Поло дизел SDI или TDI
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Поло дизел SDI или TDI
Търся си Поло дизел и понеже нямам грам представа от модела искам вашите мнения по въпроса! SDI или CDI? Колата ще е след 98г. Моля за мнения!
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: Поло дизел SDI или TDI
Един приятел много рева от едно такова SDI, помпата му прави 100 мизерии, по лично мнение TDI и това си е, SDI и D са си бетонирани мъртъвци...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Карах фабия 1,9SDI 45000км, нафта нищо повече. Ако не ти трябва да се съзтезаваш, а искаш колата да крета и да ти гори най-много 6 (само градско в най-натовареното време), най-малко 3,7 (само извънградско пловдив-самоков 9л. 245км) това е твоята кола, ако искаш да бяга, багай от SDI.И tdi и sdi имат помпи, тyй че като улучиш куц кон така става (почва ходене по мъките).
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Значи това ще е първа кола на приятел, който както се казва ще се учи на нея.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
ТДИ без да му мислиш.Прилично вървене нисък разход.Докато SDI-то е малко тромаво.
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
Има безброй теми по този въпрос,потърси и ще решиш-аз ли4но реших преди година и купух ТДИ-1,4 ПОЛО.Прочетох доста в форума и мисля 4е не съм се подвел.
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Маика ми кара СДИ (сеат ибиза 99 г).До сега само ремъци , ролки и консумативи,абсолютно никакви проблеми по двг и окачване.
На дълго пада разхода на 3 и малко(лично съм я засичал).Максимална скорост 140/150км/ч.Ускорява стабилно но като му ръгнеш 5-та и педала до доло не ускорява,а само поддържа скоростта от 4-та,максимум да качи 10-15км/ч повече(много са къси скоростите).Ако ти тряба повече градско вземи СДИ,но на дълъг път ТДИ-то Рулз!
На дълго пада разхода на 3 и малко(лично съм я засичал).Максимална скорост 140/150км/ч.Ускорява стабилно но като му ръгнеш 5-та и педала до доло не ускорява,а само поддържа скоростта от 4-та,максимум да качи 10-15км/ч повече(много са къси скоростите).Ако ти тряба повече градско вземи СДИ,но на дълъг път ТДИ-то Рулз!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мда, Геле, много е писано. ТДИ е за предпочитане по ред причини. Догодина на някоя среща можем да се видим и да ти говоря, говоря, говоря ...
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
freezone написа:Маика ми кара СДИ (сеат ибиза 99 г).До сега само ремъци , ролки и консумативи,абсолютно никакви проблеми по двг и окачване.
Е пък аз съм покарвал поло sdi или просто да го наречем 1.9Д

На магистралката скромно 190км/ч можеше и още малко докато ми набие прекъсвач!Като му вкараш 5-тата на 80км/ч и неспира да оскурява... разход 5 градско 6.5 тва е мах-а който някога съм му правил за 70 000км
(при това в София,не в Русе)
Но пък колко съм си патил от скоростна кутия....иначе колата е супер,никакви проблеми!От как я купих на 112 000км досега,нищо по окачването не е бутано...Може да се смени тва онова,но няма да е в този живот!И така си дръжи добре!

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги бих искал да задам един въпрос.1.4тди помпа-дюза ли е или е с ротационна помпа,турбината с променлива геометрия ли е или не и маховика демферен ли е или не.Че брат ми е пред същата дилема SDI или TDI.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lubo_bubaka написа:колеги бих искал да задам един въпрос.1.4тди помпа-дюза ли е или е с ротационна помпа,турбината с променлива геометрия ли е или не и маховика демферен ли е или не.Че брат ми е пред същата дилема SDI или TDI.
1.4 е помпа-дюза, турбото не е с променлива геометрия и маховика не е демпферен.Успех!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Velko написа:lubo_bubaka написа:колеги бих искал да задам един въпрос.1.4тди помпа-дюза ли е или е с ротационна помпа,турбината с променлива геометрия ли е или не и маховика демферен ли е или не.Че брат ми е пред същата дилема SDI или TDI.
1.4 е помпа-дюза, турбото не е с променлива геометрия и маховика не е демпферен.Успех!
Супер мерси колега и аз като цяло съм привърженик повече на ТДИ но ме притезняваха тези неща защото те доста оскъпяват подръжката при евентуална повреда.От Януари се започва търсене на такова поло пък каквото изпадне по читаво това ще се вземе.Весели празници
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Тук същият спор:
viewtopic.php?f=24&t=238572
viewtopic.php?f=24&t=238572
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Колеги, не бъркайте SDI със D, където първото е драйв бай уайър технология, а другото е драйв бай кейбъл. Едното е предкамерен дизел, другото e с директно впръскване и разни такива "различки" 

Върни се в “Дизелови агрегати”