тракат ми повдигачите да ги сменям ли незнам
- naskoextreme
- Автомобил:
- Двигател:
тракат ми повдигачите да ги сменям ли незнам
здравейте пускам темата защото незнам какво да правя тракат ми повдигачите да ги сменям ли незнам?то само сутрин или като е студена ама тракат и тресе се целия двигател чак и ми се струва че неработи добре двигателя някой ако е наясно нека ме посаветва какво да правя че ми писна от кошници 

- naskoextreme
- Автомобил:
- Двигател:
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Re: тракат ми повдигачите да ги сменям ли незнам
Прочети 100 тината теми по въпроса
ТЕ ТУКА СА ТЕМИТЕ
Най-вероятно маслото ти е гъсто
Дали не е 15W40?
Най-вероятно маслото ти е гъсто
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Те си тракат, понеже си им трябва време докато се понапълнят с масло. Би трябвало да изтракват само първите 2-3 секунди след паленето по-силно и отчетливо. Фатално чак не мисля, че е да се кара с потракващи повдигачи, но е хубаво да се сменят, ако имаш възможност. В смисъл, фатално не е точната дума, но не е хубаво, като всяко нещо - като стане за смяна е редно да се смени. Доколкото знам се намират по 100 лева комплекти (8 броя) повдигачи, което не е чак толкоз много. И автомобили с хидр. повдигачи не е хубаво да се карат с 15В40, поне така знам
Това масло им разказва играта. След смяната на моите задължително ще мина на 10В40 полусинтетика
Така и така като разглобяваш смени и гумичките на клапаните ей така профилактично.
Това масло им разказва играта. След смяната на моите задължително ще мина на 10В40 полусинтетика Така и така като разглобяваш смени и гумичките на клапаните ей така профилактично.
- naskoextreme
- Автомобил:
- Двигател:
значи мойте едно че сутрин тракат ама и тресе целия двигател дразниме до колкото за маслото съм с 10в40,просто и един майстор ми каза че е хубаво да ги сменя защото лятото е по малко се усещат а зимата се изостря проблема тоест повече незнам дали нещо бъркат в системата на двигателя защото тия дни като я запаля едно че тракат друго че тресе сега и нещо неработи както трябва сеедно недостига гориво нещо такова е пали се на бензин незнам какво вече изка тая кола
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”