Халогени на Поло комби

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
go0ogo0o
Автомобил:
Двигател:

Халогени на Поло комби

Мнениеот go0ogo0o » Нед 26 дек 2010 23:48

Колеги, много ми се иска да туря едни халогени на комбито. Гледам има и други комбита с халогени (явно заводски са предвидени и така... или пък да са слагани допълнително ли?!?)
Гледам ги продават тук:
MELCHIONI :link
Проблема е обаче, че от контролното за включването на светлини нещо не мога да намеря позиция за предни фарове за мъгла (Има само нула, габарити, фарове и като го дърпам към мене - само една позиция за фар за мъгла. и толкова, др опции сякаш няма). Гледам май и кабели към бронята за халогени не отиват...
Смятам, че темата е интересна и би била полезна на мнго като мен :) Все пак друго си е една допълнителна законна светлинка :) хаха
Какво мислите? Какви идеи бихте дали? :)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Халогени на Поло комби

Мнениеот lrlmodo » Пон 27 дек 2010 9:59

Трябва ти ключ с опция за фарове за мъгла, окабеляването и самоте халогени.
Марката мелчиони пакетира депо - слагай - добри са.

go0ogo0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go0ogo0o » Пон 27 дек 2010 10:09

Разбира се - по трудния начин... А броняра трябва ли да се сваля и тя за да се поставят халогените и да се окабели?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 27 дек 2010 10:30

Май ти трябват и решетки за халогени.
Сега трябва да си с цели.

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Пон 27 дек 2010 10:36

Имаш два начина общо взето,за да командваш релето за халогените,които смяташ да сложиш:1.Намираш кабела,който отива към усилената светлина за мъгла в задния стоп,и го връзваш паралелно с новия кабел,който отива за оперативната намотка на релето за халогените-/така,като издърпаш копчето към тебе за халогена отзад,ще ти светнат и халогените отпред,плюс това ще имаш индикация на таблото/2.Взимаш си един нов бутон за включване на отоплението на задното стъкло,махаш най-долния бутафорен бутон от таблото си,и на негово място вграждаш този.Подаваш му един постоянен /+/ от предпазителите а изхода на ключа,отново към оперативната намотка на релето.Самия ключ има също индикираща светлина за работа във вкл. положение,така че и това е едно независимо решение.
Това ти го казвам,защото точно сега и аз си слагам халогени /Polo Classic/!
Всичко вече е подготвено,остава един ден работа за да е качествено изпълнението и готово! :)

go0ogo0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go0ogo0o » Пон 27 дек 2010 16:36

Ех, хитро си го измислил колега Pencp
Това с бутона за задния нагревател ми хареса много като идея и явно не е трудно реализируемо :)

Иначе бронята ми е с три решетки отдолу и на око така лявата и дясната по размер и фигура мязат точно на тези:
go0ogo0o написа:MELCHIONI :link

А ти какви халогени си си харесал и за какви пари долу горе? :) Дали на морга няма под 55лв парчето? Тряаа да се разтърся...

И не разбрах също:
Pencp написа:...а изхода на ключа,отново към оперативната намотка на релето.

Кое е това "оперативната намотка на релето"?
Не трябва ли да пускам кабели от купето там до отпреде чак до бронята до самите халогени? Пффффф дано да не е така, ма до колкото усещам баш тъй е....

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Вто 28 дек 2010 18:33

Трябва ти реле за управление на халогените,иначе ще натоварваш много ключа.А то си има намотка,която не черпи много,но управлява включване и изключване на консуматори.А релето може да стои и в коша,стига да е добре изолирано от влага.Така и силовите кабели са по-къси.

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Сря 29 дек 2010 12:45

Халогените са ми HELLA оригинални - 135 лв. с доставката по куриер от stefanta.Халогенни крушки допълнително - OSRAM H3 /всички сезони/-24 лв. двете.Реле силово 30А-BOSCH - 5 лв.Ключ за всеки случай,защото още не съм решил точно по кой начин ще го правя - 10 лв.Решетки оригинални за халогените - 40 лв. двете от AUTOHIT.
Остава предпазител и кабели с необходимата дължина и готово.... :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”