Диференциал голф 3- 101 к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mainboard
Автомобил:
Двигател:

Диференциал голф 3- 101 к.с.

Мнениеот mainboard » Сря 29 дек 2010 18:53

Здравейте,
Въпроса ми е!
Близо половин година карах колата с предни разли4ни гуми- едната беше на R65 а другата на R60,естествено че се прецака нещо(мисля че е диференциала)започна да вие-даже на скоро смених лагер на главината с надеждата да се е прецакал той,НО уви-шумът не изчезна,изчезва когато завия рязко на лясно-
-МОже ли да се ремонтира диференциал?,защото скоростната кутия си ми е наред- и не желая да я сменям,защото голфа ми е GT и скоростите са ми по плитки!

Благодаря за съвета! :D :D

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Диференциал голф 3- 101 к.с.

Мнениеот bobocamaro » Сря 29 дек 2010 20:45

Ако са здрави пиньон, корона и сателити.
Изображение
Лагери и семеринги му се сменят, щом си сигурен в кутията.
Виж и тая тема viewtopic.php?f=5&p=2614316

mainboard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mainboard » Чет 30 дек 2010 0:49

Благодаря ти много, отзива,НО точно това е проблема че незнам дали касетата е здрава,защото нали сателитоте и планетите играят роля точно когато колата е в завой-сиреч компенсират движението на външната гума спрямо вътрешната!
Та аз си карам колата икато завия ряско на ляво-спира виенете-което ме навежда на мисълта ,че въпросните планети и сателитни ЗК се наместват едно спрямо друго и се губи хлабината!
Още се двуомя -дали не е някоий лагер на пинйона>?????????????? :?: :?: :?:

Незнам какво да правя-дали да не я почвам с инструмента или да ходя като ахмак по сервизите-те веднага ще ми кажат-момче намери си скоросна кутия втора рака и ела ти вземем 100 кинта!хммм
Прочетох поста- искренно се надявам да са тези прастени 2 за 50 кинта!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 30 дек 2010 1:42

Хм, те са затворени в касетата. Как ще им повлияеш при завиването, просто тогава се развъртат повече :roll: ? По-скоро за лагер си мисля че напъва и променя звука. Ако имаш възможност отвори я, много малко майстори се наемат да дефектират и правят кутии. Така само ще гадаем.

mainboard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mainboard » Чет 30 дек 2010 3:03

Да,първоначално и аз така мислех!
Преди 2-3 месеца когато карах колата, с еднакви гуми,виеше слабо!
Значи,колата е в движение смисал карам си я и като пусна волана леко трагваше на дясно и не виеше! а когато я карам и държа права линия вие,пускам волана-трагва леко на дясно-НЕ вие! ама нали се кара все направо :lol: :lol: :lol: и някак си усещам как има папрежение в волана и се чуваше този ужасен шум!
ТА мисълта ми е-смених лагер на главината(дясно) с надеждата да е било от него,но уви!стана по зле!
държа колата в гараж- смятам да проверя и лагера от ляво-и ако не е вече той,най-гадното ми предстой!

Благодаря за вниманието и съм възхитен,че в тея времена има човечни хора който да изкажат мение с цел помощ!
:да: :beer :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 30 дек 2010 7:41

Вдигаш с крик предно ляво колело, подлагаш трупче или нещо от сорта, за да не падне. Палиш, включваш 4 или 5 - та скорост и потегляш.
Ще се върти само вдигнатото колело. Така проверяваш лагера на главината за шум. После - и другата страна. Ако имаш канал, с пОмощник преслушай и кутията отдолу, вдигайки колелата едно по едно във въздуха, а после и двете, за да търсиш разлика във шумовете.
Надявам се, че разбра! :beer

mainboard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mainboard » Чет 30 дек 2010 11:00

Да така ще направя-но тряя намеря крик,защото тея на заводските са жив ташак!

Благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”