Съвет,относно акт.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Съвет,относно акт.
Колеги да ви споделя какво ми се случи,блъснаха ме.Добре,че поне не е с моята кола.За колегите от Варна обяснявам,че ситуацията на катастрофата се развива на бул.Сливница на кръстовището с ул.Отец Паисий(до интернет зала Doom).Онази вечер си спирам на червен светофар в средната лента и съм си за направо или по точно продължавам към спирка Нептун.Шофьора на другата кола,която всъщност е жена идва от ул.Отец Паисий и продължава към MC Drive.На мен си ми свети червено както ви споменах.След като ми светна,жълто,зелено чак тогава включвам на първа и си потеглям.Тогава въпросната жена ме удря отпред в левия калник.Нейния удар е отпред в дясно.След прословуто чакане около 1-1.5 часа на КАТ,те дойдоха и тука стане най страшно.Според тях аз съм бил виновен,понеже жената която си и твърдеше така,че била минала на жълто.Полицая ми каза,че съм бил задължен да я оставя да излезе от кръстовището било то и на червен светофар.Да но аз си мисля,че няма как тя да е навлязала на жълт светофар,тъй като на мен вече ми светеше зелено като потеглих.Мисля си,че си е карала,но преди да навлезе в кръстовището и светва жълто,тя е дала газ,светва и червено,тя навлиза,точно когато аз потеглям и ето го удара.Сега знам,че моята гражданска отговорност и поема нейните щети.Мисля си да отида в КАТ и да си пусна писмените възражения.Незнам как точно става това в свободен текст или си има някакъв образец или екземпляр.След като си пусна възраженията кой решава кой е прав и кой е крив.Ако колата с която бях имаше малки щети,ок.Но щетите и са крив калник,шенкел,амортисьор,тампони и труд около 600-700лв,и отделно акта ми който ще е от 100-300лв.Не е никак малка сумата която трябва да платя.Понеже в тяхната кола бяха 4-5 момичета и тяхната дума срещу моята.Ако ми отпадне акта или влезем на съд какви са шансовете да спечеля,и ако загубя пак моята гражданска отговорност ли и поема нейния ремонт.За разноските по делото знам,че се поемат от загубилата страна.Ако някой се е сблъсквал с такава ситуация нека да да каже как е постъпил.
До Администраторите,ако преценят нека преместят темата където е редно.
До Администраторите,ако преценят нека преместят темата където е редно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет,относно акт.
Ако е навлезнала в кръстовището на зелен светофар ,ти си длъжен да я изчакаш .. Но много пъти светофарите така се засичат ,че когато на теб ти е жълто да потегляш от другата страна също е жълтo за внимание към червено ..!Иначе за навлизане в кръстовище на жълто според мен тя трябва да е виновната в случая.. Но все пак тук при нас служба КАТ е по-благосклонна към женския пол 
И реално ако си включил 1ва при вече зелено индивида от женски пол е навлязъл на чисто червено
И в София е така .. много хора си позволявата да минават на тъмно жълто (чисто червено) и после ,ама аз минах на жълто ..
Осбено на по големи кръстовища където колоните преминават бавно и примерно стане леко забавяне ,всеки се бута да влезе в колоната като не мисли че вече на другите е зелено и заради тяхното намалено количествно сиво вещество в главата стават тези фалове ..

И реално ако си включил 1ва при вече зелено индивида от женски пол е навлязъл на чисто червено

Последна промяна от altanivan на Вто 28 дек 2010 22:14, променено общо 3 пъти.
- plamen-roni
Точно така си беше,включих на първа когато вече беше зелено.Но незнам как да го докажа понеже няма камери на светофара.А и те са 5 жени вътре,а аз си бях сам в колата и техните думи,че са минали на жълто срещу мойте.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не може да направиш в този случай .. и да пишеш възражение ,ефекта ще е никав 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
По тази логика-дай да караме на червено щото никой не може да докаже че не е зелено.Пък ако ни хванът ще викаме -жълто е .Няма да е баш така.Колега пиши си възражението и по бързичко ...не отлагай.
- go4o.m
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AMF 2001
на жълто не се минава тоя полицай луд ли е? ти на зелено тя на жълто?баси случая!
- plamen-roni
Абе ще си пусна възраженията пък каквото ще да става.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е да си жена в днешно време ... преференции от всякъде 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Обжалвай акта, като задължително искай входящ номер и дата на жалбата си.
В КАТ тая жалба ще падне(те са мили хора), ще ти връчат наказателно постановление което ще обжалваш в Районен Съд. В законовия срок, естествено.
Няма смисъл от гадаене във форума, напиши кой член от ЗДП и Правилника за прилагането му са посочени в акта. Това съпоставено с фактическата обстановка ще даде насока какви действия да предприемеш за успешно дело и оборване на постановлението.
Това се прави от адвокат.
Междувременно предяви претенциите си пред ЗК на тая жена, за това също има срок.
В КАТ тая жалба ще падне(те са мили хора), ще ти връчат наказателно постановление което ще обжалваш в Районен Съд. В законовия срок, естествено.
Няма смисъл от гадаене във форума, напиши кой член от ЗДП и Правилника за прилагането му са посочени в акта. Това съпоставено с фактическата обстановка ще даде насока какви действия да предприемеш за успешно дело и оборване на постановлението.
Това се прави от адвокат.
Междувременно предяви претенциите си пред ЗК на тая жена, за това също има срок.
- plamen-roni
по член 50 А
Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище
дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще
принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение.
Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище
дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще
принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Съжалявам, не мога нищо да коментирам. Юрист би могъл да ти помогне, някак си.
Нещата клонят в нейна полза(според мен), тя е "гонила" жълто за да напусне кръстовището възможно най-бързо. Има ли каско колата с която си бил? Това е важно
за щетите и.
Нещата клонят в нейна полза(според мен), тя е "гонила" жълто за да напусне кръстовището възможно най-бързо. Има ли каско колата с която си бил? Това е важно
за щетите и.
- plamen-roni

Последна промяна от plamen-roni на Вто 28 дек 2010 23:18, променено общо 1 път.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
то във варна жълтото е поне 5 сек на повечето светофари. ама в тъмницата трудно се вижда кой накъде минава. късмет 

- plamen-roni
незнам направо
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за съжаление си олучил булеварда без нито една камера
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”