Разход на Голф 1.8mi
Разход на Голф 1.8mi
Колеги искам да се допитам до вас нормално ли е Голфа да ми харчи 13 на 100 бензин? Няколко пъти го засичам сипвам му за 10 лева бензин минава 32-35км като направих сметката излезна 12.9-13.2л на 100км нормално ли е това или имам някакъв проблем с колата? Газта още не съм я свързал и не мога да я засека и на газ но тези дни ще я оправа и ще пиша допълнително.
- Iv0o0o0
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на Голф 1.8mi
в задръстванията е напълно нормално в пиковите часове и моита харчи толкова иначе презс другото време 10-11 градско ми харчи и 7-8 извънградско
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Еми ако става въпрос за разход в градски условия сега,зимата - това 13/100 е напълно нормално на бензин.Все пак кубатурата не е малка - 1800см3.Ако искаш да ти гори по-малко,караш с галене на газта,ускоряваш и спираш плавно,следиш светофарите.Караш в диапазон 1800 - 2200об/мин.И така ще спестиш има-няма 1л/100км
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи най-вече от настройката на газовата уредба и това дали ти сипват наистина газ,или някакво подобие на газ.Ако всичко е нормално,трябва да ти гори на газ 15-16/100
Значи да не се притеснявам за разхода
Щом като е нормален този разход
Щото ми се стори много 13 на 100 за това писах тази тема 
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
На мен 13на 100 хич не ми се вижда нормално.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега...
Имах Audi80 1.8 75коня, на газ 13-14/100 градско зимата.
Сега карам Passat 1.9 TDI,отивам до центъра да пия едно кафе и се връщам,изминати са 10-15км примерно.
Не мога да го сваля под 9-10/100 НАФТА
Имам и голф 2 1.8mi 90коня пак там някаде се върти разхода,като на Аудито.
Лятото градско харчи около 10/100 и на газ и на бензин +- 1 литър
В това студено време и на къси разтояния,си е напълно нормални според мен да ти харчи колата.

Имах Audi80 1.8 75коня, на газ 13-14/100 градско зимата.
Сега карам Passat 1.9 TDI,отивам до центъра да пия едно кафе и се връщам,изминати са 10-15км примерно.
Не мога да го сваля под 9-10/100 НАФТА
Имам и голф 2 1.8mi 90коня пак там някаде се върти разхода,като на Аудито.
Лятото градско харчи около 10/100 и на газ и на бензин +- 1 литър
В това студено време и на къси разтояния,си е напълно нормални според мен да ти харчи колата.

Ами то и на мен не ми се вижда защото като чета в една тема във форума "Колко ви харчат автомобилите" и спецялно гледах от месец Декември миналата година няколко човека бяха написали за 1.8ми мотор разход от сорта на 9.5-10 кое ми се струва нормално за газ 12 си е нормално но тва при мен нещо ми се вижда немормално за тва какви може да се причините за този разход? Центрвка на делкото?
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи как се кара колата,колко километра минаваш,световари,легнали полицаи,рязко потегляне,
дали е студено или топло времето,дали колата е загряла.
Съвкупността на всичките тези неща карат колата ти да харчи 13 на 100
дали е студено или топло времето,дали колата е загряла.
Съвкупността на всичките тези неща карат колата ти да харчи 13 на 100

- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Ами най-общо разхода зависи от начина на карането ти,системите на двигателя и качеството на горивото.То голфа нали се сещаш че може и да можеда гори по-малко,ама при други условия,например с друг водач?Откъде да знаем ние,простосмъртните,ти как караш и т.н.?А и горивото което сипваш,и мотора който дърпа каляската как е?Просто разхода на гориво зависи от много фактори - много неизвестни променливи.При всеки случай е индивидуално.Но като се отчетат всички особености става ясно защо разхода е еди какъв си 
Виж в карането карам леко ,но има и един интересен факт не ми загрева нещо карам я и неможе да качи 70 градуса? Парното е хладко и да не би и това да е причината?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Meти написа:Виж в карането карам леко ,но има и един интересен факт не ми загрева нещо карам я и неможе да качи 70 градуса? Парното е хладко и да не би и това да е причината?
Сменяш термостата,ако не работи и айде 1 кило надолу
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”