Цените на газта

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Цените на газта

Мнениеот kossel » Пет 24 дек 2010 2:37

Един написа:
mupk0 написа:А багажник?Как стой въпроса?С какви бутилки си и в каква кола?Аз ако сложа и метанови 2 пури,край с багажника... :( Щуцерите за газта ли се ползват при метана? А у ?

Сигурно трябва от пасат комби нагоре за да остане място за багаж.

Пасата е комби, газовата бутилка е на мястото на резервната гума- така дойде колата от Италиа, после аз и сложих метан (при майстор де) 3 малки бутилки 18 литра общо 8.5 кг метан . Сега в багажника се събират 5 каси бира и се пуска кората и върху кората се нареждат още неща.

Между другото разбирам, че не трябва да агитирам хората да си слагат метан, защото ако никой не кара на газ и на бензин , ще сложат акциз и на метана ... ох .. метана поевтинява от нова година с 6 % ... :applause:
Хайде Весели Празници :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Аз предлагам начин как да не се кара на газ и на бензин ...

Мнениеот velinsl » Пет 24 дек 2010 11:53

kossel написа:Аз предлагам начин как да не се кара на газ и на бензин...

и аз - взимаш дизелов автомобил и си намираш кладенче.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пет 24 дек 2010 12:39

Помня, че през далечната 1982 година, когато станах правоспособен водач, цената на бензина беше 80ст., а на дизела 42ст., но това бяха други времена ... парното ми беше 5.80лв. на месец и ако не съм го платил, значи съм забравил, а не че ми натоварва с нещо семейния бюджет ...
Така погледнато, при цените сега, тези с дизелите трябва да се самоубият. Но това е монопола - колкото ти кажат, толкова. Ако искаш. Ако не се отказваш. От автомобил, от парно, от ток ...

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Пет 24 дек 2010 12:57

Само че не можеш да се откажеш и те точно от това се възползват да си напълнят гушите :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 24 дек 2010 14:13

pedalchobaba написа:Помня, че през далечната 1982 година, когато станах правоспособен водач, цената на бензина беше 80ст., а на дизела 42ст., но това бяха други времена ...

През 1970г. в Бг бензина е 26ст. а дизела 8ст. Ама свърши с комунизмЪма! Демокрацията е друга бира. Пазарна икономика, т'ва е. mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 24 дек 2010 14:31

velinsl написа:
kossel написа:Аз предлагам начин как да не се кара на газ и на бензин...

и аз - взимаш дизелов автомобил и си намираш кладенче.

И аз ще се ориентирвам към дизел!Предишните ми бяха дизели и не са ми създавали никакви проблеми.
Пък кладенчета винаги се намира!!! mhihi :beer

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 24 дек 2010 17:19

pedalchobaba написа:Помня, че през далечната 1982 година, когато станах правоспособен водач, цената на бензина беше 80ст., а на дизела 42ст., но това бяха други времена ... парното ми беше 5.80лв. на месец и ако не съм го платил, значи съм забравил, а не че ми натоварва с нещо семейния бюджет ...
Така погледнато, при цените сега, тези с дизелите трябва да се самоубият. Но това е монопола - колкото ти кажат, толкова. Ако искаш. Ако не се отказваш. От автомобил, от парно, от ток ...

Прес соц-а дизели са били основно автобуси и друга държавна техника - частна кола дизел = рядко явление.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 24 дек 2010 21:32

rokera671 написа:Пък кладенчета винаги се намира!!! mhihi :beer

Обаче, ако не намериш ти влиза на два ката :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 24 дек 2010 21:59

velinsl написа:
rokera671 написа:Пък кладенчета винаги се намира!!! mhihi :beer

Обаче, ако не намериш ти влиза на два ката :Mr Green Fun .

