Привет колеги,
Първо за много години, здраве и безаварийно!
Сега по темата:
Един приятел е решил да си купува кола от Германия. Ще дойде на място да си я избере, аз ще му съдействем с транспорт в района на Берлин. Проблемът е, че е млад шофьор и не се наема да си я закара на собствен ход. Въпросът ми към вас е ако някой знае координати на транспортни фирми, които предлагат тази услуга до България. Ясно е, че автовозът товари, пътува по точно определен маршрут и едва ли ще направи отбивка за един автомобил. Предполагам фирмата разполага и с бус с платформа и срещу допълнително заплащане колата може да бъде транспортирана до автовоза. Алтернативата е да я регистрираме в тукашния кат плюс зелена карта и транзитни номера или да ползваме немската пътна помощ. И в двата случая обаче ще е доста по-тромаво.
Ако някой може да помогне с координати ще му бъда благодарен!

Автовоз от Германия?
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Re: Автовоз от Германия?
Мой приятел си докара кола по ЖП-то. Всичко му легна по малко от 500 лева.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
В google можеш да намериш доста обяви за автовози и транспортни услуги на автомобили от за западна европа. Успех!
- KadROo
- Автомобил: VW Vento
- Двигател: 1Z 1997
1 000 лева е услугата 

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Аз ще му я докарам за 800
donMaranzano написа:Мой приятел си докара кола по ЖП-то. Всичко му легна по малко от 500 лева.
Можеш ли да дадеш повече информация как става това ?
donMaranzano написа:Мой приятел си докара кола по ЖП-то. Всичко му легна по малко от 500 лева.
Можеш ли да дадеш малко повече детайли по този въпрос, защото от БДЖ твърдят, че нямат такава услуга - в смисъл ако има някакъв телефон на който да се обадя или нещо друго?
А за колегите, които са дали цени - бихте ли дали координати къде цените са такива, защото в нета са някакси малко по-високи?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
от януари досега,май доста поскъпна горивото!
Здравейте, искам да докарам с автовоз от Германия един бус Мерцедес Вито. Колко ще ми струва и има ли някой тук, който може да ми свърши тази услуга. Благодаря ви.
Здравейте,
И аз като останалите търся автовоз от Германия. Предпочитам да е фирма, но и на договорка става. Ако някой може да ми даде контакт поне ще съм много благодарен.
И аз като останалите търся автовоз от Германия. Предпочитам да е фирма, но и на договорка става. Ако някой може да ми даде контакт поне ще съм много благодарен.
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
haplio написа:donMaranzano написа:Мой приятел си докара кола по ЖП-то. Всичко му легна по малко от 500 лева.
Можеш ли да дадеш малко повече детайли по този въпрос, защото от БДЖ твърдят, че нямат такава услуга - в смисъл ако има някакъв телефон на който да се обадя или нещо друго?
А за колегите, които са дали цени - бихте ли дали координати къде цените са такива, защото в нета са някакси малко по-високи?
Вече не предлагат.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Цените са в зависимост от къде ще се товари колата.
От южна Германия има много платформаджии, които могат да натоварят кола. Цените са от 400 до 800 евра.
По-голям проблем е ако трябва да се превози автомобил от северна Германия, където според мен са по-качествени автомобилите и не ръждясват, така както тези от южна и средна Германия. По принцип до Хамбург пътуват/пътуваха едни бусове с платформи и по тях съм пращал коли. Аз съм плащал по 500 евро. В момента не мога да намеря визитната картичка (а и не зная дали може да се публикува подобна информация), но ако някой има конкретен интерес, то мога да потърся контактна информация и да му я пратя на ЛС.
От южна Германия има много платформаджии, които могат да натоварят кола. Цените са от 400 до 800 евра.
По-голям проблем е ако трябва да се превози автомобил от северна Германия, където според мен са по-качествени автомобилите и не ръждясват, така както тези от южна и средна Германия. По принцип до Хамбург пътуват/пътуваха едни бусове с платформи и по тях съм пращал коли. Аз съм плащал по 500 евро. В момента не мога да намеря визитната картичка (а и не зная дали може да се публикува подобна информация), но ако някой има конкретен интерес, то мога да потърся контактна информация и да му я пратя на ЛС.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”