Проблема е следния: преди 2 годинки ми "подариха" ГОЛФ 3 1.9 ТДИ, 97г., внос от Италия. Оказва се обаче, че имам проблем с дебитомера /явно е за смяна/. Освен това вибрациите на волана на празен ход са доста силни, а особенно когато е студено се предават и на купето. Оборотите на двигателя на празен ход са около 900 об/мин. При подаване на малко газ / качвам оборотите до около 1000 об/мин./ вибрациите намаляват значително - почти изчезват, като се има в предвид, че е дизелов мотора. При предавки 2,3,4 и 5 няма проблеми с вибрацийте, друг специфиче шум няма. Преди две седмици смених меката връзка-беше се скъсала и в купето доста намирисваше на изгорели газове. Покрай нея ми махнаха и катализатора / там малко ме прецакаха, понеже в последствие разбрах ,че се изкупуват заради редките метали, които са в тях ама...халал да им е!!!/ и по принцип колата се поотпуши повече, но и сякаш още малко се увеличиха и вибрациите...но може и да си въобразявам вече...
Така, че въпроса ми е: какво да прегледам и да си нароча за смяна за да спрат тези вибрации, че са доста дразнещи? Възможно ли е това да е и от неработещия дебитомер? Ако сменям тампони на двигателя ще се реши ли проблема и какви тампони да сложа? Възможно ли е да са запушени дюзи, или ремък и ролки на динамото?
Благодаря предварително за помоща!
Иван Иванов

Бургас.