Каква газова да сложа на 1.8 моно
Каква газова да сложа на 1.8 моно
Колеги,наскоро си купих GOLF3 1.8 mono и обмислям варианта да й сложа газово...ориентирайте ме,моля,кой е най-удачния вариант и на каква цена(от Добрич съм,но мога и до Варна да отида).Благодаря
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Re: Каква газова да сложа на 1.8 моно
Нормална, не инжекция - излишно е. Това на практика си е опростен кабр с дюза. А за марка - всеки ще ти каже различно, така че ти си прецени, но според мен италианска маркова. Не турски или други ментета.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Ловато електрическо аз карам с такова вече 6г.няма проблем.на 50хил. се сменят платната за да нямаш проблеми и филтърчето на ел.клапана преди изпарителя.
Vento написа:Нормална, не инжекция - излишно е. Това на практика си е опростен кабр с дюза. А за марка - всеки ще ти каже различно, така че ти си прецени, но според мен италианска маркова. Не турски или други ментета.
А няма ли да гърми,поне това чета из форумите....би ли ме ориентирал и за цени?Благодаря
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
tito2 написа:А няма ли да гърми,поне това чета из форумите....
Това му е единственото хубаво на моно-то - не гърми газовата, освен ако не е поставена зверски некадърно!
Всъщност - познавам един човек, при който се получи детонация в смукателния на моното

Според колегата му, известен газификатор - той бил единствения и първи в света, постигнал този успех!

Става дума за zfa159 и форумния гЪзар The_Machine

Съвсем обикновена система с ръчно ключе. За марка бих те посъветвал BRC. Карал съм и с Landi, но съм много по- доволен от BRC.
Успех!
Успех!

- stankofm
- Автомобил: GOLF MK1
- Двигател:
Vento написа:Нормална, не инжекция - излишно е. Това на практика си е опростен кабр с дюза. А за марка - всеки ще ти каже различно, така че ти си прецени, но според мен италианска маркова. Не турски или други ментета.
Колегата е абсолутно прав.Попринцип аз карам само с Landi Renzo(италианска марка) и съм много доволен.Това е масова марка в Италия на коли с АГУ.Има досто добри газаджии в Добрич.Няма смъсил да идваш до Варна.Но ако имаш желание да дойдеш до Варна мога да ти предложа добър газаджии.Пиши Л.С

Успех
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Има раздел за газови, пусни темата там, ще имаш по-голям успех със сигурност 

- Vento
Освен, че няма да гърми, другото хубаво е, че и да гръмни, нищо не може да стана. Смукателите НЕ СА пластмасови, няма дебитомер и други скъпи чупещи се части..radotom написа:Това му е единственото хубаво на моно-то - не гърми газовата, освен ако не е поставена зверски некадърно!
ЦЕНИ не знам, от 10г. съм скъсал с газовите.
- avanto
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновено електрическо Lovato слагай и няма да имаш проблеми. За цени незнам, но преди 2 години беше 450 лева като монтираха моята.
Също е хубаво да се погледне и тампона под моното, защото ако е скъсан ще имаш проблеми. Около 30 лв някъде струва. Моята я монтира Енчо до Родопа. Не е чак толкова сложна уредба все пак. За около 3 часа я монтираха. Също е хубаво и да помислиш как да се трият грешките от компа при каране на газ. При мен има сложено реле, което спира захранването към компа, когато угасиш колата (един червен кабел мисля че беше. Някои хора не ги одобряват, аз проблеми не съм видял да има.

- Vento
Слага се емулатор на ламбда-сигнала, който подава фалшиви сигнали до компа за правилно работеща ламбда и готово. Струва 10-15лв.
Vento написа:Слага се емулатор на ламбда-сигнала, който подава фалшиви сигнали до компа за правилно работеща ламбда и готово. Струва 10-15лв.
Точно и отделен борд ако сложиш и си ти. Аз съм така 3 години само наливане в буквалния смисъл на думата.
Дори и филтър на газовата не съм сменял.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
tito2 написа:Vento написа:Нормална, не инжекция - излишно е. Това на практика си е опростен кабр с дюза. А за марка - всеки ще ти каже различно, така че ти си прецени, но според мен италианска маркова. Не турски или други ментета.
А няма ли да гърми,поне това чета из форумите....би ли ме ориентирал и за цени?Благодаря
Гърми обикновенна газова на пълни инжекции. На моното няма проблем. На пасат 1.8 съм изключително доволен от електрическо ловато - около 40 000км без никакви ядове.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
BRC!
За мен са най - добри, защото дозират доста равномерно газта при различно натоварване на мотора и водната част на корпуса е отделна, не е разделена с гумена мембрана, както на повечето. Та няма да ти надува газ в охлаждането, като се скапе гумата.
Инак БРЦ - то е голяма тенджера, ама при теб място има достатъчно.

За мен са най - добри, защото дозират доста равномерно газта при различно натоварване на мотора и водната част на корпуса е отделна, не е разделена с гумена мембрана, както на повечето. Та няма да ти надува газ в охлаждането, като се скапе гумата.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
muns61 написа:BRC!

Върни се в “Автогазови уредби”