Проблем с Г4 ALH

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hobsy
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Г4 ALH

Мнениеот hobsy » Съб 25 дек 2010 13:50

От известно време имам проблем с колата , рядко се случва но го има , сутрин на студен мотор или точно преди да спра или да върна по-малка предавка има едно претрисане и мотора работи много кофти като при разбит демпферен маховик но аз съм го сменил с едномасов такаче няма как да е от него.Центровката ми е на зелената линия , разпръсквачите показват повече от перфектни стойности , сменил съм горивния филтър като я закачих на VAG-COM беше записала следната грешка:
17656 Injection Start Regulation Control Deviation
P1248...3510 Intermitent
Изтрих я но не съм гледал дали я записва пак , питах едно майсторче от какво може да е и той ми каза , че помпата трябва да се отвори и да се изчисти и да се центрова след това - това ли е решението , струва ми се , че и разхода ми е завишен но може и от студа да е знам ли но до сега 8.2 грацко не ми е давала никога тази кола а ми е трета зима с нея.И друго да попитам не знам има ли връзка , тук последните дни сутрин като я запаля и е студена и както си работи извднъж гасне и като завъртя пак да я запаля ми свети диодчето на алармата все едно съм огасил колата заключил съм я и пак съм я отключил и запалил а аз дори не съм вадил ключа?Това ми го направи 3-4 пъти.Имам имобилайзер с алармата.Помагайте!
Весела Коледа :)

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Г4 ALH

Мнениеот nasko1978 » Нед 26 дек 2010 11:57

Чистене на помпата не е излишно,но може и от кофти гориво да ти прави мизерии.Провери за всеки случай реле 109,ако не си го гледал! :roll:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 28 дек 2010 2:03

Не трябва да се чисти помпата, трябва да се види регулировката и. В Монтана имате клубен майстор - Дани 94, можеш да ми пишеш на лично, защото съм минал по този път и аз съм този мотор, само че на Ауди А3 и сам си я оправил както и други неща свързани с помпата и съм се убедил, че почти няма кой да ти я нагласи да изчезне проблема без да се появи друг - примерно лош старт при температури около и малко под 0 градуса.

dobchov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobchov » Пон 03 яну 2011 15:40

Здравейте колеги! И аз имам Голф 4 ALH със същия проблем. Гасне по време на движение при ускорение под наклон и записва грешка 17656!

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Вто 04 яну 2011 9:00

Потърси на лично ifidik, и ще ти реши проблемът...

Върни се в “Дизелови агрегати”