, ще си платиш и акта и ще знаеш да не спираш там повече.

с тези наглава не се излиза, нищо не можеш да жалиш, защото всичко е под 50 лева.

съжалявам

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Сря 22 дек 2010 22:53

katmai написа:чл12 т. 13а . Улицата е двупосочна, знака е сложен на влизане отдясно. Аз бях спрял отляво, което се пада отдясно след като обърнах в края. Спрях между две коли а имаше и други. Как пък точно мен избраха. Кажете как да си търся правата ако те са грешили и се извинявам ако аз съм невежа, но не си спомням да е имало такова обеснение в Закона, когато аз кандидатствах.

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 12. (1) За регулиране движението на пътните превозни средства на кръстовища, пешеходни пътеки, стеснени и други участъци от пътя се използват пътни светофари, които подават сигнали с немигащи и мигащи светлини с червен, жълт и зелен цвят.

(2) За регулиране движението на пътните превозни средства по отделна пътна лента се използват поставени над лентата пътни светофари, които подават сигнали с немигащи светлини с червен и зелен цвят.

(3) За регулиране движението на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници се използват пътни светофари с четири светещи полета, които подават сигнали с немигащи светлини с лунно бял цвят на светлината. Значението на светлинните сигнали се определя съобразно разположението на светещите полета.

(4) За регулиране движението на пешеходците се използват пътни светофари, които подават сигнали с немигащи и мигащи светлини с червен и зелен цвят.

(5) За забраняване на пътните превозни средства да преминават през железопътен прелез се използва сигнал от мигаща червена светлина. Този сигнал може да се използва и пред подвижни мостове, на фериботи, пристанища и на места, където на пътя излизат моторни превозни средства със специален режим на движение.

Чл. 13. (1) За предупреждаване на участниците в движението за опасности по пътя, за даване на различни предписания към тях - относно предимството, забраните, прилагането на специални правила, действията със задължителен характер, за указване на направления, посоки, обекти, както и за даване на различна допълнителна информация за улесняване на участниците в движението, на пътищата се поставят необходимите пътни знаци, допълнителни и други средства за сигнализиране.

(2) За насочване движението на пътните превозни средства и на пешеходците по пътя, за отбелязване на определени площи от платното за движение, на обекти, намиращи се в опасна близост до платното за движение, и за даване на полезна информация на участниците в движението върху платното за движение и обектите, намиращи се в обхвата на пътя, се поставя съответната пътна маркировка.

Последно изм. ДВ. бр.100 от 21 Декември 2010г. Тук

чл12 т. 13а :shock

Ако може да видим снимка на Акта.

pepino74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino74 » Сря 22 дек 2010 23:01

Petrolhead написа:колега, платил си си глобата, ще си платиш и акта и ще знаеш да не спираш там повече.

с тези наглава не се излиза, нищо не можеш да жалиш, защото всичко е под 50 лева.

съжалявам

Излиза се много лесно - "Будапеща 17" - Марчело Доковски шеф "Паркинги И гаражи" Столична Община.
Обжалване на място. Те разполагат със снимки преди да са вдигнали автомобила. Ако не е имало катаджия в паяка /както има такива случай/ = самоуправство - което е само по себе си закононарушение.
Това е с цел събиране на конфиденциална и лична информация къде работиш, телефон и други данни за базата им.

Потребителски аватар
katmai

Мнениеот katmai » Сря 22 дек 2010 23:04

Глобата ми е от Пазарджик. Ето и линк към снимка http://photo-zona.net/images/user64555/ ... _globa.jpg . Умишлено не я пуснах във форума, защото трябваше да я оразмеря и ще се загуби качество.

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Сря 22 дек 2010 23:20

Колега, фиша ти не е написан по ЗДП, а по НАРЕДБА
за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Пазарджик

Чл.12. (изм. и доп. с решение №220/2009 г., Протокол №19) Забранява се:
т.13.(нова, решение № 31/2004 г.) Престоят и паркирането са забранени:
а/ на място, забранени с пътни знаци № В 27 и 28, както и маркировка на пътното платно;

Тук

На въпросната улица какви точно знаци имаше, защото от написаното от теб не става съвсем ясно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”