Осветление на ключа за фаровете- Passat B4
- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател:
Осветление на ключа за фаровете- Passat B4
Здравейте, след дълго търсене из темите във форума неможах да открия как се разглобява ключа за фаровете, така че да си сменя крушките. Моля Ви помогнете с нещо, вече 2 дена се мъча и немога да разбера как да стигна до тия крушки. Благодаря предварително 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Осветление на ключа за фаровете- Passat B4
Кои по-точно, на халогените и усиления габарит би трябвало да са диоди и досега не съм чул някой да се е оплакал от изгорели. Осветяването в зелено на ключа обаче е коренно различна бира. До лампата се стига само като се свали ключа и отзад в един кръгъл отвор ще видиш цокъла на крушката. Развиваш го с права отверка и като изпадне отиваш да си запоиш нова, или си купуваш нова или диод или каквото ти скимне. Аз лично съм го лекувал с нова, чиято цена е много интересна и в повечето случаи я няма в магазините и се поръчва от немско 

- ceco_passat B4
- Автомобил:
- Двигател:
Леле, направо не е за разправяне
ще пробвам да я отвъртя тая крушка, ако се прецакат нещата по-добре да взема втора ръка цялата конзола. Днес пробвах, от един пасат взех същото такова, вързах буксата и всичко светна. Е, благодаря ти за бързия отговор, ще го боря някакси това.

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Честита Бъдни вечер и Коледа.
Ключа се отваря с изтегляне, като се подпъхват внимателно финни отвертки, за да се запази здрав. Аз използвам за целта клечки за зъби и изобщо няма и следи от интервенции. Слагам при всяко от щифтчетата. Може да се запои обикновенна крушка 1.2 w на стария цокъл, която предполагам още струва 50 стотинки.
Отварял съм го поне 7-8 пъти. Ако не ти е спешно колега ще ти съдействам да го направим, но след 02.01.20011 г. Ако решиш пиши на лични.
Ключа се отваря с изтегляне, като се подпъхват внимателно финни отвертки, за да се запази здрав. Аз използвам за целта клечки за зъби и изобщо няма и следи от интервенции. Слагам при всяко от щифтчетата. Може да се запои обикновенна крушка 1.2 w на стария цокъл, която предполагам още струва 50 стотинки.
Отварял съм го поне 7-8 пъти. Ако не ти е спешно колега ще ти съдействам да го направим, но след 02.01.20011 г. Ако решиш пиши на лични.
Точно това и мен ме интересуваше, само не разбрах с пъхането на отверки или клечки къде точно се прави това 

- dancing_niki
- Скиора
За да извадиш ключа се подпъхват. Аз лично завирам една малка отверка по средата на ключа отгоре и дърпам самият щифт към волана и по този начин по-лесно се изважда.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Това, което съм описал се отнася за разглобяването на самия ключ. А за изваждането от таблото, колегата над мен е посочил. В горната част на тялото на ключа има пластмасов механизъм(сив цвят) с пружинка, който го щраква в таблото. Първо може внимателно да се открехне с изтегляне и после да се вкрара малка отвертка, с която да се избута настрани(по спомен надясно) чопа на въпросния пружинен механизъм и така да се изтегли целия.
След което остава да го държат само кабелите с буксата.

- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
аз пък и незнаех до сега че свети там всичко на мен ми свети са мо чертичката на ключа за фаровете я обяснете по подробно какво трябва да свети и къде са му лампите а ако и има и снимки още по добре благодаря предварително
- dancing_niki
- Скиора
Ето на тази снимка се вижда как над буксата има един отвор, във въпросният отвор се намира лампата за подсветката на ключа:

Снимката е от Голф, но ще схванете за какво става на въпрос.

Снимката е от Голф, но ще схванете за какво става на въпрос.
Последна промяна от dancing_niki на Пон 18 юли 2011 10:20, променено общо 1 път.
Колеги, взех много запазен ключ с всички възможни позиции - за реглаж на осн. фарове + халег и усилен габарит.
Запоих крушка и вече има подсвет, всички символи светят както тряба
Но понеже всички подсветки, а именно ключове на таблото и вратите + таблото с уредите светят в червен цвят, сега зеленият подсвет на ключа за фаровете дразни ...Дали ако сложа на мястото на крушката червен диод ще оцвети в червено или има някакъв зелен филтър вътре,който трябва да се махне, ... не съм отварял такъв ключ ?
Запоих крушка и вече има подсвет, всички символи светят както тряба

Но понеже всички подсветки, а именно ключове на таблото и вратите + таблото с уредите светят в червен цвят, сега зеленият подсвет на ключа за фаровете дразни ...Дали ако сложа на мястото на крушката червен диод ще оцвети в червено или има някакъв зелен филтър вътре,който трябва да се махне, ... не съм отварял такъв ключ ?

- dancing_niki
- Скиора
Има зелен филтър вътре понеже оригиналната крушка е бяла.
- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, един въпрос, който да възроди темата, за да не отварям нова. Имам Golf 3 и предполагам, че принципа на ключа за фаровете е аналогичен. От скоро забелязах, че при включени къси самият ключ не ствети. При габарити - понякога. Имам чувството че нещо някъде вътре не прави контакт. Съвети?
rosen_linov написа:Колеги, един въпрос, който да възроди темата, за да не отварям нова. Имам Golf 3 и предполагам, че принципа на ключа за фаровете е аналогичен. От скоро забелязах, че при включени къси самият ключ не ствети. При габарити - понякога. Имам чувството че нещо някъде вътре не прави контакт. Съвети?
Говориш за подсвета нали, не за индикациите?! Отзад има една крушка с фасонка, която се поставя с отверка и не дава контакт ..юпоне при пасата е така В4
- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Говоря за лампичката в/у самата "врътка".