парно голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Medix
Автомобил:
Двигател:

парно голф 3

Мнениеот Medix » Нед 26 дек 2010 19:11

Здравейте колеги бих искал да ви попитам някои неща..Имам проблем с парното видях хубава тема тук в форума за тоя проблем и хванах направих всичко свалих таблото видях че клапата за топло /студено, донапрена беше скапан взех мукет и го занитих и от двете страни на клапата сложих направих един тест преди да започна да монтирам всичко обратно но забелязах че пак си духа студен въздух вместо топъл и реших да сменя и радиаторчето смених го но отново без никаква промяна духа си сдудено и тва е тогава реших да видя какво става из охладителната система като си помислих пък евентуално да не е издал багажа термостата и видех че всичко си е нормално двата маркуча на водяща и изходяща вода на радиаторчето са равномерно топли както и останалите маркучи из цялата охладителна система а парно нямам абсолютно никакво и съм в безизходица незнам какво трябва още да проверя за да може в крайна сметка да имам някакво парно мн ще съм благодарен ако ме напътите какво трябва да направя благодаря....

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: парно голф 3

Мнениеот vladobo » Нед 26 дек 2010 19:20

колега същото е и при мен. ама аз го измислих. 6е отида в кауфланд 6е си взема от ония духалки за кола дето се вклиучват в запалката и 6е карам така докато не доиде лятото и не продам голфа. а колко да е зимата 3-4 месеца :lol:

sosk0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sosk0 » Нед 26 дек 2010 21:48

е как тай оправил си клапата сменил си радиаторчето обезвъздушил си колата и няма парно, да не би да си оправил само клапата дето е за положението на въздуха

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Пон 27 дек 2010 2:17

При мен е същото само дето неможе да вдигне 70 градуса при вас ката ли е? И да попитам колегата за колко си я взе хухалката за кола?

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Пон 27 дек 2010 18:27

значи с клапите всичко е нормално обезвъздушена е и днес реших да сменям термустата понеже маркучите за парното се затоплят едва когато колата загрее а и тоя термостат не ме кефи че ми отваря на 70 градуса и един вид губя икономията от двигателя та утре щом го сменя ще пиша какви са резултатите от смяната на термостата..

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Пон 27 дек 2010 19:53

Казваш,че чак като загрее колата тогава стопля мъркучите на парното,а тогава вече духва ли топло или не?

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пон 27 дек 2010 19:57

Казваш че си проверявал термостата и че всички маркучи са еднакво топли което не е признак че термостата работи. При мен беше заминал термостата и също не духаше топло а като пипнех маркучите и на двата кръга бяха врели това значи че е забил в отворено положение и въртят и двата кръга. Най-добре се консултирай с някой който е в час.

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Пон 27 дек 2010 19:58

Еми значи като стигне 70 градуса и тогава вклиу4ва перката и тогава лека по лека започва да се затоплчт маркучите за парното и едва тогава духа съвсем малко топло а тва не е достатачно даже да изчисти стъклата и вместо да се стоплиш може да се кристализираш :Д

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Пон 27 дек 2010 20:04

Странно.....,нещо не е в ред,защо перката заработва на около 70 градуса???Имал съм ядове с парното,затова се хванах да пиша,но при мен като назорех колата да кажем в баир и духваше топло-съответно старото радиаторче изчезна от колата,сложих ново и си направих всички клапи и сега от давна е баня в колата!А без термостат отново имах парно,макар и по-слабо!

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Пон 27 дек 2010 20:06

тва с перката както и да е ама забележете че на място прави едва едва 70 градуса а щом съм в движение ми спада до 50-60 градуса тва е супер малко ...не мислите ли?

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Пон 27 дек 2010 20:17

А преди да си ръчкаш парното как беше?

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Пон 27 дек 2010 20:21

Ми значи парното си беше на 6 и в движение бях на път и постепенно отслабна почти до минимум... и точно това ме пренуди за го заръчкам :) междо другото може и да ми кажете някои по лесни начини да отсраня стария и да по ставя новия термостат ще ми спестите умуването и излишното ровене на горе на доло ...

idpapi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот idpapi » Пон 27 дек 2010 21:17

Струва ми се,че ти се е повредил датчика на охладителната течност и ти показва по-малко градуси,а защо нямаш парно незнам.Да не би да си сменял скоро водна помпа?Да не ти е запушен тънкия маркуч към казанчето и системата да не може да се обезвъздуши?

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Пон 27 дек 2010 21:30

дам скоро сменях водна помпа но не съм я сменял лично а ми я смениха в сервиза vw Благоевград също така ми почистиха цялата охладителна система и чесно казано и преди да сменя водната помпа пак перката си вкючваше на 70 градуса...

idpapi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот idpapi » Вто 28 дек 2010 1:33

Я виж ремъка с коя част върти ролката на водната помпа,с гладкото или с пистите,че може да са ти обърнали посоката на въртене на помпата и затова да нямаш хубаво парно.Ремъка тръбва да върти с пистите и да минава под ролката,може да са ти го объркали и да върти с гладкото и да минава над нея.Вземи на заем и пробвай друг датчик да видиш какви градуси ще показва с него.При теб може да има два отделни проблема.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”