За или против газова уредба.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За или против газова уредба.
75 000 на газ и оригиналните гърнета !Газта удължава живота на мотора,но и да не го удължава със сигорност не го съкращава.Пък и какви сметки си правите като колите на повечето от нас са за по 1000-2000 лв
.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На пропан и на метан при горенето се отделя въглероден двуокис и водна пара. Затова, особено при каране на къси разстояния, в задното гърне се събира доста вода. Там газовете са най - студени и парата кондензира. Затова на задното гърне пробивам отдолу отвор 4 мм за оттичане на конденза. Някои японки имаха фабрично такива отвори.
От задното гърне на Мерцедес съм точил 3 - 4 литра, като му пробих дупката! Направо наводни канала, докато подложа кофа!
Заради конденза съм имал случай със замръзнал катализатор, човека се беше яко уплашил, като фордчето припукало и угаснало. Предната година бе късал ремък, та го бе снесъл!
От задното гърне на Мерцедес съм точил 3 - 4 литра, като му пробих дупката! Направо наводни канала, докато подложа кофа!
Заради конденза съм имал случай със замръзнал катализатор, човека се беше яко уплашил, като фордчето припукало и угаснало. Предната година бе късал ремък, та го бе снесъл!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
В интерес на изтината моето си има такава дупчица ,но си работи нормално .Едно аверче има сервиз и ми каза същото ,че било по добре за оттичане на конденза.
Аз съм ЗА газта,карам на газ още от както имам книжка вече 5 години и съм доволен по-екологична е,по-малко пари е и плюс това сег голфа ми харчи по малко газ отколкото бензин 

-
- Автомобил:
- Двигател:
имам венто 120к на гас гарнетата не се мръднали имам и бора 10к ве4е сутрин като я запаля малко има конденз пу6и около 5 мин и после няма не знам за кви гарнета говорите и двете коли горят колкото гас толкова и бензин изклу4вам работата докато загрее тогава е на бензин до около 30-40гр
помпи сменят тези които даржат малко бензин в резервоара или не си сменят филтрите когато всеки ден работи на бензин няма да запуши дьози
газадйията ми каза поне половин резервоар с бенз и изгаряне на 6 месеза нямам дертове никви
само си карам
помпи сменят тези които даржат малко бензин в резервоара или не си сменят филтрите когато всеки ден работи на бензин няма да запуши дьози
газадйията ми каза поне половин резервоар с бенз и изгаряне на 6 месеза нямам дертове никви

само си карам

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Зависи кои гърнета. Когато за първи път сменях гърнета - бяха оригинални (15+ годишни). От тогава - 3-4 години максимум и то за гърне от 100лв, не китайско. Но по 10км на ден градско зимата - вероятно и на бензин и на нафта пак ще има конденз.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:В интерес на изтината моето си има такава дупчица ,но си работи нормално .Едно аверче има сервиз и ми каза същото ,че било по добре за оттичане на конденза.
Само да добавя днес мерих компресия и даде -14,5 -14-14-13,5.
Минал съм 75000 ,коментарите са за вас.Голфа показва 180 000 км а на колко е реално само тои си знае.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Пожелавам ви да не ви удрят от зад никога (за колегите с газ). Аз съм против бомбите в колите !!! Пред мен е горяла кола ударена от зад (с газова ботилка) и мога да ви кажа, че гледката не е никак приятна.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Пред мен ,Колега горя Дизел цедка 2,5 на батко ми.Така ,че ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Гледам обсъждате гърнетата.....мене преди известно време ми се откачи изхода на средното гърне от ръжда...ако пробия по една дупка на средното и крайното проблема ще изчезне ли ? Всмисъл корозията да намали?Къде да пробия дупки?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
mupk0 написа:Гледам обсъждате гърнетата.....мене преди известно време ми се откачи изхода на средното гърне от ръжда...ако пробия по една дупка на средното и крайното проблема ще изчезне ли ? Всмисъл корозията да намали?Къде да пробия дупки?
На кратуната си

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
golfmk1 написа:mupk0 написа:Гледам обсъждате гърнетата.....мене преди известно време ми се откачи изхода на средното гърне от ръжда...ако пробия по една дупка на средното и крайното проблема ще изчезне ли ? Всмисъл корозията да намали?Къде да пробия дупки?
На кратуната си
Абе принципно не искам да има такъв "тунинг" ,но по-добре да ги запазя още малко,че сега излишни пари за тях няма,а още не бучи като бас каса

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
golfmk1 написа:mupk0 написа:Гледам обсъждате гърнетата.....мене преди известно време ми се откачи изхода на средното гърне от ръжда...ако пробия по една дупка на средното и крайното проблема ще изчезне ли ? Всмисъл корозията да намали?Къде да пробия дупки?
На кратуната си

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
zografski написа:Пожелавам ви да не ви удрят от зад никога (за колегите с газ). Аз съм против бомбите в колите !!! Пред мен е горяла кола ударена от зад (с газова ботилка) и мога да ви кажа, че гледката не е никак приятна.
а неможе ли да се спука резервоара и да изтече бензина и колата пак да се запали

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Ами може колега. Но само се замисли колко наркози има които се хлъзгат и удрят невинни шофиори от зад заради несъобразена скорост или нещо от сорта... Представи си че това си ти - удря те с 30км/ч при което колата ти се запалва. Какво правиш???? И без лоши чуства и лоши имот иконки моля те... аз го пиша чисто колегялно,а ти ме нападаш с
... Не ти го пожелавам, никога не мисля лошо на хората извинявай ако съм те засегнал, но не бъди прост и не обиждай без да са те обидили.

Върни се в “Автогазови уредби”