Да попитам за акумулатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Да попитам за акумулатор

Мнениеот Vento » Съб 25 дек 2010 16:57

На 1,8 моно може да сложиш и 55Ah, няма проблеми. Иначе 60-62-70-72-74Ah, колкото повече - по-добре, само до пари опират нещата.
Аз и с 44Ah съм карал и ако се кара всеки ден колата няма дертове.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Съб 25 дек 2010 19:04

Аз на мойта преди две седмици като го сменях.На 1.8,моно гледам че ги слагат 45Ah.Моя на Вентото беше такъв и си взех Banner 47Ah за 150лв.И понеже един колега преди беше пуснал тема,всеки да си даде мнението със какъв акумулатор кара,видях доста относителни мнения,че Banner не били хубави акумулатори.За мен са добри,е вярно е че не са евтини,но аз предпочетох да дам малко повече пари ,но да знам че все пак ще ме изкара повече време.И отгоре на това е с 3 години гаранция и е необслужваем.Колкото ме изкара толкова.

avzdrav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avzdrav » Нед 26 дек 2010 18:52

Аз карам с Монбат-52 Ач., трета година, колата е Голф 2 Синхро. Преди месец ми сви номер- една хладна вечер не можа да запали. Доляха ми електролит, заредиха го, и работи нормално.Просто при движение в града с включени фарове и нагреватели и духалки акумулатора не се зарежда адекватно...Около 4-5 год.живеят нормално Монбат,за тия пари е достатъчно според мен.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 26 дек 2010 19:13

Vento написа:На 1,8 моно може да сложиш и 55Ah, няма проблеми. Иначе 60-62-70-72-74Ah, колкото повече - по-добре, само до пари опират нещата.
Аз и с 44Ah съм карал и ако се кара всеки ден колата няма дертове.

Te това е единственото смислено мнение в тази тема. Факт е, че моното пали сравнително лесно (това при положение, че колата е изправна) и както каза колегата Vento като почнеш от 60 та стигнеш чак до 75Ah всичко ти върши работа. Що се отнася до марките в нета и по форумите има доста информация като 90% от нея не е вярна.

Грозната истина, е че при милиони акумулатори, които прозвеждат известните приозвидители годишно шанса измежду тях да има едно дърво и да го "гризнеш" точно ти е огромен ;) Така, че взимай някакаъв, които ти отърва на джоба и не го мисли, че повечето са с по 2-3 години гаранция.

П.С. Ако питаш мен е много по-важно да си провериш изправнистта на ел, инсталацията на колата отколкото да се чудиш каква марка акумулатор да вземеш.

Tzekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tzekov » Сря 29 дек 2010 22:13

В този ред на мисли да попитам аз на моя голф 3 1.6 75 коня карах с 70ah(марка не помня), време е да го сменям. Въпросът ми е с какви параматри да е , някакси 70ah за този малък мотор ми се струват много, но нека някой по компетентен да си каже мнението. Марката не е толкова от значение понеже са достатъчно много и всеки с своите предпочитания. Весели празници !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Сря 29 дек 2010 22:32

Моето АБУ върви идеално с 44Ач Варта синята серия. Такъв й дават по каталог доколкото знам, такъв сложих. :beer

tvt555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tvt555 » Сря 29 дек 2010 23:23

VARTA - синята, обикновената. За около 130-140 лв., от 45 да 65 А. са напълно достатъчни. Използват се за първоначално вграждане до преди няколко години на доста модели. Рядко се намират вече. повечето са произведени в Австрия. Българските са на късмет - едни мн. ги хвалят, др. хич.... За 20 лв. разлика не си заслужава човек нито веднъж да бъде теглен, камо ли др. зимни проблеми.... :idea:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 30 дек 2010 8:12

