Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Re: Какво бихте ми предложили като кола за 5000 лв?
Колеги чисто новите коли са нож с две остриета. Колкото е нова, може по малко да се развали, но пък ремонта ще е ужасно скъп. И пак е танто за кукуригу.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Абе хора, кой луд има 5 бона за кола и ще скочи на чисто ново!?
Разбирам темата да беше каква кола за 25 000 лв. да препоръчвате нещо ново.
Че то ако колата е 25 000 лв. (нова), то само каското му е близо 1500 лв. на година. А ГО 200 лв.? А вноската за лизинга от поне 800 лв. на месец с таксите за обслужване на лизинга?
Разбирам темата да беше каква кола за 25 000 лв. да препоръчвате нещо ново.
Че то ако колата е 25 000 лв. (нова), то само каското му е близо 1500 лв. на година. А ГО 200 лв.? А вноската за лизинга от поне 800 лв. на месец с таксите за обслужване на лизинга?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
apa6o написа:doubledTSI написа:колега, 5 000 лв са си доста добра сума за първоначална вноска за нова кола. ЩЕ караш чисто нова 2011 година кола. Помисли ли за това?
И ще изплащаш глупави вноски по лизинга, ще плащаш поне 600 лева каско, ще плащаш безумни суми във фирмени сервизи, а след 5 години ще установиш, че си загубил и 50% от покупната цена на колата, при все, че още я изплащаш
А какво става ако ти я откраднат след 5 години и е още лизингова - ето какво, оставаш без кола и без пари, а лизингодателят си прибира остатъка от парите чрез застраховката и е доволен.

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Колега, повозил съм се на нови коли, не е като да не е... Знам и какво е в сервиза да ти вземат 540 лева за смяна на масло и филтър на купето
Познато ми е и чувството да ремонтирам стара кола също. И от двете съм си направил сметката-много ми е по-кеф да си друсам старата кошница и да си я ремонтирам, отколкото да работя около 3 месеца от годината за новата ми кола, която като я изкарам от салона вече не е нова. Давам ти прост пример:
1.Каско-около 500 лева поне, ако си вземеш подобието на кола което от Шкода предлагат като базова версия на Фабия...
2.Един данък взависимост от конете, който обаче винаги е по-висок от кола 2-ръ ръка, понеже ни е умно законодателството.
3.Едни зимни гуми поне 500 лева и те.
4.Едно ходене във фирмения сервиз-поне 250 с перспектива за много повече...
5.Чувството, когато съседа спре във вратата ти със около 10 км/ч и направи новата ти кола на г*з-безценно.
6.След време, когато твоето ново "съкровище" ти омръзне, решаваш да го продадеш и обичната ти кола купена за 15 000 сега струва цееели 6 000
Ми карайте си ги тия нови коли, радвайте се, че имат гаранция от цели 3 години, през които само от загубата от обезценяване, можете да си позволите почивка в Хавай примерно, после като почнат да се трошат, им се радвайте още повече, щото след края на гаранцията обикновено това става и така. Като съдя по наблюденията си за 4 чисто нови коли и 4 втора ръка. Ако имаш по-голям опит-браво на теб...
ПП: С колегата си драснахме малко ЛС и не сме се хванали за гушите, а напротив, човека ми се струва супер свестен!

1.Каско-около 500 лева поне, ако си вземеш подобието на кола което от Шкода предлагат като базова версия на Фабия...
2.Един данък взависимост от конете, който обаче винаги е по-висок от кола 2-ръ ръка, понеже ни е умно законодателството.
3.Едни зимни гуми поне 500 лева и те.
4.Едно ходене във фирмения сервиз-поне 250 с перспектива за много повече...
5.Чувството, когато съседа спре във вратата ти със около 10 км/ч и направи новата ти кола на г*з-безценно.
6.След време, когато твоето ново "съкровище" ти омръзне, решаваш да го продадеш и обичната ти кола купена за 15 000 сега струва цееели 6 000

