Идва ли края на Замунда и Арена?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Идва ли края на Замунда и Арена?

Мнениеот hooligans » Пет 31 дек 2010 1:18

да ама, не винаги има субтитри

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Пет 31 дек 2010 1:21

Не се учудвайте, ако някой ден сайтът Арена не се зареди. Нека това не ви притеснява. Въпрос на дни или дори часове е да "изгреем" отново. От нова дестинация, или ако се наложи, с ново име. И така толкова пъти, колкото се налага. За да ни има!" - пише в Арена.

Замунда - Според специалисти два са начините, по които службите могат да дръпнат шалтера на торентите. Единият е да бъдат физически иззети сървърите им. Този вариант обаче би имал краткотраен ефект. Сайтовете поддържат резервни копия на цялото си съдържание и е въпрос на няколко часа да заработят отново от друга държава.

pepino74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino74 » Пет 31 дек 2010 1:22

Сървърите не са на БГ територия. :wink:
Едно време беше: Фрее Евро Нет, Технолинк, площад Славейков. Р2Р технологията няма да умре скоро.
Ели пък на .cn е пълно с филми и музика. Браво на тях - сега са на мода. :wink:

Последна промяна от pepino74 на Пет 31 дек 2010 1:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пет 31 дек 2010 1:23

hooligans написа:...

Сигурен бях, че някой ще се закачи с тоя аргумент :Mr Green Fun
Субтитрите доколкото знам нямат нищо общо с тракера, а се пишат от съвсем друга група хора. Така че като затворят тракера субтитраджиите им дреме на шапката

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 31 дек 2010 1:26

Чудомир написа:Сигурен бях, че някой ще се закачи с тоя аргумент :Mr Green Fun

Субтитрите доколкото знам нямат нищо общо с тракера, а се пишат от съвсем друга група хора. Така че като затворят тракера субтитраджиите им дреме на шапката

Да, не споря!
Бил съм ъплоудер ...някъде.., но ми е по лесно да си сваля филма с субтитрите, отколкото да сваля филма от изохънт и оттам да търся субтитри за него, след това да ги напасвам и т.н...
За това го споменах, не защото няма начини!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 31 дек 2010 2:52

Ако наистина решат да ги спрат ще го направят за по-малко 24 часа. Но най-вероятно става дума за някакви временни гръмки заглавия.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 31 дек 2010 5:56

Пак се започва с малоумните изяви на псевдо супер спецялиста Явор Колев. Явно сега зимата няма и друга работа. Така беше и минали зими... mhihi
Поредната голяма PR акция преди местните и президентски избори другата година, знаете. Ще ги дават и много по новините колко са велики. С некви смешни чорапи на главите как арестуват пак деца "престъпници". :063: Това ли са децата дето останаха в България? Торент "престъпници"? Толкова ли е голям всъщност проблема? Или се чудят къде да намерят поле за изява вече? Как да замажат очите на хората, за да са далече от истинските проблеми? Както предишните правеха? :roll:
А тука вече няма кой 2 месеца да оправи поддалия мост над реката. По който могат да загинат сумати хора. Да им имам и торент проблемите на тия боклуци... :screwy
Ама на бабите, дето ще гласуват, какво им пука за некви "пирати" и торенти дето никога не са ги чували. И без това пак ще ги изберат. :063: :screwy

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 31 дек 2010 7:04

Натиска отвън е много силен. Америка губят големи количества пари от авторски права. Докато бях в Англия една песен не можеш да изтеглиш без да си платиш. Незнам как са го направили но ти блокира всички сайтове с нелегално съдържание. Пробвах дата, замунда, арена и други и всичко го блокира.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 31 дек 2010 8:00

И аз ще губим пари ако плащам за всичко. И то пари дето ги нямам. Каква Америка, каква Англия и какви 5 лева? Колко е една заплата там? Колко струва един легален филм или музика тук? Те поне имат от какво да губят ... Що все си мерим пи..те с тия дето не можем? :roll:
Весели презници. :drunk Гледайте си кефо. Пиратство тук винаги ще има. Колкото и да не им харесва на някои... :drunk

Последна промяна от black` на Пет 31 дек 2010 8:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
soaring
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soaring » Пет 31 дек 2010 8:03

Народа е казал:
"Всяко чудо за три дни, най-голямото - за пет!" :012:
Ха на здраве и весели празници! :beer :drunk :drinking:

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 31 дек 2010 8:05

black` написа:И аз ще губим пари ако плащам за всичко. И то пари дето ги нямам. Каква Америка, каква Англия и какви 5 лева? Колко е една заплата там? Колко струва един легален филм или музика тук? :drunk

Прав си колега че стандарта там е различен, но както казваше един познат: Бил Гейтс вече не е най-богатия човек в света щото в България никой не си купува Уиндоус

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 31 дек 2010 9:30

Ограничени компании... Ограничени в мисленето..
Що radiohead си пуснаха албума на сайта да се сваля безплатно?
После и други ги последваха..
Ама са свикнали, че произвеждаш нещо и искаш веднага печалба от него.
Техен проблем.
И замунда и арена ще ги има, защото са намесени много пари. Щом има много пари има адвокати, сървъри в чужбина, сметки в чужбина и т.н.
Как ще спрат толкова развити сайтове? С такива "акции" имат шанс само срещу малки тракерчета, където не играят големи пари..
Сега е важното ония от "Интернет престъпления" да си заработят 13-тата заплата.
Създават ни неудобство да ползваме други тракери, и както каза хули - да търсим субтитри, вместо да кликнеме на "Свали субтитри" mhihi
Мен понеже и тва ме мързи си ги гледам без mhihi

П.П. Имам няколко филма на двд купени от магазина.. Смятам да си купя и starcraft2. Неща, които си заслужават, съм съгласен да ги платя.
Да не говорим, че си е съвсем друго да видиш филма на екран с размерите на жилищен блок, както и да чуеш любимата група на живо.
Как чалга певиците имат пари в най-пиратската държава?

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Пет 31 дек 2010 10:18

ISRalien написа:Как чалга певиците имат пари в най-пиратската държава?

Ти да не мислиш, че имат пари от продажбата на дискове и касети. Техните печалби са най вече от концертите(като компанията им одържа едни 60-70%), и другия им по доходоносен бизнес е.... :seeex , а те главно от него се издържат :mrgreen: .

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 31 дек 2010 10:23

barezifranko написа: ...Америка губят големи количества пари от авторски права...

Тъпите хамериканци както винаги от всичко правят - нищо лично, само бизнес. Да да, ама не. От бедна, и ограбена България, и мизерните ни заплатки колко ли още могат да изтръскат? Те така или иначе са си червиви с пари, човешката алчност иска още и още. Бедността е порок, човек се учи на тарикатлъци, ще не ще. Просто нещата опират и до оцеляване. А там в Англията - изнасяли си бедните деца в Австарлия и Нова зеландия - по-далечко, да се прочиства нацията. И сега какво - извиняват им се. Нема такава мъка. :screwy

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 31 дек 2010 10:26

Смятам да си купя и starcraft2. Неща, които си заслужават, съм съгласен да ги платя.

:bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”