Ако градско ти харчи 7л. нафта и без кладенче е по-добре от 14л. газ.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Пет 24 дек 2010 23:07

Ljubon написа:През 1970г. в Бг бензина е 26ст. а дизела 8ст.....

mhihi mhihi mhihi Ааааа това го помня ама помня, че имаше и купони за нафтата, че нещо арабите се бяха спекли и имаше криза с доставките на нефт.
А сега сериозно.От известно време наблюдавам една негативна тенденция.Освен в БГ цените на пробан-бутана се повишават и в Европа и за да не бъда голословен ето малко инфо: Германия, Франция,Черна гора,Белгия единствено в Румъния е по-евтина.
Другата лоша новина е, че петрола на световните пазари се качва,Лукойл за сега задържа цената на пропан-бутана на 1,35лв с някакви мотиви "да не се развалят празниците на хората".Всички участници на пазара очакват знак и цената ще хвръкне на 1,40-1,41 лв. и това е само от сегашното натрупване (задържане на цената).Някой вериги бензиностанции вече си изпускат нервите пардон цените.А след Нова година се повишават акциза на горивата.По стара БГ традиция всички данъци,акцизи и т.н. се плащат от крайния потребител.С две думи - нищо хубаво не се задава на хоризонта.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Съб 25 дек 2010 0:41

Lisho написа:Другата лоша новина е, че петрола на световните пазари се качва,Лукойл за сега задържа цената на пропан-бутана на 1,35лв с някакви мотиви "да не се развалят празниците на хората".Всички участници на пазара очакват знак и цената ще хвръкне на 1,40-1,41 лв. и това е само от сегашното натрупване (задържане на цената).Някой вериги бензиностанции вече си изпускат нервите пардон цените.А след Нова година се повишават акциза на горивата.По стара БГ традиция всички данъци,акцизи и т.н. се плащат от крайния потребител.С две думи - нищо хубаво не се задава на хоризонта.

Пепел ти на клавиатурата, колега и Весели празници!!!
Ljubon написа:Ако градско ти харчи 7л. нафта и без кладенче е по-добре от 14л. газ.

Няма такива филми на пропан-бутан винаги е по-евтино от дизел.
Порови в дизелраздела да видиш реалните разходи. "Газта" си е "газ".
7 гори ПД дивгател с леко каране извън града, където с бабешко каране и на газ може да стане това с автомобил от същия клас.
Ако не намериш пиши на лични да ти пратя линкове към конкретни теми. Аз нещо съм се запалил и тая зима отново да сменям с дизел и може да се напише, че живея в този раздел.

Кога ли ще дойде време ние да доим арабите за вода. Без петрол е много много трудно, ама без вода-невъзможно. Родителските им тела от женски пол...

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Съб 25 дек 2010 11:26

Lisho написа: mhihi mhihi mhihi Ааааа това го помня ама помня, че имаше и купони за нафтата, че нещо арабите се бяха спекли и имаше криза с доставките на нефт.

Нищо не помниш, защото нефта идваше от Новосирийск за почти без пари и дори част от него го изнасяхме като реекспорт на пазарни цени.

Един написа:Прес соц-а дизели са били основно автобуси и друга държавна техника - частна кола дизел = рядко явление.

През соц-а имах състудент, който караше МВ 220D и друг, който имаше дизелово Пежо 404. Тегавото при тях беше, че нямаше части и читави майстори. Тогава аз бях със стария Бръмбър, но не ми беше никакъв проблем да го карам на бензин.

Мнението ми беше за това, че тогава нафтата беше наполовина от цената на бензина, а до какви цени ги докараха сега.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 25 дек 2010 12:10

pedalchobaba написа:През соц-а имах състудент, който караше МВ 220D и друг, който имаше дизелово Пежо 404.

Имаше и много хубави Волги дизел, с двигател от Перкинс, но се продаваха само за гущери. :)

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 25 дек 2010 16:16

pedalchobaba написа:
Един написа:Прес соц-а дизели са били основно автобуси и друга държавна техника - частна кола дизел = рядко явление.

През соц-а имах състудент, който караше МВ 220D и друг, който имаше дизелово Пежо 404. Тегавото при тях беше, че нямаше части и читави майстори. Тогава аз бях със стария Бръмбър, но не ми беше никакъв проблем да го карам на бензин.

Мнението ми беше за това, че тогава нафтата беше наполовина от цената на бензина, а до какви цени ги докараха сега.

Моята мисъл беше, че тъй като частните коли като цяло бяха малко, а дизеловите още по-голяма рядкост и затова нафтата се зареждаше предимно на държавни МПС. Съответно си позволяват всякакви форми на дотации, изкуствени цени и други такива. Не че сегашното съотношение в цените е реално - просто гледат докъде стига изгодата от каране на дизел и натъкмяват цената да е точно на границата.

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Съб 25 дек 2010 19:17

Опаааа,нещо забравихте каква е темата!
Кой каза че не можем да си спрем колите за един месец?
Я да се замисли малко!

Върни се в “Автогазови уредби”