Въпроси , 2ри усилвател , свързване

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Въпроси , 2ри усилвател , свързване

Мнениеот GMarokov » Чет 23 дек 2010 14:22

Здравейте колеги. Искам малко освежаване , или по скоро да си начеша крастата и понеже ми изпадна един усилвател и си мислех да направя някоя схема :D . Ще опиша това с което разполагам и ще споделя какво искам да направя , и очаквам вашите критики и препоръки.
1. Плеър панасоник 4х50 и с единичен изход за предусилвател.Мисля да минавам на двд.И тука идва първата дилема:
Искам плеър който като го погледна и да настръхвам от дизайна му , да ме е страх да завъртя врътката за волумето :D .
А)Това определено е ALPINE, но техните плеъри за по 500 лева не четат двд или поне аз не намерих. Но си ми остава мечта,въпреки че нямам възможност и не отговаря на изискването ми да чете двд.
Б)Друга алтернатива е плеър с вграден монитор. За 500 лева може да се вземе Санг или Нео , натъпкани са с екстри , тъч скриин и куп глупости. Но колкото и да ги гледам , дизайна им не ме грабва , а и това че марката е толкова...не мога да намеря точните думи. Просто не ми вдъхва доверие.
В)Закупен отделно монитор , които както колегата Сандо е направил е вградил на мястото на врътките за парното на г3, в те отиват на мястото на пепелника и запалката. В този случай трябва да се измисли място за бутона за нагревателите на задното стъкло. И отделно двд плеър.

2. Сток тонколони на предните врати и таблото + 2 трилентови на задните врати , захранвани от плеъра. Доволен съм от звука. Но искам нещо повече. Мисля компонентна система. Тези на херц са били перфектни , но са доста скъпи. Препоръчайте ми някоя по евтина и същевременно качествена. И как стоят нещата там , търся кристален звук , без изкривявания , пръщене. Не търся зверски бас от който да настръхвам а просто качество при усилено волуме :D

3. Усилвател войскрафт(чийто параметри незнам) + 32 сантиметров говорител мегавокс в бас туба. Свързани на бридж. Мога да кажа че съм адски доволен от тази туба.

4. И новата придобивка - усилвател кенлууд 2канален с възможност за бридж.

И така , мога или немога да свържа 2та усилвателя? Единия проблем- 1 ремуут кабел и 1 чифт чинчове. Ще смогне ли алтернатора с консумацията. Единия мисля че има бушон 30 А другия 15 А. Какви проблеми може да създаде това или въобще може ли ?
Това което искам да постигна е може би отливка или обикновенна основа от МДФ на задната кора.
http://img824.imageshack.us/img824/8890/opas.jpg

Нещо такова в подредбата. Да се вмъкне някаква компонетна система или да се закупи филтър и отделно говорители спрямо него. Възможно ли е? И относно акустика как ще е ? Благодаря на тези които ще се включат предварително :beer

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси , 2ри усилвател , свързване

Мнениеот GMarokov » Чет 23 дек 2010 19:06

Излезе още една оферта-двд плеър с 2 екрана , обаче отделно плеъра трябва да се свързва с ЦД-то. Утре ще го пробвам, дайте идеи за мястото на 2та екрана.

П.С. Гледах тия Нео/Елит/Санг/ добра цена , добри екстри, някои да изкаже впечатления как е що е горе долу откъм качество на звука и там др.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Съб 25 дек 2010 14:35

Никой ли няма да се включи :roll:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 25 дек 2010 17:39

Санг,Нео,Елит и другите менте марки ,просто не искаш да се захващаш с тях. Помисли малко защо другите производители за тези пари не предлагат тези екстри :) По-големи дървета от към свирене,дизайн и тн няма от тях. Обикновенно след първите няколко месеца се почва с бъговете и дефектите им :) Мисли за Pioneer,Alpine или нещо поне на някоя фирма с име :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 25 дек 2010 17:54

Искаш евтино DVD за колата и да става за нещо? Мисля, че EXAD-ите на JVC са най-евтиноя вариант.

