Колеги изчетох много теми за термостата и парното,обаче едно не ми става ясно.Значи казуса е следния: сега зимата когато тръгна извънградско и темп. пада под 70гр,а ако е много студено (- 10) и в града много трудно качва над 70гр.Иначе парно си има дори и да е в белия сектор стрелката,и друго което ме учудва, че го прави само зимния полусезон,лятото бързо ги дига на 90гр. и не мърда,ама сега.....
Та дали ако я сменя тая дивотия-термостата и зимата ще ми държи 90гр.и ще ви помоля да ме ориентирате в конкретна марка.
Автомобила е зеленото комби от под аватара 3ка-ААМ.Благодаря предварително!
питанка за термостат
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питанка за термостат
определено ако го смениш трябва да ти държи 90 гр. и моя проблем е като твоя вече 2 год,макар ,че смених 4 термостата уж "хубави" и стрелката постоянно варира 

- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Това значи ли, че по-добре да не я сменям тая пущина.Не ми е за парите,а за излишната гимнастика.
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Ако ти се занимава с антифризи, сменяй го.Ще има ефект,а и за мотора е по-добре да мърка в работна температура.На дали термостата е повече от 9-10 лв Behr.Успех колега !
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ако варира стрелката, и си сменил термостат и водна помпа, време е да смениш датчика за температурата на таблото, ако не си го сменял, там ще е ключа са бЪрлогата! Само 45 лева е от Ауто+ 

- stankofm
- Автомобил: GOLF MK1
- Двигател:
Сменяй ако питаш мен.
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
Антифриза е сменян миналата година,карам с G12 Igat,водната помпа е сменяна преди 2 години.Колкото до тоя датчик възможно ли е да прави мизерии само при температура под 10 гр.И пак казвам не ми е за парите ,ако знам че ще закове работната температура ще го сменя ама от това което изчетох из темите много колеги го имат тоя проблем и след смената.Благодаря ви за мненията, и май ще бодна нов,от опит глава не боли.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”