проблем при палене сутрин син пушек на vw sharan тди - РЕШЕН
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем при палене сутрин син пушек на vw sharan тди - РЕШЕН
здравейтем имам vw sharan 1.9 tdi 90 кс.имам проблем сутрин като я запаля излиза голям син облак.после след 2 мин се оправя.като е загряла давам газ излиза лек черен пушек,а като дам няколко пьти последователно яко газ почва да работи на 3 цилиндара като пуши син пушек постоянно.след 5 минути чакане като я запаля и си работи нормално.слагам нафта от ОМВ с добавка кастрол,но ми казаха някои майстори да слагам и масло около 200-300 гр.за цял резервоар,колата на 10000 км е израсходила кам 1л. масло,нямам проблеми с варенето вари яко,но понягога сякаш за момент на 5 скорост карам с 120 и сякаш ми заглахва сякаш давам газ пьк не вари,това е за около 5 секунди и се оправя.не го прави винаги.може ли да бьде проблема от това дето слагам масло или е от друго,помогнете.благодаря ви предварително
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: проблем при палене сутрин син пушек на vw sharan 1.9 тди
колега мн е важно когато излезе проблем с ТДИ мотор първо да се закачи на Ваг-Ком и след поглед върху лога ,ако не откриеш нещо тогава да споделиш болката си ... как си с центровката на помпата ...ако временно работи на 3 цилиндъра няма да е от центровка а ми се струва разпръсквач или направо цяла дюза ... Закачия и виш какви грешки ще изкочат ...ако изкочат де 

-
- Автомобил:
- Двигател:
закачал сам я няма никви проблеми най вероятно може да е от дюза както викаш.колега колко ли струва ако е да сменя някоя дюза
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
виж колега най вероятно ще излезе разпръсквач макар ,че ако е проблемен ще си показва само докато е студена колата но колко струва незнам ...твоя двигател 1Z ли е ? на ААЗ е 20 лева ,а на АФН е 60 лева така че сигурно средно положение ще е
... знаеш ли ко направи ...виж издебни момента в който започва да работи на 3 цилиндъра и ако имаш мегдан развии една по една тръбичките към дюзите и виж там където няма разлика в работата на двигателя значи там е проблема и обърни внимание към тази дюза нафта идва ли в този момент или измери на всяка една дюза излишното гориво ...незнам мн по вашите двигатели но дано да съм успял да те упътя

-
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:виж колега най вероятно ще излезе разпръсквач макар ,че ако е проблемен ще си показва само докато е студена колата но колко струва незнам ...твоя двигател 1Z ли е ? на ААЗ е 20 лева ,а на АФН е 60 лева така че сигурно средно положение ще е... знаеш ли ко направи ...виж издебни момента в който започва да работи на 3 цилиндъра и ако имаш мегдан развии една по една тръбичките към дюзите и виж там където няма разлика в работата на двигателя значи там е проблема и обърни внимание към тази дюза нафта идва ли в този момент или измери на всяка една дюза излишното гориво ...незнам мн по вашите двигатели но дано да съм успял да те упътя
задр.колега реших проблема,проблема е бил нивото на дюзите било паднало или ниско не можах да разбера точно и са ги исчистили,а сьщо така са били изгорели и свещите ми и тях са сменили.сега като я запаля сутрин бяха температури под нулата като погледна назад само леко забележим бял пушек и давам яко газ няма вече 3 цилиндара всичко си е наред

Върни се в “Дизелови агрегати”