Въпрос за ксенон

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Въпрос за ксенон

Мнениеот zvera92 » Вто 28 дек 2010 16:16

Момчета,сложих си ксенон на късите на пасатчето!Въпроса ми е:Да сложа ли и на дългите?Те са H4 ,защото са халогени и дълги.Също така може ли на H4 да ми изгори примерно само дългите т.е. да свети само на халогени?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за ксенон

Мнениеот gancho » Вто 28 дек 2010 16:47

И аз като теб сложих Н7 на късите,дългите са Н4 и така ги оставих-при мъгла,особено снеговалеж снежинките гадно светят от силната бяла светлина на ксенона.Можеш да си пуснеш в такъв случай само фаровете за мъгла с халогенната лампа-свети си жълто и видимостта е по-добре отколкото ксенон.Същото важи и за мъгла.Някъде в тама тук един колега много добре и научно го беше обяснил за различната дължина на вълната(3000-5000-8000К)и различния ъгъл на отразяване на светлината :bowdown

Потребителски аватар
dimitar_85
Автомобил: VW Passat B5.5
Двигател: AWX 2004g

Мнениеот dimitar_85 » Вто 28 дек 2010 20:18

zvera92 написа:Момчета,сложих си ксенон на късите на пасатчето!Въпроса ми е:Да сложа ли и на дългите?Те са H4 ,защото са халогени и дълги.Също така може ли на H4 да ми изгори примерно само дългите т.е. да свети само на халогени?

колега по-добре си сложи по-хубави крушки(примерно Осрам)вместо и там да слагаш ксенон.има вероятност да ти изгори по бързо крушката на ксенона.причината е че когато ти се налага да премигваш на насрещно движещите се коли,крушката неможе да загрее,тъй като само премигва.от там и се скъсява и живота.колкото до изгарянето на дългите и да остане само халогена да възможно е.макар че по вероятен е обратния вариант.при мен примерно е изгорял левия халоген,а на дълги си свети.в повечето от случаите на Н4-ките изгаря долната капсула.поне на мен досега все така ми се случва.е вярно че колата си е само с Н4 и късите работят много повече.но и в този случай халогена ще работи повече от дългите.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Вто 28 дек 2010 22:19

Вчера гледах едни крушки на Филипс .. и ми се видяха доста добри ,стана ми жал да дам 50лв за тях!Иначе единият модел беше 50% повече светлина ,другия бяше с 3 вида светлина -бял,жълт и син .. 48лв е комплект H4 :beer

Потребителски аватар
zvera92
Автомобил: Vw Passat
Двигател:

Мнениеот zvera92 » Вто 28 дек 2010 23:46

altanivan написа:Вчера гледах едни крушки на Филипс .. и ми се видяха доста добри ,стана ми жал да дам 50лв за тях!Иначе единият модел беше 50% повече светлина ,другия бяше с 3 вида светлина -бял,жълт и син .. 48лв е комплект H4 :beer

И аз ги гледах тия крушки-Philips blue vision,но 50 лева и няма никаква гаранция колко ще изкарат.Те може да светят по-силно,но следователно имат по-кратък живот,защото все пак е халогенна крушка!Пред голяма дилема съм! :deal

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Сря 29 дек 2010 0:08

То по добре един ксенон за 65лв и нямаш грижи,верно без гаранция ама пак по-добър вариянт от тези по-горе-5о% повече светлина ала бала(50лв и т.н.)

Върни се в “Passat”