Удариха ме през ноща, дайте съвет за Гаранционния Фонд?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Удариха ме през ноща, дайте съвет за Гаранционния Фонд?

Мнениеот Matematiks » Пон 27 дек 2010 19:39

Тва беше прЪвио път :mrgreen: mhihi после вече немах грижи-благодарение и на твойте съвети :bowdown

Изкефи ме с каското :mrgreen: и "добороволната" застраховка :applause:

В Италия нямаше "доброволна застраховка" ма па ми дадоха над илядо ойро и горница :Mr Green Fun а колко е измъкнал адвоката за пропуснати ползи от работа нямам представа 8)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 27 дек 2010 22:02

Marto_VN написа:Я си преставете , че колата ми е с ожулен калник ..
Решавам да го боядисам на Аванта
Удрям му един чук
обаждам се в полицията и казвам някой ме е блъснал, ама не знам кой е и?!
После гаранционния фонд да плаща ?!
Че така ще си боядисам цялата кола без пари бе хора - я мислете малко.....

това е и една от причините да е толкова трудно плащането (другата си я знаем - застрахователите с дебели вратове са толква застрахователи колкото аз съм оперно сопрано). Всеки цървул решава да мине метър и да си оправи старата кочина за сметка на някой друг. Дори да приемем, че някоя нормална застрахователна компания се появи на пазара веднага ще се намерят андрешковци да изцицат де що може за някое "опушено стопче"

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 27 дек 2010 22:57

santo_trafficante написа:
Matematiks написа:........

Казал съм ти на теб че в Англия от която обичаш да си пазаруваш на далавера mhihi Застраховката на един автомобил е 2000++ паунда :D Защо да не плащат при леки ПТП автомобилите на тотал :wink: Освен това автокаското в Бг е доброволна застраховка :wink:Освен това по Г.О.има точни тарифи за обезщетение :wink: Незнам какво ги е съдил твоя човек аз една решетка mhihi Като толкова си в час що ме разпитваше за микрата като я изтресоха mhihi

конкретен пример:пасат Б5.5 2001г е с годишно каско 614евро за година ;на втория месец неизвестно лице удря колата в заден калник и бронята+ с4упен фар=по фактура по4ти 2200евро и колата я направиха в сервиз които беше по избор без да гъкнат.идва по интересното:миналото лято моята кола е застрахована за 14000лв бг каско и пращам фактура за смяна предно стъкло-фактура от сервиз на ФВ във Франция за 562евро и господата от застрахователния бранш в Бг изплатиха след две седмици 320евро(предното стъкло е само 244евро в магазина) и за останалата 4аст от парите си правят пас;съответно месец разправии докато се изплати вси4ко -сега нямам каско и едва ли някога и ще си направя на кола с бг номера. каското в бг е вси4ко друго ,но не и правилното зна4ение на доброволна застраховка.тук има гаранционен фонд и плаща някаква 4аст от щетите (от 40-70процента),но не и вси4ко

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 28 дек 2010 8:01

santo_trafficante написа:Значи според теб за 17 годишна кола от автокаско да ти платят за фар Хела :lol: Тоя фар струва колкото Пасата :lol: :lol: Като си купиш нова кола и след 3 год си правиш валутно каско и ще ти слагат Хела нямаш проблем :D Още нещо да ти обясня що сме на тва дередже:)Я си задай простия въпрос колко човека минават с 1 счупен фар през автокаско mhihi mhihi

Така въпрос какво значение има на колко години е колата след като въпросната част е била здрава и във добро техническо състояние? Ми то по тая логика за Ford T от 1909г ше кажеш е.а я у кочината то колко да струва айде 5лв и бегай mhihi
Е ДА АМА НЕ щото след като е бил фара хела аз искам пак хела. Да ама наще мили родни "застрахователи" няма да го изплатят на ценоразпис на хела защото само във Булгаристан може да плащаш и да не получаваш.
Лично мое мнение е че ВСИЧКИ булгаристански "застрахователи" трябва да ги разстрелят публично пред медиите :twisted: :twisted: :twisted:
Защо само гаранционни коли се правят във фирмения сервиз на марката? Както аз си плащам така и оня си плаща друг е въпросът че ако се случи някой батко от тия дет са оперирани от врат ако ще и със заз гърбушка да е ше му поръчат оригинални части от Русия щото иначе ше има дръвцето. А за средностатистическият българин един голям и твърд във .... :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 31 дек 2010 11:35

Marto_VN написа:Я си преставете , че колата ми е с ожулен калник ..
Решавам да го боядисам на Аванта
Удрям му един чук
обаждам се в полицията и казвам някой ме е блъснал, ама не знам кой е и?!
После гаранционния фонд да плаща ?!
Че така ще си боядисам цялата кола без пари бе хора - я мислете малко.....

Да погледнем и от друга гледна точка: от както има такава застаховка "ГО" само плащам. НИКОГА НИКОГО не съм ударил, да чукна на дърво все така да продължава. Тогава аз какво получавам - никакви бонуси, никакви 5лв?

Застрахователтие и пресата само тръбят, че българите сме нямали "застрахователна култура". Ами така ще е защото и техните условия изобщо нямат изгода. Скоро реших да си направя застаховка на жилището, ако знаете какви точки и запетайки има в полицата просто не е истина...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 31 дек 2010 12:52

Taкa e като те влачат си плащаш като поп а като трябва да дават им свиди като на оня Скрудж от произведението на Ч.Дикенс
Никакво поущрение за примерните водачи. Миналата година една от компаниите при представяне на златен талон правеше 50лв отстъпка по Г.О.
Тази година икой не е..ва примерните за сметка на това обаче във дженерали ако имаш ПТП през годината ти отрязват главата не от кръста ами от кокалчетата :evil: :evil: :evil:
Би било редно след като искат повече на водачите във издънка да правят отсъпка на водачите които са примерни :012:
Ама по скоро адът ще замръзне и земята ще се завърти на обратно. Българските "застрахователи" знаят само думичката "дай" стигне ли се до там те да дават БЕЗ КОМЕНТАР

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 04 яну 2011 19:17

мани ги тея боклуци дженерали...може ли за това че съм под 29 години гражданската да ми е 3х от колкото лев инс примерно.правете си на най-евтината и тва е.защо да плащате премиите на застрахователите като после с кеф ще ви покажат средния пръст :screwy

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 яну 2011 19:51

за да не стават полемики по отношение на застрахователи.. чужбина бг..
това е минке положението.. живеем в БГ.

:lock:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”