парно голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Medix
Автомобил:
Двигател:

Re: парно голф 3

Мнениеот Medix » Чет 30 дек 2010 19:28

Здравейте на 30-ти декември днес смених и термостата погледах и ремъка да видя къде точно минава и видях че минава под ролката нормално минава ама гледам че е доста поизносен и ще го сменя догодина заедно с ролките тоест само тази на вала а и интересното е че след като смених и термостата парното духа топъл въздух на стоийност 1/4 от това което духаше преди накратко това не може да се каже че е парно и всичко го оставям за догодина 2011-та...както и ще продължавам да следя мненията ви докато не получа така желания резултат и ще споделя какво сме направили за да може да помогна на колеги които имат същия проблем като мен..благодаря за сега като ви желая весели празници и честита нова година чакам още ваши мнения....

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 30 дек 2010 19:56

здравеите и от мен. И аз имам кофти проблема с парното на г3, но утре съм почивка и на 1 също и ще се хвана от сутринта и ще разглобя голфа и се надявам за двата дни да отстраня проблема. Желая на всички с проблеми с парното да получат топли ръкавички от дядо Мраз в комплект с шапка и шалче. весело и топло посрещане на новата година

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Чет 30 дек 2010 20:47

Ремъка върти водната помпа с релсите и минава отдоло на ролката а ремъка и водната помпа не са пипани след смяната на помпата и след тва си имах парно.....всъщност ремъка минаваше отгоре и въртеше с гладката част ролката ама ми правеше въздушни балони и ми замръзваше испарителя и аз лично го обърнах както трябва да е и повече не ми замръзна испарителя и след като го обърнах парно си имах...

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Пет 31 дек 2010 12:49

Колеги само да попитам задължително ли трябва и 3-те клапи да са оплатнени добре ? в смисал трябва ли и 3те клапи с мокет или с там какъвто материал намеря за добре ?

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 31 дек 2010 16:55

Medix написа:Колеги само да попитам задължително ли трябва и 3-те клапи да са оплатнени добре ? в смисал трябва ли и 3те клапи с мокет или с там какъвто материал намеря за добре ?

здр колега. незнам дали трябва и трите клапи , но в момента лепя донапрен на моето и го кова с нитачка и го шия и утре (01. 01. 2011 в 10 часа ) почвам да зглобявам и вечерта ще кажа дали е тррябвало или не и трите клапи или не (ако не ми спрат нета защото не го платих а те работят чак на 3ти). искам да кажа само нешо по една тема за парното. Много беше добра и имаше и снимки но проблема е че я следвах и немойах да сваля таблото. Развих всичко както беше описано , но има о6е някаде нещо по средата което държи таблото и просто неиска да излезе. Та аз само го понадигнах и от мястото на навигатора а не 6офиорското с родилни мъки извадих цялата кутия с въздуховодите и моторчето.

Потребителски аватар
Beat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beat » Пет 31 дек 2010 17:04

idpapi написа:Я виж ремъка с коя част върти ролката на водната помпа,с гладкото или с пистите,че може да са ти обърнали посоката на въртене на помпата и затова да нямаш хубаво парно.Ремъка тръбва да върти с пистите и да минава под ролката,може да са ти го объркали и да върти с гладкото и да минава над нея.Вземи на заем и пробвай друг датчик да видиш какви градуси ще показва с него.При теб може да има два отделни проблема.

:applause: малко ще ти е трудно да обьрнеш посоката на помпата,от които и краи да минава ремака помпата си варти в една и сьща посока.

idpapi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот idpapi » Пет 31 дек 2010 17:48

Beat написа:
idpapi написа:Я виж ремъка с коя част върти ролката на водната помпа,с гладкото или с пистите,че може да са ти обърнали посоката на въртене на помпата и затова да нямаш хубаво парно.Ремъка тръбва да върти с пистите и да минава под ролката,може да са ти го объркали и да върти с гладкото и да минава над нея.Вземи на заем и пробвай друг датчик да видиш какви градуси ще показва с него.При теб може да има два отделни проблема.

:applause: малко ще ти е трудно да обьрнеш посоката на помпата,от които и краи да минава ремака помпата си варти в една и сьща посока.

