Здравейте колеги!
Карам vw golf 4 1.4 16 v ahw. Напоследък забелязвам, че понякога ми гори двойно, че и повече. Интересно е че промяна на разхода се получава при зареждания на различни бензиностанции.Когато заредя на OMV или на Shell автомобилчето гори по 18л./100км градско и по 12л./100км извън градско. Това е ненормално за тази кола. Бях се стреснал да не се е пак нещо преебал vw. Обаче се оказва, че това май е от бензина. Като заредя на Petrol или на Лукойл или на Ромпетрол колата гори нормално. Около 8 - 8,5 л. на сто градско и около 5,3 до 5,5 л на сто извънградско. Това е засечено в продължение на няколко месеца и около 5000 км. Колата я карам обикновенно вечери и рядко попадам в задръстване, което не е нормално за такъв разход градско. Дори в огромни задръствания градско повече от 9-10 не съм качвал.Може ли някои да изкаже мнение по въпроса? Възможно ли е това наистина да е от горивото? Друго което е интересно, като заредя на въпросните бензиностанции горивото и газовете миришат на паркетин. Сипах на OMV бензин в една туба и го разглеждах, въпреки, че те не даватл. Смърдеше яко на паркетин и на ацетон. Освен това цвета му беше светло жълт. Незнам това дали е нормално, но по нищо неможе да познаеш дали това е бензин, ако некой не ти каже какво е.
Колеги ако некой може да каже нещо, благодаря предварително!
Скапан бензин на OMV, Shell и др.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Скапан бензин на OMV, Shell и др.
Не знам какво друго да ти кажа-сипваш където си установил,че е читав бензина и това е...Моята барака от онези дни и сипах някакъв бълвоч от една малка бензиностанция и колата не може да загасне по 10 секунди след като извадя ключа,не държи обороти,няма мощност,прекъсва,абе страшна работа...Все още не мога да я изгоря тази гняс,на всичкото отгоре пък и 40 литра сипах... 

- pkmz
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега! това ми се случва един път на OMV, но тогава мотора имаше проблем и не съм го вземал под внимание, понеже цапаше свещите и гореще масло.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Светло жълт е бензина 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Баш си е от бензина. Има го и на газ тея случки. Незнам какво пипат, но е факт.
Лятото на път за морето заредих на Шел, ненормално висок разход, на връщане от Еко, чувствителна разлика! От скоро взех да зареждам 96 от петрол, та ще видим!
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
Зареждам,от където ми падне и до сега не съм имал ядове,нито за разход нито вървеж.Никаква разлика 

-
- Автомобил:
- Двигател:
То бозата дето ни я продават за гориво навсякъде е почти еднаква! Най-странното е, че съм попадал на лоши горива на една бензиностанция и на прилични на друга от същата верига! Това ме навежда на мисълта, че си е до партида гориво и най - вече до късмет, защото ако не те ебават с качеството те удрят в литража и така 

Шел Люлин дето е близко до Орион там ми даде баси разхода 20 на 100 и ОМВ дето е след моста на Захарната там вода ли има кво има незнам прекъсва много
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
BG_POLICE е баш прав. Верно си зависи от бензиностанцията, ако че са на една фирма.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Принципно най-лошото време за зареждане е вечер,когато най-често зареждат самата бензиностанция.Както колеги знаете(предполагам) горивата се държат на водни възглавници.Като се зарежда всичко става бълвоч и принципно 3 часа след зареждането всичко се утъява както си му е реда.Може и от това да е.Наблюдението ми за Стара Загора е ,че ОМВ до автогарата е най-добрият вариянт.Газта им е идеално лоша и става добре за каране.Бензина бащата кара с 95 карера и му даде разход от 7.5,откакто кара със карера 100,разхода му на дълго дойде 6.5(извън града,той градско не кара почти).Естествено това са показания по борд.Километрите не ги гледа,а зарежда до горе,колата стига до 1/4 и пак до горе.
...абе и аз забелязах, че като заредя на ОМВ нещо по-бързо ми свършва горивото. Мислех си, че е от студеното време, но при зареждане от др. бензиностанции разхода ми се върна в нормалните граници. Винаги пълня до горе. !!! Интересно - нали всички горива идват от един и същ щтранг, само разпространителите са различни. Химици явно... 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз да обновя мнението си.След 300км прекарани само с газ от ЕКО...1.5литра по-малък разход.Сега ми харчи колата 10/100 градско със смесено палене(само първото за деня е на бензин)
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
mupk0 написа:....Както колеги знаете(предполагам) горивата се държат на водни възглавници.Като се зарежда всичко става бълвоч и принципно 3 часа след зареждането всичко се утъява както си му е реда.Може и от това да е......
Евала колега!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”