Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Newcastle United
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Newcastle United » Вто 28 дек 2010 23:27

Каспър написа:Миналата зима бях с 4ри нови Мишелин Алпин А3 175/65/14 на Голфа и не съм закъсвал никъде, но все си мисля, че може да се очаква повече от една от най-реномираните марки. Затова тази година заложих на Dunlop. След година-две ще пробвам Goodyear и тогава вече ще мога да правя сравнения.

След което,аз закупих този комплект за моето B3 Sinchro и смея да кажа,че колата стана вседеход!Миналата зима АБС-а ми се включваше почти при всеки допир на спирачката,а тази не се е включил нито един път!Като реша да изпреварвам,при непочистен път,изобщо не се усеща,кога колата излиза от коловоза в снега (кишата) и обратното!
Моето,макар и некомпетентно мнение (все пак съм 4Х4) е,че това е доста добра гума :да: ,но много ми хвалят Goodyear UG7,та след година-две,ще ги изпробвам и тях :wink: !

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 28 дек 2010 23:59

Имах възможност да покарам Нокиана извънградско в снега. При изпреварване и влизане и излизане от коловози се усеща леко поднасяне на задницата, но много бързо се стабилизира. Естествено с включено ESP и скорост от рода на 80-100км/ч.
На магистралата 120км/ч никакви проблеми.

Потребителски аватар
rosko-rs
Автомобил: VW GOLF IV GTI
Двигател: AGU -1999

Мнениеот rosko-rs » Сря 29 дек 2010 1:12

boglev написа:В крайна сметка, взех Continental TS 830, уж били по-добри от Фулдата, пък ще видим...

:да: доволен ще останеш,втора година съм с такива,никакви проблеми

Потребителски аватар
viptsv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот viptsv » Вто 11 яну 2011 23:43

Аз съм с мишелин А4 от ноември месец 2010. Тази гума е уникална. Колата ми вози супер меко през тези ужасни пътища + неравностите от изринат недоизринат сняг поразтопил се недоразтопил и след тва пак замръзнал...с Г4 друса по меко от летните ми гуми направо карам файтон :D :D. На сняг по - добре хапе от ласата на баща ми.. просто е танк на заснежен път. Неизринато не ми прави впечатление( за пример комшията пред блока с чистонова октавиа с шарката на нокиан и пирели нз. точно марката, не можа да потегли на сняг една педя просто забоксува уж с предно и до там) Аз с мишелина нагазвам леко пробоксува и си излезнах без проблем апак на неизринато отъпкано от коли като ледена каша при -10 отдоло заледено( не е проблем за тази гума) се представя зашеметяващо добре. На лед(само лед) под лек наклон не хваща..боксува( което мисля, че е нормално не е с шипове mhihi ).
Минус също е когато се мине през дълбока локва..колата леко спира от водната струя, но не помръдва.
3000 км на чист асфал на температура на въздуха около 20 градуса, грайфера не е мръднал, само игличките паднаха :D :D
Общо взето е това. Мисля си за Дънлопа, който колегите го хвалят, но трябва да се покара зада се установи плусови и минуси. Поздрави
П.С размера 195/65/15

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 12 яну 2011 11:36

Незнам...може да е смешен моя избор за някои но аз съм доста доволен...
За 3-та зима съм със TRAYAL....(копират Мишелин)
Изображение
Първоначално бях голям скептик относно тея гуми,вярно шумни са обаче се оказаха добри гуми-не съм имал закъсване за тези почти 3 зими,а съм се качвал на Витоша доста пъти,при сняг,на мокри павета преди 2-3седмици(спускането при НБУ)успях да спра и да избегна ПТП(с Пасата),на същото място със САВА ескимо-чисто нови(точно се прибирах от гумаджията кадето ги монтира,а и беше доста по топло)със Фиат Браво,с по ниска скорост-колата се плъзна като шейна и ударих един селяндур който ми отне предимство...
Отделно тук кадето живея за да излезна на главния път трябва да изкачвам 200метра баир който не се чисти,,,досега не съм имал проблем!!!
Миналата зима взех Корморан-карах със тях,сега са отзад а отпред са старите траялки :)
Иначе всички гуми си ги карам и съхранявам както си му е реда-на джанти,измити,в чували,в гаража!!!Може би и това е доста важно!!!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 12 яну 2011 18:52

Учудвам се как си доволен колега!!!Траял ,са наи големите боклуци за мен.Имам Приятел диструбутор на Траял и лично тои не ме оставя да си сложа такива.Ама имам и колеги които си купиха и ги хвърлиха без време .
Просто наизтина се учудих!!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 12 яну 2011 20:00

