проблем с двигателя на AAZ
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с двигателя на AAZ
Здравейте и весели празници на всички.Много ше съм благодарен ако някой може да ми помогне.Та проблема е следният,имам голф 3 ААЗ,от известно време започна да пали трудно,загуби обороти,гаснеше в двийение дори и когато колата е загряла(варвеше само на обогатител)и така няколко дни(нямах време да я закарам някоъ да я погледне)появи се и шум от двигателя вчера докато я карах изведнъж всичко се оправи оборотите се изравниха спря да пуши и си заработи нормално и така както си работеше изведнъж загасна,при опитами да я запаля отново от двигателя се 1у отвратителен звук някакво прецъкване и дотам,повече изобщо не пожела да запали.Приятели ми казаха че колата е за основен ремонт на двигателя и че е по добре да не се занимавам.Вазможно ли е наистина ремонтът да е толкова скъп и имали надежда с тези симптоми да енещо друго.Благодаря ви предварително за мненията
колата е 1,9ТД 1992

- detozex
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с двигателя на AAZ
При това, което казваш съм доста склонен да си мисля , че е от горивната помпа.Посъветвай се с някой майстор да ти я свали и да я пратите на стенд, някаде около 40-50 лв обаче може да ти излезе само стенда.
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
мисля че не е помпата защото тя си работи добре(поне до толкова колкото разбирам)и ако проблема е от нея ще се чували силен тропащ шум от двигателя?Звукът поне на мен ми приличаше на звук от нещо шчупено.
разбито колело на коляновият вал и мени центровка от там и ударят клапани трябва да проверите дали белезите са там и дали има щети по клапаните и хидравли4ните повдига4и има малък шанс да се оттърве6 ако не си се мъ4ил да я палиш на дърпане но едвали
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
това много ли е страшно,отремонтира ли се лесно
Някой може ли да ми каже колко горе долу излиза основен ремонт на двигател
Някой може ли да ми каже колко горе долу излиза основен ремонт на двигател
със хубави 4асти и труд към 1200лв мисля 4е излизаше плюс минус 100лв няма смисъл да се влагат толкова много пари
- stanislav__radev
- Автомобил:
- Двигател:
абе не го стряскайте бе 1200лв ремонта със хубави части е не повече от 300лв на мен ми излезна 160лв всичко ама ми го прави един приятел за това казвам не повече от 300лв.иначе колега 100% е шайбата отворете го вижте да не е ударен вал или нещо друго на мен ми бяха ударили 8-те клапана обаче само 4 бяха криви клапаните са по 5лв втора рака шайбата е 20лв гарнитурата е 45лв и шлайфа е 30лв вече ако има ударен вал или бутало става дебела работата.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
stanislav__radev написа:абе не го стряскайте бе 1200лв ремонта със хубави части е не повече от 300лв на мен ми излезна 160лв всичко ама ми го прави един приятел за това казвам не повече от 300лв.иначе колега 100% е шайбата отворете го вижте да не е ударен вал или нещо друго на мен ми бяха ударили 8-те клапана обаче само 4 бяха криви клапаните са по 5лв втора рака шайбата е 20лв гарнитурата е 45лв и шлайфа е 30лв вече ако има ударен вал или бутало става дебела работата.
За 300 лв и Жигула не можеш да направиш

- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
някой знае ли всащност колко излиза всичко ,струва ли си да я правя
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
значи, колата си загасна сама това не е станало докато е в движение,вазможно ли е при опитами да я запаля да съм прецакал мотора.сега при опит да запали върти ремъка но през ауспуха не излиза нищо,при разговор с един майстор каза че клапаните стояли отворени и затова
- stanislav__radev
- Автомобил:
- Двигател:
колега с това въртене може да си направил големи бели така че най добре я отворете и вижте как е вътре.
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
при всички случаи ще я отворим,притеснява ме сметката накрая и за това търся съвети от вас дали си заслужава и имали надежда да е нещо по дребно, а не чак толкова страшно
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
ако не си изпочупил валове и лагери и нямаш спукани бутала до 300-400лв ше се оправиш. Но преди да разглобищ няма да разбереш какво точно и е. аз за 300лв смених сегменти гумички на клапани всички свмвринги шлаифах главата и леглата на клапаните и самите клапани. ремонта си го правих сам платих само шлаифането и частите. разглоби я и тогава решаваи дали ще я правиш не се отказваи така от колата по чужди съвети
- qnikol
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колега ето това е лъч надежда, все пак 400 е по добре от 1200
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Не ми е ясно как се прави основен ремонт за 400 лв, след като само буталата без биелите са над 250 лв.
Върни се в “Дизелови агрегати”