Този има е най-слабия модел: http://www.technomarket.bg/products/09052426/jvc-kd-avx11

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Съб 25 дек 2010 18:11

Gigabyte написа:Санг,Нео,Елит и другите менте марки ,просто не искаш да се захващаш с тях. Помисли малко защо другите производители за тези пари не предлагат тези екстри :) По-големи дървета от към свирене,дизайн и тн няма от тях. Обикновенно след първите няколко месеца се почва с бъговете и дефектите им :) Мисли за Pioneer,Alpine или нещо поне на някоя фирма с име :)
И аз така си мислех , но изненадващо има хора които ги купуват и ги хвалят :D . Определено Алпайна е фаворит. А относно усилвателя някакви мнения?

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Съб 25 дек 2010 18:12

radi_nrj написа:Искаш евтино DVD за колата и да става за нещо? Мисля, че EXAD-ите на JVC са най-евтиноя вариант.

Този има е най-слабия модел: http://www.technomarket.bg/products/09052426/jvc-kd-avx11
Нещо не ме впечатлява с това малко екранче ? А относно Моделите на Тъндър какво е мнението ви ?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 25 дек 2010 19:08

GMarokov написа: А относно Моделите на Тъндър какво е мнението ви ?

За мъртвите или добро или нищо... е тук нищо няма да кажа.

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Съб 25 дек 2010 19:15

radi_nrj написа:
GMarokov написа: А относно Моделите на Тъндър какво е мнението ви ?

За мъртвите или добро или нищо... е тук нищо няма да кажа.
Значи не :D . Заради един алпайн съм склонен да се откажа от двд , да видим как ще се развият нещата. За сега мисля да сложа 2рия усилвател. Ще имам ли проблеми ?

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 27 дек 2010 15:56

GMarokov написа:но изненадващо има хора които ги купуват и ги хвалят

Много малко хора има дето с чисто сърце ще кажат: "Как зверски се преебах" ... а тези които го казват вече са с Алпайн, Кенууд и която да е по-добра марка ... та и зат'ва си хвалят нещата

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Сря 29 дек 2010 11:21

Ах ах , колеги кажете какво да правя с този усилвател?

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0o0o0 » Сря 29 дек 2010 11:28

колега относно питането ти в първия пост за усилвателя няма да имаш проблеми с акумолатора и аз съм с 2 броя усилватели и нямам проблем е сега ако слушаш музика с часове на изгасен мотор нормално да имаш проблем с акумолатора
ремоут кабела си го вързваш където е другия отзад за цд-то
а чинчовете щом имаш само 2 броя вариантите са ако имаш изходящ сигнал от другия усилвател да вземеш от там или да си жертваш от каналите на цд-то или крайния вариант цд с повече изходи ;)

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Сря 29 дек 2010 13:35

Iv0o0o0 написа:колега относно питането ти в първия пост за усилвателя няма да имаш проблеми с акумолатора и аз съм с 2 броя усилватели и нямам проблем е сега ако слушаш музика с часове на изгасен мотор нормално да имаш проблем с акумолатора
ремоут кабела си го вързваш където е другия отзад за цд-то
а чинчовете щом имаш само 2 броя вариантите са ако имаш изходящ сигнал от другия усилвател да вземеш от там или да си жертваш от каналите на цд-то или крайния вариант цд с повече изходи ;)
а няма ли такъв разделител (да се включва към 2та чинча и да разделя на 2х2

Потребителски аватар
Iv0o0o0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0o0o0 » Чет 30 дек 2010 11:44

ами незнам колега не съм виждал и чувал за такова нещо но би следвало дори ида има да е неефектино понеже разделяш сигнала на 2 чрез него тоест го отслабваш :roll:

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Чет 30 дек 2010 19:44

Iv0o0o0 написа:ами незнам колега не съм виждал и чувал за такова нещо но би следвало дори ида има да е неефектино понеже разделяш сигнала на 2 чрез него тоест го отслабваш :roll:
Еми един ел техник ми каза че има , а плеърите с 2 чинча често срещано явление ли са :D

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”