някой правил ли е VW Beetle - hellp

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
Ivaulo
Автомобил:
Двигател:

някой правил ли е VW Beetle - hellp

Мнениеот Ivaulo » Вто 11 юли 2006 8:55

Искам да питам ако някой се занимава с такава кола : http://snimka.bg/photo.php?photo_id=901156 или занимавал ли се е искам да ми помогне .. поне да знам от къде да започна купих вече някой части .. просто искам да не съм сам ! благодаря ! Колата е 1964год .. 1200модел VolksWagen Beetle

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Вто 11 юли 2006 14:38

колега ... насреща съм, но само с акъл защото нямам време за работа

Потребителски аватар
Ivaulo
Автомобил:
Двигател:

ок тогава

Мнениеот Ivaulo » Вто 11 юли 2006 15:07

ми значи имам двигател разглобихме го защото нещо претропа и сега мисля да сменям лагерите .. имаше много луфт на коляновия вал преди да го цепнем и така ходих до София в магазина и ми казаха да проверя какъв ремонт ще ми трябват онзи каза че са нормални тези лагери и ако искам да ми даде първи ремонт и да шлайфам вала .. не рискувах да го взема та ще проверя ама ми трябва книга .. за тази работа и искам да знам как се зацепват зъбните колела .. ако можеш си дай скайп или айсикю ако имаш да се разбираме там :)

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Сря 12 юли 2006 11:07

Като начало можеш да започнеш с избягване на този магазин. Порови се из форума - има доста написано за него. Добре си направил, че не си купил лагерите - тоя е готов да те увещава, че нещо е точно за тебе, въпреки че много добре знае, че няма да ти свърши работа и то само и само за да ти вземе парите.

Иначе части можеш да си набавяш и от други места - все още се намират разни малки магазинчета със застояли ОРИГИНАЛНИ части, също можеш и да си внасяш отвън.

В Панагюрище би трябвало да е колата на Жоре - тъмнозелен 1300.
Жоре каза, че човекът, който е купил колата, доста добре се е отнесъл към нея - в момента блестяла като нова. Можеш да го потърсиш за помощ - според Жоре човекът е фен.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Сря 12 юли 2006 15:40

мога да ти помогна за части .... нови и ориг. само трябва да знаеш какво ти трябва и размери ... ако мотора ти е 1200 мисля чу имам нормален вал за него, но ще трябва да го търся ...така, че уточни си добре какво ти трябва и ми пусни 1 ЛС .... вземи някой да ти прави ремонта който е в час а не някой селски тарикат

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Сря 12 юли 2006 15:44

asentm написа: .... вземи някой да ти прави ремонта който е в час а не някой селски тарикат

:yeaha: :applause:
На 100% съгласен с Асен.

Потребителски аватар
Ivaulo
Автомобил:
Двигател:

ами

Мнениеот Ivaulo » Сря 12 юли 2006 20:40

Може ли да само да ви помоля да ми кажете от къде мога да си намеря книга за тази кола плСС - ще си я платя ! или някъкъв елекронен вариант за да видя всичко и тогава ще ви кажа от какво се нуждая ми да ви кажа незнам какъв ми е двигателя дали е 1200 или е и 1300кубика колата е 1964год на буталата пише 76.95мм какво ще каже това вие ми кажете и пак ви моля помогнете ми да си намеря книга или нещо такова !! Благодаря ви много ! Даже ако някой има скайп да ми пише там името ми е : Ivaulo

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Чет 13 юли 2006 8:23

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 13 юли 2006 9:23

Добре дошъл във форума колега :) , 77мм бутала са и 1200 и 1300, виж номера на мотора - ако не е пренабиван по него ще разберем какъв е мотора ти, по диаметъра на буталния болт пак се разбира, после прочети темата - "колянов вал 1300" и питай каквото не ти е ясно. :да: :wink:

Потребителски аватар
Ivaulo
Автомобил:
Двигател:

ок коЛеГи

Мнениеот Ivaulo » Чет 13 юли 2006 12:01

ми значи аз разбрах какъв ми в проблема с двигателя http://snimka.bg/photo.php?photo_id=918524 (скъсани са щифтовете където се хваща коляновия вал и съединителя) е не скъсани има един където е правен допълнително той е скъсан другите са разбити много сега слизам да снимам повредите и ще погледана за номерациите .. а тази тема 1300 колянов вал къде се намира ?А там да виждам я книгата ама .. как да я имам аз .. тя струва майка си и баща си :) Трябва ми някакви схеми преснимани май нещо като : http://snimka.bg/photo.php?photo_id=915531

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 04 авг 2008 21:23

еее имало и Панагюрци ... ЕВАЛА :yeaha:

Потребителски аватар
KokoBoxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KokoBoxer » Пон 04 авг 2008 22:05

Относно книгата:
Слагаш си програмката EMULE, натискаш горе в ляво на бутона Connect, изчакваш малко, натискаш бутона Search и в празното поле под Name пишеш примерно Haynes Beetle и хоп появяват се 2 подходящи като за начало книжки. Кликваш с мишката по 2 пъти върху всяка от тях и след малко (или много) търпение ги имаш в папката C:\Program Files\EMule\INCOMING. Книжките са PDF формат - Adobe Acrobat се ползва....
Опитай и с друго търсене.. примерно Beetla, Kaefer, Kafer, Magiolino като отдолу може да зададеш какъв тип фаилове търсиш- филми, документи, архиви и т.н.

Потребителски аватар
pool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pool » Съб 09 авг 2008 23:19

Аз познавам един човек, който ми е правил вече два мотора на костенур, много грамотен и наследил занаята от баща си, който може да ти свърши прекрасно работа. Според мен проблема - основния ти ще бъде не частите, а шлайфането на блока. Просто това упражнение е много сложно и при мен се наложи да се направи специален инструмент, с който това да стане. Последния път ми взема около 300-350лв. , което аз лично намирам за прилично. Ако проявиш интерес ще ти пратя координатите му. На мнение съм, че колегите от форума ще ти помогнат да си намериш частите, но не трябва да се захващаш сам с ремонта - нека го направи някой грамотен. Така и по-бързо ще стане и като цяло ще похарчиш по-малко пари и време. Пожелавам ти успех и късмет! :D :D :D

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Нед 10 авг 2008 0:06

300-350 е множко за шлайф на блок, аз плащам по-малко за шлайф на биелни втулки, колянов вал (пълен шлайф), напасване на клапани, баланс на маховик с вал, шлайф на блок, който се прави от време оно на "борщанга" и не е никак сложно, та прати поздрави на твоя човек и му предай да не се занимава повече с това, че достатъчно костенурки са изпочупили "старите майстори", а ние сега си блъскаме главите с тях... :wink:

kafer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kafer » Нед 10 авг 2008 18:54

ne 300=350 a 30-35 lv e shlaif ha borshtanga v varna

Върни се в “Air Cooled & Boxer”