Избор на 1ва кола
-
- Автомобил:
- Двигател:
Избор на 1ва кола
Здравеите колеги.От скоро се интерисувам от коли и не разбирам много,затова щте питам вас.
След месец 2 ми предстои да си купувам 1вата кола.От нея очаквам да въвви горе доло, да не харчи бяа, да е с евтини части и наи важното да може да и се сложи Газ.Ориентирал съм се към няколко коли Голф 3 115 коня Гти,Астра 1.8 90 коня или Вектра Б 1.8 Багодаря предварително.
След месец 2 ми предстои да си купувам 1вата кола.От нея очаквам да въвви горе доло, да не харчи бяа, да е с евтини части и наи важното да може да и се сложи Газ.Ориентирал съм се към няколко коли Голф 3 115 коня Гти,Астра 1.8 90 коня или Вектра Б 1.8 Багодаря предварително.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: Избор на 1ва кола
За първа кола избери по-слаб мотор 1100 - 1600 cc, многото коне не са за начинаещ шофьор.
Също така по-опростен автомобил търси, за начало по-добре е да бъде по-малък за да свикнеш с паркиране и маневри във времето.
Поло или Голф са добри варианти, Астра също. Вектрата е голяма и трудна за маневри в град, а и гори повече.
Поло или Корса са най-удачни според мен за първа кола. Също така са икономични и като разход, и като поддръжка.
VW и OPEL са масови коли в България и частите им са евтини.
GTI за начинаещ шофьор силно НЕ препоръчвам.
УСПЕХ!

Също така по-опростен автомобил търси, за начало по-добре е да бъде по-малък за да свикнеш с паркиране и маневри във времето.
Поло или Голф са добри варианти, Астра също. Вектрата е голяма и трудна за маневри в град, а и гори повече.
Поло или Корса са най-удачни според мен за първа кола. Също така са икономични и като разход, и като поддръжка.
VW и OPEL са масови коли в България и частите им са евтини.
GTI за начинаещ шофьор силно НЕ препоръчвам.
УСПЕХ!

каквато и кола да вземеш иска практика.
няма значение дали е голяма или малка.
дали е мощна или слаба.
зависи задкормилното устройство какво е с акъла.
няма значение дали е голяма или малка.
дали е мощна или слаба.
зависи задкормилното устройство какво е с акъла.
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Земи си едно GTI или 115 или 150кс и си свиркай
Отначало по-кротко и така ....
Колегата над мен :
Дали ще е 1.1 или 2.0 нали се сещаш,че ако искаш може и с 2-те да се пребиеш
Всичко зависи от задкормилното устройство 

Колегата над мен :
Дали ще е 1.1 или 2.0 нали се сещаш,че ако искаш може и с 2-те да се пребиеш

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
MaRtiNsKi написа:Земи си едно GTI или 115 или 150кс и си свиркайОтначало по-кротко и така ....
Колегата над мен :
Дали ще е 1.1 или 2.0 нали се сещаш,че ако искаш може и с 2-те да се пребиешВсичко зависи от задкормилното устройство
А ти нали се сещаш,че с 1.0 кубика и 50 коня за 10 секунди ще направиш 70км/ч а сьс 150 коня може и да си на 110,не е едно и сьщо.Това си е чист екстремизьм.
Начинаещ шофер-голф 3 1.9 тди 90 коня е оптимален вариант,малка ,вьрви прилично,евтина за подрьжка и така нататьк.Астра не,не за друго ма гние(то и 3-ката ,ама не чак толкова)Вектра абсурд..Корсата и полото са гьбени колички и не стават поне според мен.Успех
- 4[e]motion
- Автомобил:
- Двигател:
Москвич.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ти такова ли си имал,или може би все още му се радваш...

