Блокира ми задна лява (електрическа)спирачна помпана ръчната на Пасата баш по коледа!Сигурно не е бутона ,защото едното колело работи и освобождава.Затова мисля че е по-лошата(скъпата) беда.На всичко отгоре съм на м......си...Абе не е за приказка.Искам да демонтирам помпата за да освободя колелото и да се прибера.Възможна ли е тази операция,ако някой има опит да сподели и да даде съвет какво да се прави! Знам че трябва и да се флашва компа ....Благодаря предварително!
И весела и безпроблемна коледа на всички!
Пасат Б6 електрическа ръчна спирачка проблем
Re: Пасат електрическа ръчна спирачка проблем-спешно
сигурно ти е прекъснато ремъчето което задвижва механизма или прекъснат кабел който го управлява!може ,но трябва да се свали механизма и да се освободи чрез въртене ръчно механизма за да се прибере!може и да постна снимки ако не се оправиш.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Шанса ти е да е здрав електромотора, да му свалиш буксата и да му дадеш "външно" ток да отпусне.
ето и снимките
- Прикачени файлове
-
- image002.gif (57.41 KиБ) Видяна 8081 пъти
-
- image004.gif (33.66 KиБ) Видяна 8077 пъти
-
- image006.gif (31.76 KиБ) Видяна 8076 пъти
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Пасата кой модел е? Б6?
Колегата Glove е в Лондон и вероятно ще може да помогне.
Колегата Glove е в Лондон и вероятно ще може да помогне.
Върнах се при колата днес,натиснах бутона и спирачката освободи!Реших да рискувам още няколко пътии за сега работи.В студа и топящия се сняг реших да не се занимавам със сваляне и разследване на ситуацията....няма да използвам ръчната поне докато се оправи времето...мисля само да купя един бутон и да го сменя.Мерси за всички ,които си направиха труда да прочетат темата и особено на тези,които отговориха!
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Защо бутон, колега? Той подава обща команда към електрониката, а тя към колелата?
Не мисля, че той е виновен
Всъщност, дано бъга е бил моментен.
Не мисля, че той е виновен

Re: Пасат Б6 електрическа ръчна спирачка проблем
Почти винаги вината е в бутона.При по-студен и особено влажен климат ръчните на в6 блокират.И аз преди един месец имах такъв проблем.Изваждаш ключа и ако се почака 10 минути и запалиш отново спирачката освобождава.Отидох в сервиза на WV смениха бутона и всичко е наред.Около мене имам поне четирима съседи с В6 и всички са имали този проблем.От сервиза ми казаха ,че това е слабото място на шестиците.
Re: Пасат Б6 електрическа ръчна спирачка проблем
Здравейте колеги при мен се оказа лявото моторче но докато не го сваля колата си палеше нормално но просто не мърдаше защото то беше затегнало. Но сега когато го свалих и пробвах да запаля колата непали, върнах го обратно но пак не пали , ходих на диагностика и там дава грешка в ляво моторче но неможе да се изтрие и сега няма палене на колата. Дайте съвет