Аз като не съм сигурен не пиша,тъй че колега помисли още един път внимателно. :) Весело посрещане на Новата година :beer

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Съб 01 яну 2011 2:16

Не не може да е помпата защото и преди когато ремъка минавасхе над ролката на водната помпа и след като го върнах от долната страна на роклата парно си имаше тва с парното си нема нищо общо с това къде е ремъка така изглежда ..а колегата да погледне да не е забравил тва болтче където се намира под запалката закачено за тач греда на която лежи самото табло... ако е отвъртял 3-те болта от към страна на двигателя...аз го разглобих и го згобих 3 пъти вече и тия дни пак ще го свалям :) за да облецовам всичките клапи...

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 01 яну 2011 16:26

vladobo написа:
Medix написа:Колеги само да попитам задължително ли трябва и 3-те клапи да са оплатнени добре ? в смисал трябва ли и 3те клапи с мокет или с там какъвто материал намеря за добре ?

здр колега. незнам дали трябва и трите клапи , но в момента лепя донапрен на моето и го кова с нитачка и го шия и утре (01. 01. 2011 в 10 часа ) почвам да зглобявам и вечерта ще кажа дали е тррябвало или не и трите клапи или не (ако не ми спрат нета защото не го платих а те работят чак на 3ти). искам да кажа само нешо по една тема за парното. Много беше добра и имаше и снимки но проблема е че я следвах и немойах да сваля таблото. Развих всичко както беше описано , но има о6е някаде нещо по средата което държи таблото и просто неиска да излезе. Та аз само го понадигнах и от мястото на навигатора а не 6офиорското с родилни мъки извадих цялата кутия с въздуховодите и моторчето.

Здравейте и за много години на всички. Днес събрах всичко около парното и запалих колата и почна да духа топло. облепил съм и 3-те клапи и работи всичко както трябва. много съм доволен. незнам как щеше даа е ако не ги бях облепил и трите , но не ми се рискуваше и ги облепих. Та от днес съм официялно с парно както би трябвало. отне ми 9 часа , а таблото неможах да го сваля , а само го надигнах с една отверка и от навигаторското място оперирах

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Съб 01 яну 2011 16:38

хм ясно аз утре ще пробвам един друг метот и ако има ефект няма да свалям таблото а ако няма евект в други ден го свалям таблото и ще ги облепя клапите а на следващия ден ще го згобявам...стискайте ми палци...след тва ще пиша резултатите и едновременно продължавам да следя мненията ви...

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Съб 01 яну 2011 17:42

аз да питам по темата с какво е най добре да се облепи клапата

Потребителски аватар
vladobo
Двигател:

Мнениеот vladobo » Съб 01 яну 2011 18:05

absent написа:аз да питам по темата с какво е най добре да се облепи клапата

Ами незнам с какво е най добре , но ще кажа как го направих аз. Взех дунапрен , изрязах го по размер и го приших с игла и конец колкото да се закрепи докато засъхне лепилото с което го намазах, след това взех нитачката и го занитих като използвах и шайби за да не се разкъса и главата на нита да излезе. Незнаех от коя страна трябва да е дунапрена и затова сложих и от двете страни на металната клапа а през дупките го занитих един за друг. така го направих на всички клапи. Един съвет към тези който им предстои съшото- като разглобите почистете хубаво всички въздуховоди , че при мен се бяха задръстили някои от тях от стария дунапрен.

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Нед 02 яну 2011 18:31

Още не съм решил кога но аз лично мисля да му направя двойна облицовка на клапите хем от двете страни на клапите хем да ги лепя с гума и силикон след тва нитачката ще включа и за капак алуминиево тиксо ...пък квото ще да става....

Потребителски аватар
g_tenev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_tenev » Нед 02 яну 2011 19:00

За много години на всички,проблемни са тези машинки,при мен лятото духа горещ въздух естествено когато е на положение студено.При вас обратното :banghead:

Medix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Medix » Нед 02 яну 2011 20:54

е ти поне си по лесен обръщаш копчето на студено и ще ти е топло пък ние на където и да завъртим си е студ и студ и пак студ Д:Д:Д:Д:Д

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”