Колега аз ти препоръчвам VW Golf 1.4 или Polo 1.1 не ти трябва мощна кола като начинаещ защото стават бели 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Аз също не бих препоръчал GTI за първа кола. Конете са си коне, а младите водачи бързо започват да си вярват и да натискат газта повече и повече.
Добър вариант според мен е голф 3, 1.8 моно 90 коня на газчица. Хем масова и опростена кола, хем достатъчно сигурна и комфортна за годините и класа си, хем достатъчно мощна за да осигури спокойствие на водача при изпреварване и тн.
GTI си е екзотика на фона на конвенционалните модели, има по-скъпа поддръжка и харчи повече.
Добър вариант според мен е голф 3, 1.8 моно 90 коня на газчица. Хем масова и опростена кола, хем достатъчно сигурна и комфортна за годините и класа си, хем достатъчно мощна за да осигури спокойствие на водача при изпреварване и тн.
GTI си е екзотика на фона на конвенционалните модели, има по-скъпа поддръжка и харчи повече.
- MaRtiNsKi
HEARTLESS написа:MaRtiNsKi написа:Земи си едно GTI или 115 или 150кс и си свиркайОтначало по-кротко и така ....
Колегата над мен :
Дали ще е 1.1 или 2.0 нали се сещаш,че ако искаш може и с 2-те да се пребиешВсичко зависи от задкормилното устройство
А ти нали се сещаш,че с 1.0 кубика и 50 коня за 10 секунди ще направиш 70км/ч а сьс 150 коня може и да си на 110,не е едно и сьщо.Това си е чист екстремизьм.
Начинаещ шофер-голф 3 1.9 тди 90 коня е оптимален вариант,малка ,вьрви прилично,евтина за подрьжка и така нататьк.Астра не,не за друго ма гние(то и 3-ката ,ама не чак толкова)Вектра абсурд..Корсата и полото са гьбени колички и не стават поне според мен.Успех
А ти знаеш ли с турбинираната кола тия 70 за колко време ще ги направи

Ако не го бива много в шофирането може за 100м да се пребие с VR6 или за 1км с 1000 кубика .....
п.п Най-добре си вземи тая новата малолитражка широко 1.4TSI

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
каква сума си приготвил за кола
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Голф 3 115 харчи много, капризен е откъм газ и пак ще харчи. Опелите стари години гният на гадни места. Изпадат голф тройки чист дизел или TD, много здрави и хубави коли са-с кротък нрав. Не искаш да е дизелова ли? 

- Vidol Nikolov
MaRtiNsKi написа:HEARTLESS написа:MaRtiNsKi написа:Земи си едно GTI или 115 или 150кс и си свиркайОтначало по-кротко и така ....
Колегата над мен :
А ти знаеш ли с турбинираната кола тия 70 за колко време ще ги направи![]()
Ако не го бива много в шофирането може за 100м да се пребие с VR6 или за 1км с 1000 кубика .....
п.п Най-добре си вземи тая новата малолитражка широко 1.4TSI![]()
Кви турбинирани коли те гонят,нека да не разводняваме темата!
- MaRtiNsKi
HEARTLESS написа:MaRtiNsKi написа:HEARTLESS написа:MaRtiNsKi написа:Земи си едно GTI или 115 или 150кс и си свиркайОтначало по-кротко и така ....
Колегата над мен :
А ти знаеш ли с турбинираната кола тия 70 за колко време ще ги направи![]()
п.п Най-добре си вземи тая новата малолитражка широко 1.4TSI![]()
Кви турбинирани коли те гонят,нека да не разводняваме темата!
1.9 TDI според теб каква е? Ти 1.9 ТДИ имаш ли си идея как върви а? Или пък съм някой начинаещ и сложа и чип на тая печка? Мислиш ли,че става за млад шофьор? Айде извинявай ...
п.п Някой мод да разчисти темата...
- Vidol Nikolov
Не ми се спори с теб,тди 90 коня вьрви доволно,но не е бегачка !
Това е пьргава кола за градско шофиране,доста маневрен мотор в купе на 3-ка и доста икономична!
Стига с тия чипове,мипове,боли ме фара колко разбираш,дай да говориме реално.
Иска се евтина,проста,леснма за поддьржане,и подходяща за млад шофер,или ти препорьчваш нещо друго..айде стига ,ако ми отговаряш ,го направи на Лс.
Това е пьргава кола за градско шофиране,доста маневрен мотор в купе на 3-ка и доста икономична!
Стига с тия чипове,мипове,боли ме фара колко разбираш,дай да говориме реално.
Иска се евтина,проста,леснма за поддьржане,и подходяща за млад шофер,или ти препорьчваш нещо друго..айде стига ,ако ми отговаряш ,го направи на Лс.
Последна промяна от Vidol Nikolov на Чет 30 дек 2010 23:53, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”