Придърпва при ниски обороти Б5 - РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Придърпва при ниски обороти Б5 - РЕШЕНО!

Мнениеот STEFFO » Чет 09 окт 2008 9:24

Здравейте,

От както съм купил колата, наблюдавам леко придърпване на ниски обороти и тъй като започва да ме дразни много, моля за помощ. Въпросното явление се усеща най-вече когато колата е на скорост без газ под 1300 оборота, независимо на коя предавка съм. Освен това когато отнема газста при ускорение, вместо плавно да наведе моцуната и да започне да намалява, колата подскача :shock . Сменил съм масло, филтри, ремъци и свещи, компютърната диагностика не показва никакви грешки, дори ми казаха че всички стойности били перфектни. Имах съмнение за тампоните на двигателя и скоростите, но майстора ми каза че са поомекнали малко, но не са за смяна.
Моля помогнете!

Последна промяна от STEFFO на Съб 25 дек 2010 16:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 09 окт 2008 16:25

Закачи я на ВАГ-КОМа и виж кой цилиндър ти прекъсва. На АЕВ двигателите освен самата бобина може да прекъсва и електронното запалване който е една малка плочка монтирана отгоре на кутията за въздушният филтър.

Те го те:

Изображение

ТУК има още инфо. Гледай за Ignition Control Unit.

Потребителски аватар
STEFFO

Мнениеот STEFFO » Чет 09 окт 2008 16:58

Мерси за отговора, но малко ме съмнява да прекъсва цилиндър, защото не ми се е случвало колата да губи мощност. Освен това на празен ход, оборотите са стабилни и не играят. Но твоят отговор ме подсеща че кабелите не съм ги сменявал, защото не присветкат натъмно. Възможно ли е проблема да идва от тях.

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 09 окт 2008 17:21

STEFFO написа: Но твоят отговор ме подсеща че кабелите не съм ги сменявал, защото не присветкат натъмно. Възможно ли е проблема да идва от тях.

Нямаш кабели :dontknow:

Потребителски аватар
STEFFO

Re: Придърпва при ниски обороти Б5 - РЕШЕНО!

Мнениеот STEFFO » Съб 25 дек 2010 16:47

Отново се извинявам за старата тема, но по-добре да напиша решението, все на някой ще му свърши работа :wink:
Проблема изчезна след като ми почистиха дроселовата клапа. На пръв поглед не беше много мръсна, но малко мазнотия като се натрупа по ръба където ляга самата клапа, подаването на гориво вече не е равномерно. За да има наистина резултат, целия дролел трябва да се свали, разкачи и много хубаво да се почисти!

Върни се в “Passat”