Polo 1,9 D страхотно тракане и тресене при палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
didko1574
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1,9 D страхотно тракане и тресене при палене-решено

Мнениеот didko1574 » Съб 25 дек 2010 17:02

В последно време-само от Лукойл.Преди 4-5 месеца сипах далаверска нафта от Шел,иначе само от Лукойла до базата на ЦСКА на Шипченски проход,като запали най-тихо работи мотора.Като сменяхме горивния филтър,нафтата си беше абсолютно чиста,поне видимо беше чиста.

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1,9 D страхотно тракане и тресене при палене

Мнениеот pokimon » Съб 25 дек 2010 19:22

didko1574 написа:Не е истина просто...Рових из форума и видях че доста колеги зареждат на Ромпетрол.Преди седмица сипах за 50 лева от там и на вторият ден колата взе да си пали-нито трака,нито треска,нито вибраций.Няма значение и дали е по-студено или топло.Никога не бих повярвал,че може да е чак толкова капризна тая кола.Ама,на...пали без ядове,а толко части се смениха.Здраве да е!!!

Човек,браво че са се оправили проблемите.Обаче от горивото да прави такива магарии чак и не ми се вярва.
Сменил си какво ли не.......интересно. :applause: :applause: :applause:

didko1574
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko1574 » Съб 25 дек 2010 20:38

Миналата седмица бях готов да дам 80 лв за презацепване на ремъка.Не се наложи,белезите бяха ок.Та уважаеми колеги-на Коледа стават чудеса.Пожелавам на всички да сте живи и здрави,безаварийно и да караме с главата,а не само с краката!!!

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 27 дек 2010 18:53

Проблема се корени в слабото цетаново число на нафтата! Тоест трудно възпламенява и колата е по мудна! Аз зареждам само от една бензиностанция и всеки път нафтата е различна.Пробвах малко от една прехвалена бензиностанция -и взе да мени обороти :screwy .Сега решавам проблема със слагането на 1-2 литра бензин на 25 литра нафта и е пушка.Даже в сервизната книжка на дизеловият нисан на колегата ,японците горещо препоръчват да се слага бензин в нафтата при минусови температури.Даже чак са начертали и таблица при колко минуса ,колко литра бензин се слагат :012: .Миналата зима нямах никви ядове -прасках си бензин и си карах, и палех от ряз при -20 в големите студове! Подчертавам, че при спазване на определена дозировка и без да се прекалява, няма никавки проблеми за автомобила(до 2 литра максимум на 25 литра)Колата малко по-бързо загрява и държи с до 20 оборота ,по високо от обикновенно!

own
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот own » Нед 30 яну 2011 17:12

Да кажа и аз за стърженето при палене.

В последно време сутрин при първо палене се чуваше едно гадно стържене и решех да не чакам да се развали тотално количката - отидохме на доктор.
Свалиха стартера....оказа се замърсен. Почистиха го старателно и смазаха чарковете. Последва монтаж. Профилактиката ми излезе 20 лв + 20 лв. за сваляне и качване.
Днес сутринта при минус 10 градуса - запали без грижи. Доволен съм.
Колкото по-рано отстраним даден проблем - толкова по-добре.
Поздрави на всички.
Поло - AEF - 99 г.

didko1574
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko1574 » Нед 06 фев 2011 14:38

Айдееее...от близо седмица пак почнаха същите симптоми-тряска,тресе...и много трудно пали.Помпата е Лукас,говорих с 4-5 дизелджий,ама никой не се наема да я пипа.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 06 фев 2011 17:13

И не би трябвало да пипаш помпата! Погледни за въздух по тръбичката ,която отива във ГНП_то,или иди да ти замерят свещите! Може да е слаб акумолатор или стартера да е за профилактика.Не пипай тази помпа много,че работата става дебела :012:

didko1574
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didko1574 » Пет 27 апр 2012 10:10

Понеже си продавам полото на части и видях старите си мнения...Та които се е сблъсквал с проблема от заглавието на темата или пък се получи такъв проблем,да знаете,че решението е САМО ЕДНО:СТАРТЕР.Сваляте,рециклирате и оооооооо,чудо!!!Вече не трещи!!!Щото миналата година аз минах през дребните и "евтини" неща като чисто нов демпферен маховик,нов съединител,нови датчици,нови свещи,рециклирана нафтова помпа,рециклиран алтернатор и най-накрая...рециклиран стартер!!!Всички се досещате за какви инвестиций става на въпрос,та сега се принудихме да го продаваме на части,та отгоре-отгоре да се избият част от вложенията.

Върни се в “Дизелови агрегати”