Твърде богата смес.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Твърде богата смес.
Здравейте колеги. имам проблем с моят VW голф 2 1,3i nZ. Твърде богата ми е горивната смес и колата ми се дави. При регулиране на притока на въздух от дебитомера и количеството гориво ефекта е почти нулев. Правих опити с друг компютър, друг дебитомер, термо датчик но проблемът си остава. Карах колата няколко пати на газ анализатор но и там не успяха да установят от къде идва въпросният проблем.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Твърде богата смес.
на газ дебитомер не участва в управлението на двигателя
ако и на бензин ти е богата сместа си провери датчика за температурата на водата който е за компютъра
ако и на бензин ти е богата сместа си провери датчика за температурата на водата който е за компютъра
- lokva
Колата е само на бензин.... Карах е няколко дена с нов такъв датчик..... 560 км извън градско 2 резервоара бензин
приятел , тоя мотор няма диагностика с компютАр!прави се с мотор тестер по елементно!иначе е добро моторче!търси някъде който разбира и има апаратура! най близо ти е Мишо и Никси в Герман!форумни майстори1мога и аз ,но съм на другия край на България! 
- lokva
Благодаря за инфото. Били ми дал някакви техни координатиrudoni написа:приятел , тоя мотор няма диагностика с компютАр!прави се с мотор тестер по елементно!иначе е добро моторче!търси някъде който разбира и има апаратура! най близо ти е Мишо и Никси в Герман!форумни майстори1мога и аз ,но съм на другия край на България!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Ако всичко дебитомера, датчици, ламбда са наред - поглени и горивния регулатор - на горивната рейка отстрани стои.
Да не е дал фира и от тнего да ти дави - има такива случаи
Да не е дал фира и от тнего да ти дави - има такива случаи
lokva написа:Благодаря за инфото. Били ми дал някакви техни координатиrudoni написа:приятел , тоя мотор няма диагностика с компютАр!прави се с мотор тестер по елементно!иначе е добро моторче!търси някъде който разбира и има апаратура! най близо ти е Мишо и Никси в Герман!форумни майстори1мога и аз ,но съм на другия край на България!
viewtopic.php?f=13&t=7096
да не би клапана за регулиране на празния ход (отзад под колесторите )да се е прецакал нещо и да нямаш достатъчно въздух за обедняване на сместа?с мотор тестер замериха ли времето за отваряне на дюзите?а дебитомера в норми ли е ? и лично наблюдение- на колега от бранша също му гори повечко ! но само на къси разстояния и когато двигателя нее в темп. норми. хване ли дълъг път- 5/100
- lokva
rudoni написа:да не би клапана за регулиране на празния ход (отзад под колесторите )да се е прецакал нещо и да нямаш достатъчно въздух за обедняване на сместа?с мотор тестер замериха ли времето за отваряне на дюзите?а дебитомера в норми ли е ? и лично наблюдение- на колега от бранша също му гори повечко ! но само на къси разстояния и когато двигателя нее в темп. норми. хване ли дълъг път- 5/100
При мен е обратното като загрее колата или е карам над 90 км почва сама да си ускорява и забавя. при изкачване на лек наклон преди съм карал на 4-та с 80 сега ще спре направо и иска 3-та. Дебитомера е сменен. След неговата смяна имам преход от 700 км през които колата работеше перфектно. 5,7/100 в момента е отново 12 а градско е направо ....... Времето на горене ми казаха че е 1,2мс. Казаха ми и още един куп цифри които не запомних. Емисиите ми са 800 PPV при норма около 200/220. ланда сондата 1,05
ами ако ламбда сондата е с параметри което си посочил , и не се променят ,значи ,че е заминала
! параметрлите и трябва да са променливи (от 0.78 до 1.05) т.е. непрекъснато трябва да се менят ,което означава ,че тя работи и коригира горивната смес.а твоята е богата!значи...........
! параметрлите и трябва да са променливи (от 0.78 до 1.05) т.е. непрекъснато трябва да се менят ,което означава ,че тя работи и коригира горивната смес.а твоята е богата!значи...........- lokva
коригират се но стойностите са над 0,95
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
lokva написа: ланда сондата 1,05
Тук има нещо гнило, това е нормален параметър "ламбда"(и не е волтаж!!!) говоря наизуст от каквото съм гледал по техн. прегледи. Не можеш ли да сканираш резултатите от анализатора, тоя ти параметър е в ред. Белята е другаде.
- lokva
единственото което успях да запомня освен него беше PPV чиито стойности бяха около 800 . Нямам диаграма на стойностите.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Нищо друго не ми идва на акъла, освен да гледаш нагар на свещи, дюза пикаеща да хванеш евентуално..при всичко подменено до тук
Центровка не си казал дали е видяна на стробоскоп, ангренаж-белези.....и това е.
Центровка не си казал дали е видяна на стробоскоп, ангренаж-белези.....и това е.- lokva
свещите и кабелите са сменени преди около 2 месеца. Не винаги но има нагар по тях. Мереха и вакум които бе 380хп. в четвъртък следобед трябва да отида пак. Това ще ли да им докарат регулатор на налягането на бензина който да е в параметри. тъй като сегащният който имам работел с 1 атмосфера по високо налягане. Днес ходих до доспат с нея 16/100 разход и имах чуството че тегля тир колата бе изключително тромава
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”