Високи обороти докато загрее(а и след това)на бенз. и на газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Високи обороти докато загрее(а и след това)на бенз. и на газ

Мнениеот rahwin » Чет 16 дек 2010 11:41

Имам проблем от известно време-колата като я запаля и оборотите скачат на 2800-3000 веднага и нямат сваляне.Държи ги и след като стрелката на температурата стигне средата и по някое време (2-3 минути след като вече е загряла) изведнъж се оправят и няма проблем.Прави го и на газ,и на бензин-разлика в поведението няма.Чистих грешки в компютъра с откачане на акумулатора-ефекта беше само при първото палене-на сътринта същата работа.Въртял съм делкото за да задам предварение на искрата,но проблема се появи след това(известно време след това,а не веднага).Въпреки всичко не го изключвам като вариант,макар че сега както е,колата върви по-добре,отколкото ако върна предварението(карам на газ).Другите варианти са стъпково моторче(ще пробвам да го почистя тея дни) и зацапана дроселова клапа(макар че карам основно на газ и доколкото знам не се зацапва от газта,а и съм я гледал и не прилича на зацапана)
Ако някой е има подобен проблем или има други идеи,да сподели,че е дразнещо сутрин по 10мин да ръмжи,а и нее полезно за двигателя да се форсира студен в тоя клинч.
Само да вметна че го правеше и преди да паднат температурите.
Двигателя е ABD

Потребителски аватар
rahwin

Re: Високи обороти докато загрее(а и след това)на бенз. и на газ

Мнениеот rahwin » Сря 22 дек 2010 11:09

Прави ми впечатление че като я оставя да поработи малко и я изгася за 10-15мин. после не го прави,дори и двигателя да не е напълно загрял.

Потребителски аватар
uB4oHu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uB4oHu » Сря 22 дек 2010 22:32

Аз имам абсолютно същия проблем и съм само на бензин.И при мен всичко става по същия начин ,както го описваш и не го прави всеки път... но като цяло почна да вдига оборотите от септември месец.

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Чет 23 дек 2010 13:35

На газ мисля че открих проблема тая сутрин-тройника беше много развит и пуска повече газ.Не съм 100% сигурен,довечера или утре сутринта като я запаля студена,ще видим дали съм бил прав

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”