Аз за същите пари или малко отгоре (15-20лв.) предпочитам да си взема колкото поже по-голям български с повече Ah и по-мощен пусков ток от малък марков. Досега винаги така съм правил и съм доволен от избора си и от годините им служба. При правилна експлоатация българските карат поне 4-5г. - ПОНЕ! Ако колата се кара всеки ден и ел. инсталацията е изправна може и повече.
Българските ги правят по световните стандарти и за износ, така че не са по-лоши според мен. А и с каквото можем - да подкрепяме родното производство.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 30 дек 2010 8:42

Абе и аз така мислех,ама след като изхвърлих около десетина български акумулатори точно след като им изтече гаранцията(START,MONBAT,ISKRA)BAT-това пък са добрички акумулатори-ако не знаете,изводът за мен с доста хвърлени пари на вятъра е,че дори един акумулатор не можем да направим.Имах една варта,7 години изкара...Трети акумулатор купувам TOPLA и съм изключително доволен,да не говорим,че разликата в цената от бг боклука до този смея да твърдя страшно добър акумулатор е 30-ина лева...А като знам,че докато е здрав TOPLA-та 5-6 български ще умрат....Български акумулатор си е като лотария-най-често губиш...

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 30 дек 2010 9:00

Интересно как аз за последните над 10 години съм сменил над 10 български на всичките ни коли (лични и служебни - над 10 коли) и нито един не ми е направил проблем НИКОГА! Дали е до късмет или до правилна експлоатация, не знам :roll:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 30 дек 2010 9:08

Абе ти трябва да си някакъв вътрешен човек и на теб ти дават само от читавите бройки... mhihi mhihi mhihi
Не само аз ами и никой от приятелите ми не се похвали веднъж от български акумулатор...Купувам нов мерят,казват супер зареждане,карам няколко месеца,максимум година,той се прецака...Мерят пак,сменяват го понеже е още в гаранция,но като сложат другия гаранцията пак си тече от поставянето на първия...С мъка гаранцията на първия изкара втория бг акумулатор и дотам.За да не остане някой в заблуда говорим все за бензинови коли дето палят супер лесно,ама падне ли температурата,забрави да завъртиш с бг акумулатора...Скапва се после и втория акумулатор,ама вече гаранция няма...След това купувах EXIDE-не е кой знае какво,но в сравнение с българските е направо супер,от VARTA също останах впечатлен...Както казах трети акумулатор TOPLA купувам и за мен а и не само,това са железни акумулатори...Първия който взех е още на една лада,вече седма година и няма намерение да се предава-изводите за вас...От към бг акумулатори,аз съм пас...Пари за една кола съм похарчил по тези боклуци!!! А споменах ли,че добричкия акумулатор изкара 3 месеца??? mhihi mhihi mhihi
И аз все си мислех,стимулирай родното производство,ама като не става,все пак на човек му се иска да получи нещо срещу парите си...

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 30 дек 2010 9:17

Не само съм вътрешен :oops: , ами съм и на процент от доведените/прецакани клиенти mhihi Затова така горещо ги препоръчвам :applause:
Купувал съм бг отвсякъде - магазини, складове, МЕТРО, вкл. и някои от служебните коли ги купих така с бг-акумулатор, сложен от предишен собственик. Само на Добрич не съм карал от поне 7-8г., но Искра и Динамик серията на МонБат имам в момента поне 6-7 по колите. Никакви дертове.
Това е моят избор и опит, всеки да си преценява или да пробва. ;)

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Чет 30 дек 2010 20:01

Аз досега съм карал само с акумулатори "Искра" и никой от тях не е изкарвал под 5 години.

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Чет 30 дек 2010 21:55

виж в багажника трябва да има един стикер до реэервната гума на него има трицифрен код эапочващ с j ,пиши какъв е и мисля че ще мога да ти кажа с какъв ти е фабричния акумулатор.

Потребителски аватар
golfajiata golf 2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfajiata golf 2 » Пет 31 дек 2010 7:34

BOSCH SILVER S5 Нямат грешка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”