Подчовеците от летище "София"

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Подчовеците от летище "София"

Мнениеот niks76 » Чет 23 дек 2010 23:19

Дашо написа:
LILO&STICH написа:...

Лило може така да е, но не ми се вижда нормално да не изчезне парфюм за 200 евро или ботуши за 700, ами 2 кутии бонбони на обща стойност 7-8 евро :screwy Все си мисля, че тези във Франция няма да бъдат изкушени точно от бонбоните :wink:

познавам доста народ работещи на charles de gaulle и съм малко запознат с положението и просто е невъзможно да се отвори някакъв багаж в летището :idea:
п.с транспортни дефекти се слу4ват 4есто по външния вид на багажа навсякъде,парижкото летище не е изклю4ение

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 23 дек 2010 23:21

Ljubon написа:
icoico написа:Не си слагайте катинари по куфарите-помага(личен опит) :wink: Виждал съм на летище Франкфурт да разтоварват самолета от София пред видеокамера заради подобни изцепки на нашите хамали...

Катинарчето се слага против самоотваряне на куфара, а не да го превърне в сейф. :012:

Да ама хората като не знаят са длъжни да проверят :roll: Относно мерките за сигурност- Quis custodiet ipsos custodes?...май такова нещо беше...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 дек 2010 23:22

niks76 написа:
Дашо написа:
LILO&STICH написа:...

Лило може така да е, но не ми се вижда нормално да не изчезне парфюм за 200 евро или ботуши за 700, ами 2 кутии бонбони на обща стойност 7-8 евро :screwy Все си мисля, че тези във Франция няма да бъдат изкушени точно от бонбоните :wink:

познавам доста народ работещи на charles de gaulle и съм малко запознат с положението и просто е невъзможно да се отвори някакъв багаж в летището :idea:
п.с транспортни дефекти се слу4ват 4есто по външния вид на багажа навсякъде,парижкото летище не е изклю4ение

е обясни тогава,как идват с протоколи за липсващи килограми от самото летище mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 23 дек 2010 23:31

от тая година е невъзможно;месец март наслагаха камери навсякъде и доста "служители" си заминаха
п.с мен ме е страх да не остане някои самолет във въздуха и затова предпо4итам по суша-поне няма такса багаж :lol:

Последна промяна от niks76 на Чет 23 дек 2010 23:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 23 дек 2010 23:32

Абе не искам да обвинявам никой, но проблема е все при другия
Лило, не се знае кой какво

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 24 дек 2010 0:56

А нямаше ли накаква забрана за пренасяне на храна в багажа?
:roll:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 24 дек 2010 1:04

Muncho написа:А нямаше ли накаква забрана за пренасяне на храна в багажа?

... в ръчния багаж! :да:

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Пет 24 дек 2010 1:11

При пристигане едва ли е станало просто нямат времето да тарашат багажа,всичко е станало при товаренето за излитане!
Братовчедка ми пристигна от Кипър и хоп багажа отварян липсват някакви дребни работи и скъпият и парфюм за който орева светосиите!Жалба бесмислена иди доказваи че е имало парфюм във куфара,персонала на авиокомпанията споделиха че имат чести проблеми със отварян багаж които се утановявт при пристигането и хоп вината естествено Българска!Не че сме цвете за мирисане но контрола на нашето летище бил деиствително повишен точно заради такива наши минали изцепки!

pepino74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino74 » Пет 24 дек 2010 1:36

Ljubon написа:
Muncho написа:А нямаше ли накаква забрана за пренасяне на храна в багажа?

... в ръчния багаж! :да:

Може, дори и специална да е - диетична, диабетична и др. - пакетиран сандвич, вафли ... поради оскъдните порции в така наречените "low cost" компании опериращи до 3 часа полет - в това число са Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian, Alitalia и др. предлагащи студения сандвич, вафличка, количка и чашка кафе .:( Не от кризата, а политиката е такава. British, Aeroflot .. са друга категория - нямаш нужда от допълнителна храна.
От 2011 година разрешават и бутилки с вода до 500 мл. доколкото знам. За извън европейската зона рестрикциите са други.
Още инфо и забрани:
http://www.bulgariair.com/index.php?pag ... /equipajes
http://www.sofia-airport.bg/pages/conte ... 01&lm02=81

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пет 24 дек 2010 10:05

Преди 6-7 години работех хамалче на софийското летище, на 4 часов работен ден. И се крадеше яко, ама те нещата си бяха навързани тия дето следяха малко си затваряха очите.Заплатите хич не са им малки на дъртите хамали, даже повечето си имат бизнес.От тогава много внимавам какво слагам в багажа, на много неща съм се нагледал.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 24 дек 2010 10:06

Че багажа е тарашен - това не подлежи на никакво съмнение - липсват точно 3 неща, а и сестра ми си е прибрала куфара затворен (единствено с липсващ катинар, което не е забелязала на време). Горе споделих какви са ми съображенията, поради които смятам, че тук са й "тупнали" багажа.
В случая не става дума за хвърляне на багажа, лошо отношение към него и т.н. Отворен си е умишлено, взето е каквото трябва и е оставен ...

Ще говоря с приятели :cop работещи на летището. Не очаквам да ми върнат шоколадите mhihi , а просто да го имат предвид и живи и здрави да направят някоя "карамба" след време, на въпросните кокошкарчета :|

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 24 дек 2010 10:31

По всяка вероятност въобще не е кражба в този смисъл, а си пишете ей така :lol:
Залагам, че е наркоотдела във франция :idea:
Нашите са културни и слагат бележки, но онези ...
... не им пука. Отварят, взимат каквото е подозрително + инфо за собственика на багажа и изследват.
Ако има нещо те намират :D

Потребителски аватар
rovshan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rovshan » Пет 24 дек 2010 12:31

ChimeyJimmey написа:A бе, щом за два дни ми пристигна фотоапарата от Албиона... :041:
Аз лично видях как един цървуланко-маймунянко на "Шарл Де Гол" ми спраска колана куфара...

P.S. На тоя над мене почти нищо не му разбрах, ама няма значение. Нека си посреща там...

относно за " тоя над теб" явно си чел или прекалено бързо или невнимателно , или те мързи да се заслиш ясно казано че куфарите се отварят отдавно и ще продължат да се отварят каквото и да правиш , ако им се оплакваш отговора ще е че в интерес на сигурността и иди докажи кво си имал в куфара !!!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 24 дек 2010 15:32

group® написа:По всяка вероятност въобще не е кражба в този смисъл, а си пишете ей така :lol:
Залагам, че е наркоотдела във франция :idea:
...

100% това е световния заговор :screwy
И тези от наркоотдела са разбили катинарчето на куфара и тъй като сестра ми не е наркотрафикант са й откраднали бонбоните и ядките, за да ги изследват? :022:

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Пет 24 дек 2010 15:44

Дашо написа:100% това е световния заговор :screwy
....

Даше, майтап ама при най-малкото съмнение ти прибират нещата :roll: В какво ли вече не се пренасят наркотици.
А тя сестра ти може да е дилър, ама ти да не знаеш mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”