Избор на 1ва кола
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Re: Избор на 1ва кола
Според мен за първа кола нещо от 60 до 100 коня ще ти върши много добра работа. За големината вече сам ще си прецениш. С всичко се свиква. Успех при избора!
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
JC написа:Ако човек е комплексар си е такъв каквото и да прави ,на каквото и да се качиТук говорим за правилен подход и
разглеждаме проблема от всички страни , поне аз така го разбирам ...
Нищо правилно няма в това на 18 да се яхнеш за първа кола 200 коня

То по тая логика учебните автомобили щяха направо вейрони да са та да свикват хлапетата с конете пък като надхвърлят трийсетака да си карат спокойно 90-100 коня

Мощната кола НЕ Е играчка за деца! Автомобилът е оръжие на пътя и убива съвсем наистина!
Айде спрете се вече с тъпите изказвания защото стълбовете по околовръстното и Бояна са целите в некролози на пубери с мощни коли и мотори...
groznika написа:JC написа:Ако човек е комплексар си е такъв каквото и да прави ,на каквото и да се качиТук говорим за правилен подход и
разглеждаме проблема от всички страни , поне аз така го разбирам ...
Нищо правилно няма в това на 18 да се яхнеш за първа кола 200 коня![]()
То по тая логика учебните автомобили щяха направо вейрони да са та да свикват хлапетата с конете пък като надхвърлят трийсетака да си карат спокойно 90-100 коня![]()
Мощната кола НЕ Е играчка за деца! Автомобилът е оръжие на пътя и убива съвсем наистина!
Айде спрете се вече с тъпите изказвания защото стълбовете по околовръстното и Бояна са целите в некролози на пубери с мощни коли и мотори...
Тъпите изказвания има , но не моите

И за какви деца говориш...щом има книжка , значи кара срещу мен и искам този който е да може да кара ,но изместваме темата вече, ....
Аз пък съм на мнение: Като ще е гарга да е рошава. Няма през ден кола да купувам. Вземаш една и се учиш да пазиш без значение конете, то проблема не е от колата ами от шофьора.Аз почнах от 115 коня и карах по съвесно от мой приятели които доста глупости направиха с техните по 75 - 90 коня
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
JC написа:И за какви деца говориш...щом има книжка , значи кара срещу мен и искам този който е да може да кара ,но изместваме темата вече, ....
Я честно кажи наистина ли предпочиташ някой с двумесечен стаж да те налази като Ставински с якия си и мощен хамър или да те прасне с някое еднолитрово едвам пъплещо поло?
groznika написа:JC написа:И за какви деца говориш...щом има книжка , значи кара срещу мен и искам този който е да може да кара ,но изместваме темата вече, ....
Я честно кажи наистина ли предпочиташ някой с двумесечен стаж да те налази като Ставински с якия си и мощен хамър или да те прасне с някое еднолитрово едвам пъплещо поло?
Да пази Господ

Но изместваме темата много и, в крайна сметка всеки си знае що годе възможностите, парите и какво му се кара

Тя темата отдавна замина...но момчето гледам само с едип пост си остана,да сподели нещо,иначе само си тропаме по клавиатурите!
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
groznika написа:Я честно кажи наистина ли предпочиташ някой с двумесечен стаж да те налази като Ставински с якия си и мощен хамър или да те прасне с някое еднолитрово едвам пъплещо поло?
Дали в моя гоуф 2 челно се натряска поло 1.0 или хамър 5л мисля, че последствията и двата случая ще са фатални за мен. Така че всичко зависи от шофьора. Аз предлагам колегата да си вземе 1.8 голф 3ка - евтина поддръжка, знаем че тоя двигател е възможно най-подходящия за газово, евтин данък има. Това да караш много слаба кола е нож с две остриета - изпреварванията са ааааадски тегави (от личен опит ви говоря). Голф 3ка 1.4 и Голф 3ка 1.8 могат да вдигнат 140км/ч и да се пречукаш. Но сигурността, която ти дава 1.8 при изпреварване на тир например не може да се сравнява с тази на 1.4 (имам предвид, че с 1.8 ще изпреварваш тира 10 секунди примерно, а с 1.4 20 или повече, което си е предпоставка за катастрофа). Вярно, че ако караш разумно избягваш максимално такива ситуации. И пак се свежда до това, че всичко зависи от шофьора.
Против съм да се качваш на първа кола от 150+ коня, но съм и против първа кола да ти е супер маломощна. Ако се кара само градско нещата стоят по различен начин.
За мен (отново казвам) голф 3 1.8 е перфектен избор - нито е много голяма, нито много малка колата

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Минал съм по тоя път и знам ,че като млад шофиор кръвта ти ври и кракът ти тежи яко.Бях на 20г и съборих с Лада две дървета и се спрях в един стълб.Така ,че нямаш ли мозък ,може и с Поло 1,1 да си счупиш главата!Но и аз не препоръчвам на колегата машина с над 100 коня.Миналата седмица две момчета на 20 събориха един стълб с БМВ .Единият ми е колега и се отърва ,ама другият бере душа в болницата.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
до 100-110кс.Иначе давам пример-пикльо с кола 200 и отгоре конски сили ме изпреварва в тясна и паважна улица(тясна защото и от двете страни са спрели коли), ама с бясна скорост.Спира насрещното движение с красивата си маневра, аз удрям спирачки но все пак си продължавам да карам.След секунди го настигам и заставам зад него на светофара.И резултата какъв е:пак съм до него без да бързам, без да рискувам живота на хора и своя.Ами ако някой измежду паркираните коли тръгне да пресича!?!
Е някой от Пловдив да каже по новия път "Найчо Цанов" който е от сточна гара към мебелна къща, един стълб вече 10пъти го изправят и бетонират заради шофьори с висока скорост на завой.
Е някой от Пловдив да каже по новия път "Найчо Цанов" който е от сточна гара към мебелна къща, един стълб вече 10пъти го изправят и бетонират заради шофьори с висока скорост на завой.
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Колегата даде 3 коли за сравнение.Кажете му предимствата и недостатъците на колите.Какво развивате теории и житейски опит?!? Като вариант GSI си е хубав мотор, на Голфа също е идентичен.Прецени си сам и приятно шофиране и безаварийни километри
И да се похвалиш естествено 

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:Е някой от Пловдив да каже по новия път "Найчо Цанов" който е от сточна гара към мебелна къща, един стълб вече 10пъти го изправят и бетонират заради шофьори с висока скорост на завой.
Ако не ме лъже паметта на 31.12 някой пак се беше ударил там

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Една лада на газ и тва е хем не е силна хем и да я чукне няма да го боли фара 

- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: