Отнета книжка
- BluePower
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Отнета книжка
Здр утре ще ми отнемат книжката заради превишена скорост и реших малко да се оплача защото доста ме е яд. Всичко стана септември месец в едно село до Пазарджик в 8:30 сутринта на излизане от селото ми изкача един полицаи от "храсталака" и ме спира с точно 100км/ч на ограничние 50км/ч като бях в колона, но само моята кола е засечена с "Видео радар", а в акта няма уточнена улица защото там където ме спряха няма такава тъй като табелата за краи на селото е на една поляна извън селото. Сега съм 2 месеца без книжка и 200 лв глоба така че внимаваите колеги с каква скорост се движите (СПАЗВАИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯТА)
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Отнета книжка
+ 1 в отбора, но май трябва да свикваме 

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Спазваме ги 

- Nenchef
- Автомобил:
- Двигател:
Офф малко...
Радара върши много добра работа...и го избиваш точно от един спасен акт за превишена
Радара върши много добра работа...и го избиваш точно от един спасен акт за превишена

Върши ама много зависи. Те "тъпите" куки ако "стрелнат" срещу тебе, никаква файда от радара. А май вече на тоя принцип действат и ако няма кола пред теб да засекат нея, а твоя радар да ги отчете, гърмиш като заек.
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
Не ще бързо каране,иска рано ставане(нищо лично) 

Nenchef написа:Офф малко...
Радара предразполага към по-бързо шофиране. Затова и умишлено не си купувам, гледам да спазвам ограниченията. Дали ще стигна 5 мин. по-рано или по-късно няма голямо значение.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
K написа:Радара предразполага към по-бързо шофиране. Затова и умишлено не си купувам, гледам да спазвам ограниченията. Дали ще стигна 5 мин. по-рано или по-късно няма голямо значение.
Това абсолютно не е вярно!
Радар детектора ме предпазва от семкаджии рекетьори на пътя и нищо повече. Ако нямаш акъл в главата и с велосипед да си пак ще направиш беля да ти вземат книжката

Ползвам услугите на Cobra от две години и нищо не е в състояние да ме накара да се кача на колата без детектора

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Радар детектора ме предпазва от семкаджии рекетьори на пътя и нищо повече. Ако нямаш акъл в главата и с велосипед да си пак ще направиш беля да ти вземат книжката
Ползвам услугите на Cobra от две години и нищо не е в състояние да ме накара да се кача на колата без детектора
Ако те застрелят с пищов, а не стационарен, постоянно включен радар и господ не може да те спаси.

Ljubon написа:groznika написа:Радар детектора ме предпазва от семкаджии рекетьори на пътя и нищо повече. Ако нямаш акъл в главата и с велосипед да си пак ще направиш беля да ти вземат книжката
Ако те застрелят с пищов, а не стационарен, постоянно включен радар и господ не може да те спаси.
Еми аз по горе какво казах? Имам XRS9930 и така веднъж във В. Търново, изхода към Варна и антирадара ги засече, ама къснооо. Само изпищя на умряло и за малко не си отнесох акта за 72 км/ч, при ограничение 50. Пуснаха ме демек. Даже едния вика: абе ти антирадар нямаш ли? Нищо не казах, антирадара беше на предното стъкло, ама беше тъмно и валеше дъжд, може да не са го видели. Антирадара върши работа само при постоянно включен отсреща радар или да има някой пред тебе, като застрелят него, ти ще уловиш сигнала. Иначе, гориш.
groznika написа:K написа:Радара предразполага към по-бързо шофиране. Затова и умишлено не си купувам, гледам да спазвам ограниченията. Дали ще стигна 5 мин. по-рано или по-късно няма голямо значение.
Това абсолютно не е вярно!
Радар детектора ме предпазва от семкаджии рекетьори на пътя и нищо повече. Ако нямаш акъл в главата и с велосипед да си пак ще направиш беля да ти вземат книжката
Ти си длъжен да спазваш ограниченията за движение по пътищата. Не са ти виновни катаджиите, че караш с 30км. отгоре

Всеки гледа на нещата както на него му изнася, все някой друг е виновен

Онзи ден ме спират за неправилно изпреварване. Е какво да кажа? Че марсианците са ми виновни ли. Сгрешил съм, получавам си акта, плащам си и това е.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Като те стрелнат и радара изпищи имаш сеунда време да скочиш на спирачите. С 10 км/ч да намалиш скоростта това може да ти запази книжката
Моя е от 2 год. и имам само един акт от тогава защото се бях заблял, радара си пищи ама аз не намалявам 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
K написа:Ти си длъжен да спазваш ограниченията за движение по пътищата. Не са ти виновни катаджиите, че караш с 30км. отгоре![]()
Всеки гледа на нещата както на него му изнася, все някой друг е виновен
Онзи ден ме спират за неправилно изпреварване. Е какво да кажа? Че марсианците са ми виновни ли. Сгрешил съм, получавам си акта, плащам си и това е.
Само ще ти кажа, че имам книжа от 1998 година и НИТО един акт дори фиш! Имам така нареченият "златен" талон. Радар детектор ползвам сравнително от скоро. Ползвам го за лично спокойствие и комфорт. Карам доста по разумно и отговорно от половината в този форум

-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от naydenov23 на Пон 10 яну 2011 16:55, променено общо 1 път.
- Желязков
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги съм бил "За" солените глоби за превишена.
Винаги съм бил "За" отнемането на книжки за превишена.
И винаги съм бил "Против" ползването на антирадар!
Но въпреки това ползвам такъв. Защо? Защото:
1. си купувам винетка за България, а карам на луната.
2. плащам заплатите на полицаи за които морала и закона са "непонятни щуротии" (има и изключения но едно 80% от тези с които съм се срещал са такива)
3. само един знак в българия има смисъл - А12 (знакът който прави всяка дупка законна). От там и половината от ограниченията на скоростта за т. нар. от мен "хранилки" или стръв на която ние кълвем и разбира се (и аз да съм така ще правя, не виня никого) полицаите се възползват.
За това и ползвам антирадар, гуми със безкрайно число за височина, бетонени джанти и носачи от свръхздрави сплави.
Винаги съм бил "За" отнемането на книжки за превишена.
И винаги съм бил "Против" ползването на антирадар!
Но въпреки това ползвам такъв. Защо? Защото:
1. си купувам винетка за България, а карам на луната.
2. плащам заплатите на полицаи за които морала и закона са "непонятни щуротии" (има и изключения но едно 80% от тези с които съм се срещал са такива)
3. само един знак в българия има смисъл - А12 (знакът който прави всяка дупка законна). От там и половината от ограниченията на скоростта за т. нар. от мен "хранилки" или стръв на която ние кълвем и разбира се (и аз да съм така ще правя, не виня никого) полицаите се възползват.
За това и ползвам антирадар, гуми със безкрайно число за височина, бетонени джанти и носачи от свръхздрави сплави.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”