Проблем с ABS-а на В3 и как се оправи!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dimitar_Aleksiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с ABS-а на В3 и как се оправи!!!

Мнениеот Dimitar_Aleksiev » Нед 02 яну 2011 13:42

Здравейте колеги, ЗА МНОГО ГОДИНИ И БЕЗАВАРИЙНА 2011 Г.Преди около няма и три седмици ми се случи следното нещо - жената звъни на пожар и вика колата не ще да запали, няма грам ток и педала на газта вибрира :shock А тя запалила, отишла на газстанцията на около 500м от нас да зареди, изгасила и до там / а то се е включило и не спира, ама жена :wink: де ще усети че има нещо нередно докато не стане очевадно :D /След такова обяснение сещайте се какво ли не ми мина през главата :screwy Добре че беше петък, в събота ставам и при колата да видя аджаба какво е станало / вечерта свалих акумулатора и го заредих, че нямаше никой/. Слагам акумулатора и както закачих клемите и се чувакак някакво ел. моторче работи. Запалих, шума продължава, а и лампата на ABS-а не гасне. Слизам, бъркам с ръка при сервото и го напипвам виновника - ел.механичният разпределител на налягането на ABS-а. Работи постоянно и при запалена и при изгасена кола, а самите вибрации от работата му се предават по жилото на газта на педала. Спира само ако откача акумулатора. Поогледах букси, предпазители всичко на ред. Позачудих се, викам сигурно нещо е блокирал, или грешка от компа. Викам си сега ще го пробвам да го излекувам по хард метода. Запалих колата, газ до към 60 км/ч и яко спирачка да задейства ABS-а, така 3-4 пъти и очудо :shock оправи се. Така и не разбрах какво точно е станало, но е факт че се оправи и от тогава не съм имал проблем - дано е за по-дълго. Споделям го ако на някой от колегите му се случи нещо подобно да пробва и това.
П.П. Колата е В3 2.0 `92г.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ABS-а на В3 и как се оправи!!!

Мнениеот vaskoto1 » Нед 02 яну 2011 15:25

залепило е реле 78, горе високо над предпазителите живее. :idea:

Потребителски аватар
Dimitar_Aleksiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dimitar_Aleksiev » Нед 02 яну 2011 15:36

vaskoto1 написа:залепило е реле 78, горе високо над предпазителите живее. :idea:

благодаря ти много :bowdown :beer , само да се стопли малко времето и ще го сваля за профилактика :wink:

Потребителски аватар
george12
Автомобил: Passat b5 1.8T
Двигател: AEB 98
Контакти:

Мнениеот george12 » Нед 02 яну 2011 19:22

Щом не угася лампата е възможно и да е датчика за високо налягане /личен опит/

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 03 яну 2011 19:02

Dimitar_Aleksiev написа:Работи постоянно и при запалена и при изгасена кола, а самите вибрации от работата му се предават по жилото на газта на педала. Спира само ако откача акумулатора.

->няма как да е датчика. :wink: :idea:

minkov_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minkov_1 » Чет 06 яну 2011 22:36

Здравеите и аз имам проблем с ABS на SHRAN 2000 бензин.Като запаля лампите гаснат ,при движение до 20 км/ч всичко е ок и при тази скорост и първо натискане на спирачка ABS работи и до там.Ходих на диагностика и ми казаха че има проблем в блока на ABS ,но точно какъв не можаха да ми кажат.Четох из форома ,има доста случаи като моя но никои не предлага решение.Та ако имате някакви съвети или нрешения на въпроса,благодаря предварително.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 07 яну 2011 2:51

блока се сваля, препояват се спойки и работи отново.
звучи доста по просто отколкото е, но се прави-не е ракетна наука. :wink:

minkov_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minkov_1 » Пет 07 яну 2011 17:49

За блока е ясно,но ако знаеш какво точно да свалиш и да припоиш.Затова моля за по подробно описание.Кое по точно се сваля,губи ли се спирачна течност и кои точно блок?Възможно лие само блока да се свали и далие капсолован?Извинявам се за въпросите,но в нашият град се напатих от маистори и затова се налага да запрятам ръкави.Ако знам точно какво да сваля има кои да го припои.Благодаря дори и за информацията до сега.

marin_89
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marin_89 » Съб 08 яну 2011 2:13

и моя ABS се базика като запаля понякога свети понякога не,ако не свети и трагна при парвата дупка или натискане на спирачката пак светва

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 09 яну 2011 10:16

minkov_1 написа:За блока е ясно,но ако знаеш какво точно да свалиш и да припоиш.Затова моля за по подробно описание.Кое по точно се сваля,губи ли се спирачна течност и кои точно блок?Възможно лие само блока да се свали и далие капсолован?Извинявам се за въпросите,но в нашият град се напатих от маистори и затова се налага да запрятам ръкави.Ако знам точно какво да сваля има кои да го припои.Благодаря дори и за информацията до сега.

Ако си с Тевес 04 това може да ти помогне ! :wink: http://pasmi.snimka.bg/automobiles/abs.461384.16837931

minkov_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minkov_1 » Нед 09 яну 2011 17:17

Явно не съм с ТЕВЕС моят се намира под предния капак,точно под раширителния съд на охладителната система.Пробвах да стигна до него,но маи се оказа че трябва да свалям тампон на скоростите,защото ламарината на която стои акумолатора пречи.За това се отказах за сега.Като се отопли ще пробвам пак.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 09 яну 2011 17:49

При Тевес блока на АБС-а е отпред,а електрониката само е отзад,така че може и да си с Тевес.
Дай една снимка под капака и ще стане ясно с какво си ;)
:beer

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 09 яну 2011 18:02

ами да запитам и аз. Моя проблем е следния понякога си бачка абс-а понякога не. Връзка с нищо не мога да направя, не мога да кажа че е от студ, влага, скорост и т.н. съвсем безразборно. ВагКома вика заден ляв датчик, купих нов пак така, никаква промяна, мисля си нещо по компа дето е под задната седалка да е проблема но не съм наясно там какво мога да пипам.
Чистя грешкта и пак се появява. Някой път си карам, всичко работи и по едно време хоп лампата светва и АБС няма.
Pasat B4 95 ADY 2000cc

minkov_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот minkov_1 » Чет 13 яну 2011 15:46

Явное наистина в електрония модул.Защото пътувах на по голямо разстояние и след кратка почивка от 3ч.,при запалване и потегляне всичко беше наред.Това рподължи през целия път.Колкото пъти запалвах колата всичко беше наред,но само за впросния ден.На сутринта като бе истинала достатъчно проблема се появи на ново.Затова си мисля че наистина има нещо разпоено в блока под капака.Ще опитам като се стопли да го сваля .Само да не като се стопли проблема да изчезне.

Върни се в “Passat”