Колеги, вчера исках да си отворя прозореца още докато излизах нас, защото комшията искаше да ми каже нещо, само че то не се свали. Чу се едно щракане, сякаш нещо се откача, като се чува как механизмът се сваля надолу, но стъклото не пада. След това, когато колата вече е загряла и се е понапекла на слънце, работи без проблем.
Интересува ме, това някаква механична защита ли е, примерно когато стъклото е замръзнало да не се претовари моторчето, или трябва да търся проблем, който може да се задълбочи в бъдещето?
Става дума за ел. стъклото от страната на шофьора на Бора.

Бора - ел. стъклата работят само като загрее
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Бора - ел. стъклата работят само като загрее
От студа е залепнала гумената гарнитура за стъклото!Избягвай при много ниски температури да използваш стъклата!Сега като пробваш има ли странни звуци?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,през лятото поисках да си сваля стъклото,чуваше се че механизма работи но стъклото не се мръдна,по едно време както се движа само започна да слиза,вдигнах го няма проблем,при опит за сваляне пак не ще,свалих кората и се оказа,че стъклото се държи от един пластмасов щифт към носача\или там както се казва\ който беше паднал.При ремонта не забелязах да има някакви защити,най-вероятно при напъна при замръзнал прозорец да е излязъл и твоя,пробвай да задържиш стъклото с ръка докато го сваляш и ако съм прав трябва да остане във вдигнато положение.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:От студа е залепнала гумената гарнитура за стъклото!Избягвай при много ниски температури да използваш стъклата!Сега като пробваш има ли странни звуци?
Не, сега всичко си работи както преди...
Христо Стайков написа:най-вероятно при напъна при замръзнал прозорец да е излязъл и твоя,пробвай да задържиш стъклото с ръка докато го сваляш и ако съм прав трябва да остане във вдигнато положение.
Ами, честно казано, не смея да го направя това. То дали ще го задържа с ръка за проба или ще е замръзнало е едно и също, т.е. тази проба е направена вчера в студа, когато чух да се откачва механизма и да се сваля надолу без да пада и стъклото. Щом проблемът е в смяната на един щифт, това ме успокоява. Но, при положение, че за момента работи, мисля да отложа този ремонт за по-топли дни...
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
От описанието на проблема клоня към не добре стегнато стъкло към водачите(поне за голф3).
-
- Автомобил:
- Двигател:
При бората не е като при голф 3.Стъклото в долния край има дупка в която влиза този щифт който задържа стъклото към водача.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
А има ли някакви особености докато стигна до този щифт? Досега не съм свалял корите на вратите на Г4... Трябва ли особено да внимавам за нещо?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи,след като свалиш кората\в долния край има две витла\отдолу всичко е закрито с една ламарина която е хваната с няколко болта към вратата,на тази ламарина има една дупка,сваляш стъклото да видиш щифта през тази дупка и с отверка изтикваш вътрешната част на щифта да падне,щифта се състои от две части,външен пръстен който е сцепен и вътрешен който разтваря външния да стегне към стъклото.След това изтикваш и външната част,вдигаш стъклото нагоре и се освобождава от водача ламарината излиза заедно сводачи,мотори,въжета .
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, колега, това беше много полезна информация
Като се постопли времето ще се заема

Като се постопли времето ще се заема

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Ако може и аз да запитам нещо.Когато отключа и отворя вратата, сработва механизма за вдигане на стъклата-чува се някакво връмчене във вратата,а реакция никаква,понеже стъклото си е вдигнато.Това нормално ли е или компа нещо се е шашнал?Колата е Bora1.6;16V модел 2000г. на вазата на Golf4.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”