чудиш се на колегата?
Ами нека ти развия един сценарий:
Може пък някой да има 3 цеда да храни,някой да има голям кредит към банка доживот,някой да няма постоянна работа и тн...
И така не на всеки му е широко ололо врата че да купува на 20годишен таралясник гуми за 600лв,примерно.
Радвай се че ти е широко все още около врата. :lol:
:beer
Нищо лично просто изказах лично мнение.
Иначе аз съм с Гиславед и държат за сега.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 12 яну 2011 20:47

Danny boy написа:чудиш се на колегата?
Ами нека ти развия един сценарий:
Може пък някой да има 3 цеда да храни,някой да има голям кредит към банка доживот,някой да няма постоянна работа и тн...
И така не на всеки му е широко ололо врата че да купува на 20годишен таралясник гуми за 600лв,примерно.
Радвай се че ти е широко все още около врата. :lol:
:beer
Нищо лично просто изказах лично мнение.
Иначе аз съм с Гиславед и държат за сега.

Теоретично може да си прав, но как ще обясниш изказването "но аз съм доста доволен"? Доста доволен значи, че гумите ги бива, а не че от нямане е направил компромис.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 12 яну 2011 23:15

rokera671 написа:Просто наизтина се учудих!!

:) Спокойно колеги!
Приятелчето който ми ги препоръча е гумаджия и продава гуми,той кара с Траялки вече 4години.А освен траяла продава още няколко марки гуми-Нокиан,БФ гудрич и др.
И при мен така приятели почнаха да ме ебават-какви са тея галоши и т.н."Гледай буквите от надписа са като на "Ну,погоди"" -Изображение mhihi
Нали се говори че тея евтините гуми само първата зима са читави и втората започват да си показват рогата,та миналата взех 2 чисто нови Корморан SP2(на далавера) и карах с тях,е тая грешка няма да я повторя.....
Иначе преди бях със САВА обаче немска!!! Няма нищо общо с тази словенска ли е полска ли,,,с която се тресанах с на жената Фиата!!!

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 12 яну 2011 23:20

Аз съм с Goodrich и съм много доволен! :да:

Потребителски аватар
siviqt zvqr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siviqt zvqr » Сря 12 яну 2011 23:27

Колеги аз за първа година експериментирах с асиметрични зимни гуми!Това е истината-хората казват-по-добре се държат!Аз ще Ви кажа само едно,че вече се убедих в това!Шофираш спокойно и и стабилно!Наистина уникални гуми!
Nokian Wr g2

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 12 яну 2011 23:41

Дебика фриго....2 ка...за мен са шейна 2009 г са производство от коя китайска провинция нямам идея....предните 3 зими съм бил с Траялки на едно Рено 19....с тях за където съм тръгнал съм стигнал без проблем...с Дебиката се литках 2-3 пъти!!! и двата вида сам ги купувал НОВИ....

Потребителски аватар
Golf-TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-TDI » Чет 13 яну 2011 9:28

siviqt zvqr написа:Колеги аз за първа година експериментирах с асиметрични зимни гуми!Това е истината-хората казват-по-добре се държат!Аз ще Ви кажа само едно,че вече се убедих в това!Шофираш спокойно и и стабилно!Наистина уникални гуми!
Nokian Wr g2

Аз подкрепям колегата това е гумата асиметричната е най добрата гума само че моита е KUMHO :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 13 яну 2011 21:09

Golf-TDI написа:
siviqt zvqr написа:Колеги аз за първа година експериментирах с асиметрични зимни гуми!Това е истината-хората казват-по-добре се държат!Аз ще Ви кажа само едно,че вече се убедих в това!Шофираш спокойно и и стабилно!Наистина уникални гуми!
Nokian Wr g2

Аз подкрепям колегата това е гумата асиметричната е най добрата гума само че моита е KUMHO :beer

А като са толкова добри, защо в челните класации са др. гуми, не се заяждам, просто ми е интересно ...
На принципа всеки да си хвали гумата, ако ще и 1000 стр. да пишем няма да се стигне до идеята на тази тема :wink:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 13 яну 2011 22:16

За да е поне малко достоверна оценката трябва да има условие - да пускат мнение само хора, които са купували поне 2 комплекта нови зимни гуми от различни марки. Ако някой си е заварил колата при покупката с някакви 8-годишни, няма смисъл да оценява следващите нови, които е сложил.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”