Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот rokera671 » Нед 02 яну 2011 20:17

Аз слагах на всички дизели и не знам дали е имало полза ,но не съм имал проблеми.Казвали са ми че е добре за елементите на помпата.

Потребителски аватар
daywalker
Автомобил: VW Passat
Двигател: DS

Мнениеот daywalker » Нед 02 яну 2011 20:19

rosen79 написа:Аз ти гарантирам,че разлика има!!!И то голяма.Не си говорим празни приказки тук.Ако не вярваш мога да ти покажа нагледно каква е разликата.И на бас се хващам.

подкрепям колегата.Сипах маслото и наистина е по-тиха колата.Не е само плацебо.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 02 яну 2011 20:31

daywalker написа:
rosen79 написа:Аз ти гарантирам,че разлика има!!!И то голяма.Не си говорим празни приказки тук.Ако не вярваш мога да ти покажа нагледно каква е разликата.И на бас се хващам.

Мотора работи по - меко, ако маслото е голям процент в горивото. Поне четвърт. Баш пък на твоят мотор, доста вретенка съм изгорил.
Маслото има по - висока пламна температура и фронта на пламъка е по - бавен, затова работи по - меко.
Леко занижена мощност.
Ако знаехте какво има в нафтата! mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 02 яну 2011 20:40

Хората ги карат само с трасформаторно масло и нямат проблеми!Към автора на темата ,колега слагаи по 50 -100 грама на туба нафта и си свиркаи.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 02 яну 2011 21:30

muns61 написа:
daywalker написа:

Мотора работи по - меко, ако маслото е голям процент в горивото. Поне четвърт. Баш пък на твоят мотор, доста вретенка съм изгорил.
Маслото има по - висока пламна температура и фронта на пламъка е по - бавен, затова работи по - меко.
Леко занижена мощност.
Ако знаехте какво има в нафтата! mhihi

Тук говорим за ДВУТАКТОВО МАСЛО,а не обикновено двигателно.Каква загуба на мощност кви пет лева?Точно заради маслото почва да върви повече.Имаш ли идея какво се случва с тези двигатели ако влезне голямо количество масло в цилиндрите?Двигателя го отпиши.Работи по-меко щото се смазват елементите в помпата,както и дюзите.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 02 яну 2011 21:43

Тук говорим за ДВУТАКТОВО МАСЛО,а не обикновено двигателно.Каква загуба на мощност кви пет лева?Точно заради маслото почва да върви повече.Имаш ли идея какво се случва с тези двигатели ако влезне голямо количество масло в цилиндрите?Двигателя го отпиши.Работи по-меко щото се смазват елементите в помпата,както и дюзите.

Смях в залата...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 02 яну 2011 21:55

Щом казваш така да е.Няма да споря,мисля,че е излишно.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 02 яну 2011 21:59

muns61 написа:....
Ти да не мислиш, че другите виждат наистина разлика! :applause:
Това масло в тази пропорция е плацебо....

Има логика да е по-добре като се ползва , аз също ползвам понякога като се сетя , но съществена разлика не забелязвам :lol: . Въпреки това , разглобявал съм ГНП , познавам механиката и докато някой не ме убеди в обратното , бих съветвал да се слага масалце :drunk .

ПП За колегата с поста след мен : какво значи проблем и какво значи има полза ???
Проблем няма - в смисъл слагал съм и не съм правил основен ремонт !
Полза - би трябвало да има , но на слух не съм забелязвал мотора да е ставал много тих ... вероятно защото няма кой да ми смени тампоните на двигателя mhihi .

Последна промяна от milmar на Нед 02 яну 2011 22:05, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 02 яну 2011 22:00

А бе хора,човека пита дали е проблем да сипва!!!Какво спорите?Кажете му дали има проблем!Аз съм слагал и му казвам ,че спокоино може да си сипва.Със здраве! :beer

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пон 03 яну 2011 19:22

Минах и аз по новата мода масло двутактово в нафтата.Няма разлика в тропането на мотора няма и проблем.Ама като се сетя лятото карах на 50/50 олио /нафта тогава имаше затихване на тракането.Мисля, че всичко е в теоретичните обосновки.Това е голяма мъгла и доста може да се изпише по въпроса без да има ясен извод.Който иска слага, който не иска не.Мисля, че няма да навреди в указаните пропорции добавянето на двутактово масло.
Да си кажа и моето мнение - имам още половин доза и после спирам да добавям 2Т масло в нафтата.За мен полза няма вреда също.Само е по скъпо.
Дано не навлека спорове по въпроса.
Късметлийска нова 2011 година.По малко ремонти повече километри.

Потребителски аватар
mitko kabelcheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko kabelcheto » Чет 06 яну 2011 20:58

И Аз се навих!!!! Ще опитам!!! :да:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пет 07 яну 2011 7:52

Слагам от време на вреде двутактово зелено масло за Хускварна.Правя го и аз не знам защо,като че ли ефекта е психологически.Обаче съм убеден, че не вреди!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 07 яну 2011 8:24

Здравейте колеги :) По отношение на това дали описаната по-горе манипулация пречи или помага за дизеловия двигател не мога да взема отношение защото винаги съм карал бензин mhihi Но тъй като 6 години карах Вартбург 353, който знаете е двутактов, мога да споделя мнението си за въпросните масла! Тази кола се караше само с полусинтетични и синтетични бездимни масла и смея да твърдя, че от всичко което съм пробвал (почти няма масло което да не съм опитал) и което се предлага на нашия пазар, най - доволен останах от маслото на REPSOL COMPETICION, което е напълно сънтетично предназначено за състезателни мотори! Взимах го директно от вносителя, като магазина се намираше в една уличка на гърба на хотел Плиска в София. Вярно цената беше доколкото си спомням между 15 до 20 лева на литър, но за мен си заслужаваше - никакво пушение (дори на студен мотор), много по-тиха работа на мотора, много по-малко вибрации и не на последно място по-пъргав беше с една идея сравнено с другите масла!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 07 яну 2011 9:34

Един знаещ и можещ колега от форума ми подшушна под сурдинка че маслото се натрупва/лепи на топлата перка на турбината и я разбалансира :wink: защото не може да изгори докрай и изгорелите газове го изхвърлят разпрашено :ahoy :предавам се

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 07 яну 2011 10:14

Полза има доказано е.Редукция в шума има но е слаба.Ако някой намери изследванията направени от Мерцедес по въпроса ще разбере за какво говорим.Да ползвам масло в момента Мобил 2Т полусинтетика.

Върни се в “Дизелови агрегати”