Проблем с паленето Бора дизел 116 к.с

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
beni233
Автомобил:
Двигател:

Проблем с паленето Бора дизел 116 к.с

Мнениеот beni233 » Съб 01 яну 2011 23:50

Здравейте наскоро купих въпросната бора и имам много сериозен проблем с паленето сътрин на 3-4 дена (не всеки ден го прави което го прави още по трудно за откриване) колата запалва след което работи около 1 мин и загасва за да запали отово въртя на стартер около 2 мин при което паленето става като че не и достига гориво клапана е нов този който да не връща горивото в резервара филтъра също маркучите са проврени от резервоара до мотора сменихме една тандем помпа (ГНП)и с нея не се оправи, другото което е че ако тръгнеш да я караш директно след като я запалиш и я държиш около 2000 оборота колата само се стриса малко но не загасва и след което няма никакви проблеми с паленето това става 2-3 мин след запалване после си я караш цял ден и няма да има нищо което да покаже че колата има проблем припомням че не го прави и всеки ден.Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля да помага :))

bobby006
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с паленето Бора дизел 116 к.с

Мнениеот bobby006 » Нед 02 яну 2011 12:33

И аз съм със същия мотор само че на пасат и според мен си попаднал на лоша нафта като същата замръзва някъде около филтъра и прави тапа колата пали но след малко угасва и после ела да видиш какво въртене нестава. единя вариант е да сипеш десетина литра нафта и да сложиж в нея половин до литър газ за горене /много добре гони водата/ другия вариант е да отвъртиш дренажното кранче на горивния филтър.

Върни се в “Дизелови агрегати”