Странно поведение на стрелката на километража - Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Странно поведение на стрелката на километража - Б3

Мнениеот Muku » Чет 30 дек 2010 20:33

Здравейте колеги :) Да кажа първо, че колата е Б3, ААМ, 1.8ми
Днес докато си карах (исках да разтъпча клата след като и смених някои маркучи и водно съединение (включително антифриз)) забелязах следното (поне за мен)странно поведение на стрелката на километража (скоростомера):
Както карам, примерно със 130км/ч и натисна рязко спирачката(да спра бързо), стрелката както си пада с намалянето на скоростта, изведнъж се свлича на 0км/ч! След това като включа пак на скорост, за да продължа движението си, започва да играе и чак след като започна да ускорявам се нормализира и започва да отчита някакво ускорение в отчитаната стойност.
Дали е нормално това или имам някакъв проблем с жило, табло или нещо друго?

П.П. Дано да съм описал проблема достатъчно разбираемо :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно поведение на стрелката на километража - Б3

Мнениеот Deo88 » Чет 30 дек 2010 21:58

На мене ми се е случвало такова рязко намаляне на стрелката на скоростомера като спра изведнъж - тоест предните гуми спират да се въртят по време на движение . Предполагам , че поради тази причина километража ти се сваля до 0 км.

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Чет 30 дек 2010 22:03

Поправи ме ако бъркам, но ми се струва, че ако предните гуми спрат да се въртят при рязко спиране, би трябвало да "просвирят" или както се казва "да набия кучките" :)

едит: И ако това е така, каква е причината стрелката да "заиграва" при възстановяване на скоростта (ускорението)? :)

Последна промяна от Muku на Чет 30 дек 2010 22:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 30 дек 2010 22:05

И аз имам подобен проблем като колегата, когато ускорявам стрелката много бавно се вдига, карам си със 90 км/ч почвам да спирам тя си седи на 90км/ч и от един път пада доло! Така става понякога и със ускорението!!? Някой да има идея, мисля че имаме сходен проблем!
Согурно километражите не са ни на жила а електронни! И сигурно има прахоляк и боклуци там и за това прай мизерия, всякаш стрелката неможе да се движи добре, само на километрите, уборотомера работи :screwy

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Чет 30 дек 2010 22:08

IceHeart написа:И аз имам подобен проблем като колегата, когато ускорявам стрелката много бавно се вдига, карам си със 90 км/ч почвам да спирам тя си седи на 90км/ч и от един път пада доло! Така става понякога и със ускорението!!? Някой да има идея, мисля че имаме сходен проблем!
Согурно километражите не са ни на жила а електронни! И сигурно има прахоляк и боклуци там и за това прай мизерия, всякаш стрелката неможе да се движи добре, само на километрите, уборотомера работи :screwy

Ако имаш предвид мен колега, моето е със жило. И съм на 99% сигурен, че не е от него, защото съм го сменял. А съм сигурен, че работи, защото до скоро стрелката играеше пак, но след като наместих жилото в "леглото" на километража всичко заспа!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 31 дек 2010 10:52

Сменял си го ами червяците в таблото и скоростите гледал ли си в какво състояние са ?

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Пет 31 дек 2010 15:29

Stenly написа:Сменял си го ами червяците в таблото и скоростите гледал ли си в какво състояние са ?

Мм таблото съм го разглобявал доста преди да забележа това поведение на стрлката, но не ми направиха впечатление въпросните червяци да са нещо... не както трябва :) Може и толкова да съм видял де :)

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Пет 31 дек 2010 18:55

При мен ми забива единствено на заснежен или заледен път ако блокирам колелата

Върни се в “Passat”