дайте процедура за лесно палене в студа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: дайте процедура за лесно палене в студа

Мнениеот bnick » Нед 26 дек 2010 21:55

Fen написа:
Sashko_Trg написа:Дъли е така колега ???

Oт няколко човека, които работят в ОМВ съм го чувал и за това се изненадах когато колегата каза друго. За това ми стана интересно и попитах.

Аз също съм чувал, че е с добавка, от човек който е навътре в нещата. Но не ме интересуваше да питам за подробности, защото не сипвам там

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Нед 26 дек 2010 22:10

аз препоръчвам спрей за лесно палене (обикновенно е за бензин) но и в дизела върши работа , но ако пръснеш мн се получава едно чукане за няколко секунди

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 26 дек 2010 22:21

passatfen написа:аз препоръчвам спрей за лесно палене (обикновенно е за бензин) но и в дизела върши работа , но ако пръснеш мн се получава едно чукане за няколко секунди

това е препоръчително за адските мъртъвци :D нормалните коли си палят лесно до към -20 -25 градуса. след това по-добре си стой на топло от колкото да се занимаваш с коли...

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 26 дек 2010 23:58

passatfen написа:аз препоръчвам спрей за лесно палене (обикновенно е за бензин) но и в дизела върши работа , но ако пръснеш мн се получава едно чукане за няколко секунди

Колега стига сте препоръчвали тия шибани буклуци з алесно палене. Палил ли си някога кола с такъава мизерия??? Аз съм присъствал лично няколко пъти на такова палене и чукането не е изобщо малко а доста. Вместо да си преебе колегата колата по добре го викни да си пръснеш ти няколко пъти на твоя мотор за да му направиш демонстрация как "чука малко" и след това ще видиш дали ще пръска или ще си ходи пешша докато не се стопли mhihi . знаеш ли какви детонации се получават от тия мизерии?

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 27 дек 2010 1:03

red.devilll написа:

Колега стига сте препоръчвали тия шибани буклуци з алесно палене. Палил ли си някога кола с такъава мизерия??? Аз съм присъствал лично няколко пъти на такова палене и чукането не е изобщо малко а доста. Вместо да си преебе колегата колата по добре го викни да си пръснеш ти няколко пъти на твоя мотор за да му направиш демонстрация как "чука малко" и след това ще видиш дали ще пръска или ще си ходи пешша докато не се стопли mhihi . знаеш ли какви детонации се получават от тия мизерии?

Да палил съм , а начи преди да пишите такива коментари защо несе замисляте с каква цел е срея и хората който са го измислили дане са писали върху спрея "пръскайте колкото си искате" :screwy всичко си има граници лично съм палил тази година с такъв спрей при -13 -16 градуса и несе получило чукане

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 27 дек 2010 1:39

passatfen написа:Да палил съм , а начи преди да пишите такива коментари защо несе замисляте с каква цел е срея и хората който са го измислили дане са писали върху спрея "пръскайте колкото си искате" :screwy всичко си има граници лично съм палил тази година с такъв спрей при -13 -16 градуса и несе получило чукане

този спрей е адски вреден без значение колко пръскаш..след известната му употреба двигателя отива за основен ремонт..точно с такъв спреи за една зима изчаткаха двигател на един камион МАН,от нямане на пари на собственика за ремонт на помпата и от пръскане със спрея за да го палят и двигателя излюпи :D

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 27 дек 2010 3:48

какъв точно е тоя спрей, и къде се пръска ? нали не очаквате някой да земе да развива свещи сутрин на -15С да цъцка някъв спрей ?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 27 дек 2010 8:18

Kung_Fu_Panda написа:какъв точно е тоя спрей, и къде се пръска ? нали не очаквате някой да земе да развива свещи сутрин на -15С да цъцка някъв спрей ?
http://www.abro-bg.com/catalogue/prod_155.html

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 27 дек 2010 9:35

Kung_Fu_Panda написа:какъв точно е тоя спрей, и къде се пръска ? нали не очаквате някой да земе да развива свещи сутрин на -15С да цъцка някъв спрей ?

Във въздушния филтър се пръска.

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 27 дек 2010 11:53

tarikat89 написа:
passatfen написа:Да палил съм , а начи преди да пишите такива коментари защо несе замисляте с каква цел е срея и хората който са го измислили дане са писали върху спрея "пръскайте колкото си искате" :screwy всичко си има граници лично съм палил тази година с такъв спрей при -13 -16 градуса и несе получило чукане

този спрей е адски вреден без значение колко пръскаш..след известната му употреба двигателя отива за основен ремонт..точно с такъв спреи за една зима изчаткаха двигател на един камион МАН,от нямане на пари на собственика за ремонт на помпата и от пръскане със спрея за да го палят и двигателя излюпи :D

нз за МАН'а но познавам хора тираджии който правят курсове до русия и лично те са ми казали че без спрей няма палене при -25 -30 градуса а на единия тира му е Мерцедес Актрос и е на 2 500 000 километра и не му е отворен двигателя още пак в студа винаги си пали с спрей , и да забележа че и масло не харчат...Направи си сметката

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 27 дек 2010 12:04

когато един камион или кола пари със спреи значи не е редовна тая кола или нещо позапалителната система не е редовно или двигателя е пътник вече и няма компресия..

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 27 дек 2010 12:08

Някой запознат би ли обяснил как точно действа този спрей за по-лесно палене и защо е опасен за двигателя? :?:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 27 дек 2010 12:18

Колега passatfen, не зная защо толкова натякваш да се пали колата със спрей :roll:
Аз не бих подложил колата си на това ;)
Палил съм и на -17 дизела, без проблем. Ако всичко е изрядно - пали и трака малко повечко в началото, но се оправя :)
Т.е. читави свещи, добро гориво и филтри,изправен акумулатор, подходящо масло и здрав двигател - няма причина да не запали.

При много студено време аз подгрявам два пъти и паля с натиснат съединител (това ми е навик).

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 27 дек 2010 12:24

не че натяквам но в мн студено време (два-три пъти в зимата) не виждам нищо лошо според мен е по ефикасно от разни добавки и т.н. , и начи аз ползвам спрея когато навън е мн студено и да не ми върти стартера доста време все пак акумулатора е стар и несе знае дали няма да издава багажа :beer

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 27 дек 2010 12:31

Ljubon написа:Някой запознат би ли обяснил как точно действа този спрей за по-лесно палене и защо е опасен за двигателя? :?:
двигателя вместо чист въздух засмуква смес диетилов етер и пропан

Върни се в “Дизелови агрегати”