Проблем с турбо на ASZ - решен !

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Проблем с турбо на ASZ - решен !

Мнениеот rocky » Съб 25 дек 2010 19:18

Весела коледа колеги, за моя голф обаче не е толко весела. Поредния проблем с турбото който мъчи голфа ми е много странен поне за мен, а днес няма къде да се консултирам освен тук. Писано и четено е много за турбото. Преди година забиваше на 130/150км/ч. смениха ми някакво винтилче за 100лв., преди 4 месеца пак заби на високи обороти, оказа се зацапана геометрия. Платих си почистиха турбината всичко беше наред до вчера. Паля двигателя тръгвам си като нормален човек нормално подаване на газ, леко отпускане на съединителя, превключвам на втора, подавам газ 1800 - 2200оборота и за мое учудване няма турбо... (помислих че е забила, необяснимо защо) спирам гася, пак паля тръгвам същата история турбината не работи, все едно карам SDI така и продължих, на един сфетофар спирам-тръгвам подавам газ превключвам и колата ускорява както трябва за 130 коня ТДИ, има турбо кефа се 2-3 минути, че колата върви както трябва и пак същата история турбината спира да надува... Днес положението е идентично както вчера... :roll:

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с турбо на ASZ!

Мнениеот nasko1978 » Нед 26 дек 2010 11:01

Направи диагностика!Може да са много неща - Н75,вакууми,заяждащ актуатор или развален,въздух в горивото и т.н.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 26 дек 2010 11:44

Не се притеснявай, актуатора ти е зациклил. Той вероятно от край време не ти е работил правилно, затова се е наложило и геометрия да чистиш. Абсолютно същото както си го описал се случи и при мен - актуатора или го търсиш от надлъжен мотор - пасат, ауди - при тях е защитена оста и не са ръждясали или купуваш нов, което е най-добрия вариант - 200лв. Разбирасе възможно е проблема да е Н75 или някой вакум, но на напречен двигател като голф... залагам че е актуатор - той гледа директно към пътя под колата и постоянно се къпе :beer

ПП: Ако го караш в UK има някакви актуаторчета в ибей на смешни цени, може да метнеш някой от тях ;)

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Нед 26 дек 2010 15:43

hooligan_sk за това ли става въпрос?
http://cgi.ebay.co.uk/VW-TDI-Turbocharg ... 992wt_1140

колата утре ще я карам на диагностика и ще пиша резултат, и ще се надявам да е дупчица в някое вакуум маркучле... :bowdown

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 26 дек 2010 16:17

rocky написа:hooligan_sk за това ли става въпрос?
http://cgi.ebay.co.uk/VW-TDI-Turbocharg ... 992wt_1140

колата утре ще я карам на диагностика и ще пиша резултат, и ще се надявам да е дупчица в някое вакуум маркучле... :bowdown

мда, поне на снимка ми изглежда 1 към 1 :)

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 27 дек 2010 8:29

колега не бързаи да купува6 ни6то,първо и направи една диагностика при някои разбира6т маистор и после купуваи разни не6то както е писал колегата наско над мен може да са много не6та и без диагностика няма да разбере6 за какво става въпрос.успех :beer

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Вто 28 дек 2010 16:33

проблема беше в т.нар. мап сензор, който се намира на интеркулера... срещу скромната сума от 135,40лв. всичко е ОК!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 28 дек 2010 16:58

rocky написа:проблема беше в т.нар. мап сензор, който се намира на интеркулера... срещу скромната сума от 135,40лв. всичко е ОК!
колега имам същия проблем при теб беше ли излязла грешка

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с турбо на ASZ - решен !

Мнениеот rocky » Вто 28 дек 2010 17:09

на борд компютъра не, като откарах колата в сервиза момчетата се качиха с ВАГ-ком, да я тестват и след едно кръгче се върнаха и казаха, че там е проблема... дали компа е записал грешка или сензора не е пращал никаква информация не знам със сигурност, предполагам е второто, щото иначе нямаше да я карат!
:beer

Върни се в “Дизелови агрегати”