Със протокола за ПТП отиваш при неговия застраховател
въпрос към по-знаещите относно застраховка
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: въпрос към по-знаещите относно застраховка
Данни за гражданската на виновния има във протокола за ПТП от полицията 
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Колега това Г4 с челен удар ли е? 
znainainai написа:Данни за гражданската на виновния има във протокола за ПТП от полицията
и като отива му отказват защото без номера, ГТП и ГО не може да се движи по пътищата
п.с.Митаче, много съжалявам за случката, важното обаче е, че си жив и здрав...
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
А ако беше блъснал човек без номера и гражданска
Как се прави застраховка без номера?
Вчера си купувам кола, която няма регистрация, правя си застраховка и се прибирам към вкъщи.
Как се прави застраховка без номера?
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:Написаха ми 2 акта, за без застраховка и за без регистрационни табели.
Ами колега щом си ербап да караш без табели сега ще си сърбаш попарата!!!
Ако някой такъв без табели недай си боже прегази някой твой познат и избяга?.....Няма намиране!!!Как ще се почувстваш?-Зле нали?.....Ама иначе ти си перкаш без табели!!!
Хората са казали-Не дърпай дявола за опашката...А ти съ тръгнал на път нередовен отвсякаде.
А в протокола как по точно вписаха твоята кола,без номера?
Последна промяна от kristianatanasov на Пет 31 дек 2010 17:20, променено общо 1 път.
- bliznaci
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо относно процедурата за отговорността:
1. Ако със сигурност имаш получена СРЕДНА телесна повреда, това означава, че водачът на другото МПС, което те е ударило, носи наказателна отговорност по чл. 343, ал. 1, буква "б", предложение 2, във връзка с чл. 342, ал. 1, предложение 2 от Наказателния кодекс. За всеки случай моят съвет е /въпреки, че на мястото е имало представители на МВР/ да пуснеш една жалба срещу водача на лекия автомобил в съответната Районна прокуратура. Ако деянието е извършено на територията на гр. София съответно компетентна да разследва случая е Софийска районна прокуратура. Изключително важна подробност в случая е, че вече започналото наказателно производство може да бъде прекратено единствено по твое желание, т.е. ти трябва изрично да заявиш пред разследвашия орган-дознателя, че искаш делото да бъде прекратено. Разбира се, за да бъде прекратено, виновното лице следва да те обезщети, тоест трябва да сте се споразумяли /което ще компенсира причинените ти имуществени и неимуществени вреди/.
2. Относно обезщетението ти от застрахователя личното ми мнение е, че гражданската отговорност на виновния водач на МПС ще компенсира причинените ти материални щети.
Ако имаш други въпроси можеш да ми пишеш и лично съобщение. Желая ти бързо оздравяване, поздрави и весели празници на всички.
1. Ако със сигурност имаш получена СРЕДНА телесна повреда, това означава, че водачът на другото МПС, което те е ударило, носи наказателна отговорност по чл. 343, ал. 1, буква "б", предложение 2, във връзка с чл. 342, ал. 1, предложение 2 от Наказателния кодекс. За всеки случай моят съвет е /въпреки, че на мястото е имало представители на МВР/ да пуснеш една жалба срещу водача на лекия автомобил в съответната Районна прокуратура. Ако деянието е извършено на територията на гр. София съответно компетентна да разследва случая е Софийска районна прокуратура. Изключително важна подробност в случая е, че вече започналото наказателно производство може да бъде прекратено единствено по твое желание, т.е. ти трябва изрично да заявиш пред разследвашия орган-дознателя, че искаш делото да бъде прекратено. Разбира се, за да бъде прекратено, виновното лице следва да те обезщети, тоест трябва да сте се споразумяли /което ще компенсира причинените ти имуществени и неимуществени вреди/.
2. Относно обезщетението ти от застрахователя личното ми мнение е, че гражданската отговорност на виновния водач на МПС ще компенсира причинените ти материални щети.
Ако имаш други въпроси можеш да ми пишеш и лично съобщение. Желая ти бързо оздравяване, поздрави и весели празници на всички.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Мани номерата, мани застраховката.
Няма да ти платят, защото автомобила е технически неизправен и негоден за употреба в Република България.
Сиреч няма технически преглед.
Съжалявам за случката
п.с. имайте предвид също, че при кражба отпада застраховката при липса на технически преглед
Няма да ти платят, защото автомобила е технически неизправен и негоден за употреба в Република България.
Съжалявам за случката
п.с. имайте предвид също, че при кражба отпада застраховката при липса на технически преглед
Аджеба, то пък застраховката как е направена на автомобил без номера???
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
По номера на рама и двигател.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
по номе рама, и номера се вписва при регистрацията.
- 6669
group® написа:Мани номерата, мани застраховката.
Съжалявам за случката![]()
Автомобила си е с италиянските документи, на който пише, че е изнесен за България. Верно няма италиянски номера, но в случая другият водач е виновен и по пътя на логиката - аз си нося последствията за нередовностите по автомобила, и застрахователя ми оправя щетите
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Колега така е в нормалните държави, биха ти платили. БГ не е такава и няма да ти платят, но аз бих се радвал да ти платят поне някаква сума.
6669 написа:group® написа:Мани номерата, мани застраховката.
Съжалявам за случката![]()
Автомобила си е с италиянските документи, на който пише, че е изнесен за България. Верно няма италиянски номера, но в случая другият водач е виновен и по пътя на логиката - аз си нося последствията за нередовностите по автомобила, и застрахователя ми оправя щетите
след като е нередовен автомобила застрахователя ще иска да откаже да ти изплати всякакво обезщетение
- 6669
donMaranzano написа:Колега така е в нормалните държави, биха ти платили. БГ не е такава и няма да ти платят, но аз бих се радвал да ти платят поне някаква сума.
И все пак имам резерва с средна телесна повреда в случай, че откажат. Отделно от това мога да съдя и градската помощ начело с бърза помощ, защото при първа проверка казаха, че ми нямало нищо просто натъртване. Днес когато вече не издържах от болки отидох в травматологията на една от пловдивските болници и се оказа счупване на една от костиците на китката.
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ще ти платят няма каде да ходят.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”