Дали е износен съединителя!!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дали е износен съединителя!!?
Здравейте,колеги ! Днес карах колата на дълаг път (София-Бургас) и ми направи впечатление , че когато карам на 5-та и отпусна газта, при подаване на газ отново , сякаш има едно леко притрисане от около 2 такта , докато колата започне наново да се наема. В края на пробега при градското каране ми направи и впечатление,че когато карам на първа и натисна съединителя за да превключа , има едно като почукване , точно когато натискам педала. Преди не съм забелязвал подобно нещо. Дали проблемът е в съединителя?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дали е износен съединителя!!?
Не би трябвало да е от него, ма знае ли човек!
За това придърпване на дълъг път, когато отпуснеш газта и когато подадеш пак газ, е от филтъра за бензина, когато го смениш се оправя, явно дебита на гориво е по-малък и за това се получава, поне и при мен го е правило и когато го сменя се оправи и след 2 хил км пак почва, (Много ни е чист бензина за туй)
За това в града почукването при натискане на съединителя, погледни ако имаш жило да не би то да закача някъде, при мен яко стържеше жилото на съединителя, чак на края на улицата ме чуваха кога превключвам на друга предавка!
И друго което ме съмнява е аксиален лагер ма не е сигурно. Сигурен ли си че не ти боксува съединителя, ако не боксува, едва ли проблема е при него!
За това придърпване на дълъг път, когато отпуснеш газта и когато подадеш пак газ, е от филтъра за бензина, когато го смениш се оправя, явно дебита на гориво е по-малък и за това се получава, поне и при мен го е правило и когато го сменя се оправи и след 2 хил км пак почва, (Много ни е чист бензина за туй)
За това в града почукването при натискане на съединителя, погледни ако имаш жило да не би то да закача някъде, при мен яко стържеше жилото на съединителя, чак на края на улицата ме чуваха кога превключвам на друга предавка!
И друго което ме съмнява е аксиален лагер ма не е сигурно. Сигурен ли си че не ти боксува съединителя, ако не боксува, едва ли проблема е при него!
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Ма кажи каква е колата. Има с жило има хидравлични има и още.
Така като чета ще се учудя да е от него.
Така като чета ще се учудя да е от него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е passat b3 RP
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Газ има ли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да на газ е
Претрисане, почукване - може да се дължи и на тампон на двигателя, най-често предния тампон. Може да го видиш, ако някой ти помага. Дърпаш силно ръчната спирачка и даваш на помощника да "потегли рязко" при отворен капак на двигателя, а ти гледаш къде двигателя подскача ( мърда).
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
явно е от "не-чистия бензин" както е написал колегата
нищо, че се кара на газ