Ми карайте си ги тия нови коли, радвайте се, че имат гаранция от цели 3 години, през които само от загубата от обезценяване, можете да си позволите почивка в Хавай примерно, после като почнат да се трошат, им се радвайте още повече, щото след края на гаранцията обикновено това става и така. Като съдя по наблюденията си за 4 чисто нови коли и 4 втора ръка. Ако имаш по-голям опит-браво на теб...
ПП: С колегата си драснахме малко ЛС и не сме се хванали за гушите, а напротив, човека ми се струва супер свестен!
Последна промяна от apa6o на Нед 02 яну 2011 20:22, променено общо 1 път.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
явно мислим по различен начин. Още в началото запитах колегата дали е помислил за нова кола? но сте пропуснали този момент ... За мен покупката на кола не е за една или две години... Тя е докато ме слуша и не ми бърка в джоба за ремонти. Не е сменям, щото ми е писнала визията и така нататък ... И личното мое мнение, което не го налагам на никой, е, че новата кола се изплаща с течение на времето ... има различни класове автомобили, различни ценови диапазони ... на всеки според джоба. всички живеем в една държава, условията са еднакви за всичките .. един е по-напред, друг по-назад... и на колегата преди мен да се запознае повече с условията на застраховане, тогава да пита "какво става като ти откраднат лизингова кола?"
Не искам да се заяждам с никой
Честита нова година!
Не искам да се заяждам с никой

Като говорим за нова кола една Дачийка за 12-15 000лв въобще не е лош вариант. Имам под ръка една дачия на 3 години и 70 000км за този период и все още не е мръднала. А ако вземеш втора ръка автомобил ще е цякло чудо да навъртиш толкова километраж без да смениш съединител, акумулоатор и основен ремонт на мотора 

-
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
аз да отговоря по темата според мен за тези пари най-удачния избор за мен е ауди а3
-
- Автомобил:
- Двигател:
за тия пари - Голф 4.
Но щом не ти харесват- Октавия или Авенсис
Но щом не ти харесват- Октавия или Авенсис
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трудно ще вземеш хубав Пасат или Голф дизел за тия пари. С тоя бюджет бих погледнал бензиновите, има и на газ.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Да пуснеш такава тема тук е все едно да хвърля една мръвка на десетина междублокови кучета!
Топикстартера има 2 поста, вие се хванахте за гушите!
Ама нали да си чешем пръстите...

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Да пуснеш такава тема тук е все едно да хвърля една мръвка на десетина междублокови кучета!
хехех

много си право колега..
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
apa6o написа:doubledTSI написа:колега, 5 000 лв са си доста добра сума за първоначална вноска за нова кола. ЩЕ караш чисто нова 2011 година кола. Помисли ли за това?
И ще изплащаш глупави вноски по лизинга, ще плащаш поне 600 лева каско, ще плащаш безумни суми във фирмени сервизи, а след 5 години ще установиш, че си загубил и 50% от покупната цена на колата, при все, че още я изплащаш
Напълно подкрепям!Много мои познати взеха ама вече не са с тях.И като влезеш в сервиз се тръшкаш яко,съдя по служебното ми Ивеко.И точно след 5 години си 10 бона назад.
По темата-Жена ,кола и прасе е на късмет!Подкрепям всички изброени без Астрата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Виждам че доста се отклонихме от темата на човека, и той не се пуска в разговор да сподели относто търсенето!
Ако още е на зор и иска нещо що се вика читаво и запазено нека види обявата!
:link http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 5569112988
Ако още е на зор и иска нещо що се вика читаво и запазено нека види обявата!
:link http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 5569112988
- tasosss3
- Автомобил:
- Двигател:
Дизелът на Пежо е един от най-здравите
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
apa6o написа:Колега, повозил съм се на нови коли, не е като да не е... Знам и какво е в сервиза да ти вземат 540 лева за смяна на масло и филтър на купето
Колега, това за новата S-класа ли? Новата кола си има достатъчно предимства
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”